Totalt antall sidevisninger

fredag 30. desember 2011

30 Desember.

Muligens den siste turen i 2011 men sikker er jeg ikke før i morgen ;ø) Rino og jeg hadde en super tur i et stille og flott vær i dag og vi padlet fra Kjøpmanskjær og ut til Bustein. Der gikk vi iland for en brødbit og kaffe i mengder, gjelder jo bare meg. På vei innover igjen så vi ca 30 seler på et skjær og det er bestandig morsomt, men det er kanskje på tide med litt utvidet jakt på dem nå?
Østre og Vestre Mostein til høyre.

Dette er den største Konge sneglen jeg har funnet.
Kongsnegl lever i havet, fra fjæra-1200 meters dyp, som rovdyr på andre bunnlevende dyr.
Kongsnegl er også enkjønnet, enten hanner eller hunner. Hunnen legger egg i gelékapsler. En kapsel kan inneholde opptil 1 000 egg. Hver hunn kan legg ca. 2 000 slike eggkapsler, men bare et fåtall lever opp til voksne snegler. Kapslene er klebrige og legges på samme plass i en gruppe. I hver av kapslene klekkes om lag 30 av eggene, resten er næringsegg, og nistepakke eller mat til de andre. Senere spiser embryonene hverandre slik at det til slutt er bare ca. 10 små snegler på 1-2 cm. lengde. Disse forlater så eggkapslen. sakset fra Wikipedia.

Som sagt stille og fint her ute i dag.

Rino i solnedgang er bedre enn elg i samme situasjon.

Vrengen brua er rett over båten til Rino.
Status for desember er 209,2 km og man er vel fornøyd med dette, skal se om det blir en tur i morgen også.

torsdag 29. desember 2011

29 desember

I dag av alle dager så har jeg forsovet meg noe skikkelig grundig, bråvåkner kvart på 10. Datter skal på turn trening og jeg skal eller skulle vært på vei til Drøbak og romjuls padling der. Det er nå jeg ikke husker hvor mye vin det ble i går kveld........ Tydligvis litt for mye. Konemor er på jobb, hun begynte 07.30 og jeg hadde bare sendt datter med buss til trening, som en vanlig dag. Nå sitter jeg her etter å ha kjørt datter og lurer på hva jeg skal gjøre, det kommer noen solide vindkast og lysten på padling er ikke særlig stor akkurat nå. Jeg møkker litt hos hestene og rydder litt i hagen (igjen) Ved 12 tiden så løyer det og jeg vurderer å padle men formen er ikke helt der ennå. Møkker litt mer og henter noen egg, har tre høner som flyr rundt bena på meg når jeg møkker. Det blir padling ca 14,30 er jeg på vannet og jeg padler en tur rundt Veierland.
Denne brygga kan vi vanligvis lett padle under..... Høyt vann i kveld

Mot Sandefjord.

Her prøver jeg å ta bildet bakover, det er ikke helt lett.

Veierland inn til høyre.

Samme som over men med blitz og en lavere vinkel.

Også et bakoverbilde, dette er en kanal øst på Veierland.
Hva skal man si om dagen i dag, jeg banker mitt eget hode i veggen fordi jeg klarer å forsove meg fra romjulspadlingen i Drøbak som jeg virkelig hadde gledet meg til. Skitt au det er bare et år til neste gang.

mandag 26. desember 2011

Så ble det en liten tur på andre dagen også.

Ble litt sent i går så det tok tid før jeg fikk summet meg og kommet meg utpå i dag. Det blåser godt i dag for dragsuget av Dagmar har liksom ikke helt forsvunnet. Og det er meldt om en lillesøster av Dagmar som også kommer på besøk.......  Når jeg skulle dra avgårde i dag så revnet likesågodt halsmansjetten i tørrdrakta også, dritt. Den virket alikevel relativt tett når jeg strammet hals glidelåsen så jeg regner med at dette er greit inntil videre. Men jeg tar gjerne i mot tips om lokale forhandlere som kan skifte slikt noe. Her følger bare noen få bilder fra dagens padling.
Vrengen i motsol, egentlig ganske pent.

Dette var de eneste ødeleggelsene jeg så etter Dagmar.

11 av 25 hegrer.

Det holder jo ikke bare med torv og grass på taket, et furutre er tingen.
Det ble ikke så veldig lange turen i dag, det er middag hos svigers klokken tre og når man ikke har vett nok til å legge seg så blir jo gjerne turen litt kortet inn, men det ble nesten 10 km og jeg er fornøyd jeg.

lørdag 24. desember 2011

Luke 24 i padlvent kalenderen er åpnet.

På luke 24 hang det også en lapp, på den så stod det: Padle 10 km valgfri rute, sjelden treg å be så jeg dro fra Kjøpmanskjær i et alldeles strålende vær og planen var rundt Søndre årø og tilbake. Det var i grunnen ingen dårlig plan så jeg fulgte den. Havet lå som et speil i dag og med unntak av en båt i det fjerne så så jeg ingen andre utpå i dag. En super sikt i vannet også, jeg trodde jeg så en kjempestor flyndre eller kveite i dag men det var bare et strå i en bue på bunnen. Det er jo julaften i dag så jeg behersket meg selv og padlet hjem etter 10 km, selv om det ble litt over 12 da...... I dag kunne jeg padlet både en og to ganger rundt Tjøme. Det er jo julaften og jeg burde vel være hjemme og lage mat men takket være en snill kone så kan jeg padle også.
Klokken er bare litt over 09.30
Menyen i dag er hjemmelaget surkål, pinnekjøtt, ribbe, poteter, rotmos, saus og en god hjemmelaget karamellpudding til dessert,mmmmmmmm.
Under sola ligger Mågerø.
 I morgen, første juledag, skal vi ha besøk, et såkalt brunchbesøk og da skal det bli så deilig å bare "sulle" rundt og spise og drikke litt. Den gode praten og samværet står i fokus. Det blir sikkert tid til en padletur på morran også  ;ø)
Det er så stille og pent i dag.

Skarv i take off.
 Når man ser på bildene over er det rart men kunne padlet lenge i dag?, hadde så lyst til en runde rundt Tjøme i dag, men det får vente.
Dette er rett ved Søndre Årø, helt syd.

Svaner i take off.

Det er vel ikke veldig lett å se men dette er en fin samling småhytter, med en flott beliggenhet.

På vei inn mot Kjøpmanskjær igjen og fremdeles like stille.
 En riktig god jul alle sammen, håper dere får padlet mye i romjulen og at vi beholder det fine været.
Dagens tur ble på litt over 12 km.

torsdag 22. desember 2011

Luke 21 i padlventkalenderen.

Ja for de av oss som har vokst opp med Svensk barne tv så kan vi kalle dagen i dag for dan førra dan førra dan førra dopparedan. På godt Norsk så blir vel det dagen føre dagen føre føre dagen (julaften) Oddbjørn bedre kjent som OAN på forumet ville være med å padle rundt Tjøme i dag og i dag er jo en litt trist dag da det er min siste fri onsdag på lange tider. Vi avtalte oppmøte på Kiwi Kjøpmanskjær klokken 09.00 og se været var virkelig med oss i dag også. Lett nordlig bris og sol fra nesten skyfri himmel, kan man bedre ha det mot slutten av desember? Som en bonus i dag så hadde moder jord sprinklet et lett dryss med melis og landskapet var usedvanlig vakkert i dag.

OAN i sin nye Taran, ser ut som en fin kajakk.

Silvestre ligger stødig og det har den gjort siden 1924 (tror jeg)

Verdens Ende, her ute er det flott.
 Veien blir til mens man går, eller padler. Vi hadde som skrevet lett nordlig bris i dag og da er det naturlig å padle på vestsiden av Tjøme på det første legget, hadde behagelige nesten 10 kmt i snitt på første halvdel ut til Verdens Ende. Det gikk betydelig ned når vi rundet enden og padlet nordover igjen, men det er slik det skal være på denne tiden. En mat stopp med dugelige mengder kaffe hører også med og det gjør livet så lyst og fint.
Det er pent med nysnø på svaberget.

Han her var veldig sulten for han kom veldig nær oss.
Under matstoppen så lander en måkeunge rett ved og vi hiver ut litt brødsmuler og den kom så nær som en meter og det er relativt sjelden at de gjør her syd. Vi fant en perfekt plass i le og med solen rett imot, den varmet faktisk litt. Mer kaffe og litt snop og prat om sommeren som kommer og drømmer om å padle i t-skjorte og shorts igjen, sukk det blir så deilig. I dag var det en litt for varm dress under tørrdrakten som gjorde livet litt surt, det var rett og slett for varmt for den tykke........ (dressen under altså...)
Straks inne igjen, det er deilig når havet ligger sånn som dette.
 Se bildet under, gjennomsnitt hastighet er dramatisk redusert grunnet motvind når vi padlet hjemover eller nordover om dere vil. Maks hastighet er jeg mer fornøyd med ;ø) Men så er det en Kajakpro Marlin også da :ø)  Gleder meg til resten av året også det blir en del padling, bl.a på julaften tidlig på morran, har blitt en liten tradisjon for meg, ut på en øy en klementin og litt kaffe.
Glemte å slå av telefonen så maks hastighet er litt for høy til å være i kajakk!!!!!!!

søndag 18. desember 2011

Luke 18 i padlvent kalenderen.

Endelig er godværet tilbake, nå har det vært trist med vind, regn og blåst så det holder. I dag 4 søndag i advent så skinner solen og det er meldt en lett nord nordvestelig bris. Jeg hadde veldig lyst til en litt anderledes tur i dag og valget falt på Skjellvika på Østerøya, ikke så langt å kjøre og jeg får padlet steder jeg ikke har vært før. Som skrevet så gjort, er litt sløv på morran men er på vannet rett før klokken 11.00 og planen er å runde Tønsberg tønne og padle helt inn i bunnen av Mefjorden. Det er morsomt å padle steder man ikke har vært før, selv om det er rett i nærmiljøet.

Selve tønna i motlys.

Siste biten av stien opp til tønne er flott rammet inn.

Ertavika tror jeg det heter her, en flott liten bukt ved Tønsberg tønne.
Nå har jeg kommet inn i Mefjorden og her er det flott (her også) Ser en utrolig flott hytte og tenker mitt om slikt noe, det brukes ikke for mange uker i året og koster mer enn det jeg noen gang har råd til, og vi snakker bare en hytte.... Nordavinden gjør seg litt gjeldene her men det er helt ok for da har jeg den i ryggen etterpå. Solen skinner og kaffen er varm, kan man da særlig bedre ha det og det er 18 desember i dag, livet er herlig dere.

Her er hytta jeg snakket om, den sklir flott inn i terrenget da.

Trenger vel en oppgradering snart.

Det er bare en gangbro heldigvis. Veien ut til Andholmen.

Langt der fremme og lengere med er bunnen av Medfjorden.

Bildet over viser bare forholdene ved Grindholmen, snart er jeg fremme, eller halveis om dere vil. Jeg padler lystig videre og ser en liten flott strand som jeg ønsker å besøke, både for en kaffetår og en tissestopp. Det er da jeg tenker at jeg snart har jeg padlet halveis og er i grunnen bare en km fra startstedet. Etter litt kaffe og noen klementiner og en liten bit sjokolade så må jeg i kajakken igjen. Solen begynner å gå ned og det er jo en time eller to igjen å padle.
Fra en god kaffestopp.

Denne typen av en glassmanet har jeg ikke sett før, kan noen hjelpe med et navn?

Her har jeg rundet Gokstadholmen og Ormestadholmen.
Etter å ha satt kursen utover igjen så blir det fort mørkt og jeg gasser på litt, har ikke veldig lyst til å padle i mørket heller. Det er jo lysere enn det ser ut på bildet men jeg rekker akkurat frem før det blir helt mørkt da. Padlet distanse i dag ble på 32,6 km og det er jeg jo fornøyd med, selv om det bare stod 10 km på dagens kalender, men den ble jo forkortet på onsdagens padling. Er straks oppe i 1800 km så jeg er fornøyd uansett jeg.


Dagens økt ser da slik ut

onsdag 14. desember 2011

Luke 14 i padlvent kalenderen.

Dagens lapp kunne fortelle om minst 30 km padling at det bare ble 13,1 km er egentlig ikke min skyld. Det blåser noe helt inn i granskauen mye, det regner og tilogmed lyner. Jeg valgte å starte fra Sjøormen i dag for da blir det noe motvind i starten og vind i ryggen etter at jeg har passert Vrengen og vender nesen nordover igjen. Ja ja så feil kan man ta, bare over Træla umiddelbart etter start så blåser og regner det noe så infernalsk at hadde jeg vært kristen så hadde dette vært et tegn fra oven om at i dag er det bedre å være hjemme å lese en historiebok, det lynet tilogmed. Særlig sterk i troen har jeg aldri vært så jeg forsatte mot vind og regn. Jeg hadde jo kjørt fra sydvesten hjemme og med bare en buff på hodet så ble det også vått og kjølig på toppen. Jeg klarer ikke å ta bilder når det er slike forhold for jeg finner bedre å holde seg i båten enn å holde i kameraet. Kommer meg etterhvert inn i Foynlands sundet men det blåser like ille der men mangelen av bølger gjør livet noe bedre i alle fall. Runder ved Fjærholmen og går vidre sydover men det er for mye vind i mot og jeg velger å snu, det er bedre å bli våt i badekaret enn å bade her i gjeldene vind.


Her er jeg i le men blåser baklengs med 3 kmt...... og det regner......

Her lurte jeg på å snu, men valgte å fortsette da dette er skjermet vann.
Naå jeg kom forbi brygga på bildet over så kommer man ut i en slags bukt og der kom vinden så kraftig fra siden at det gjorde vondt. Man padler skrått over rett frem hvis dere forstår.
Bildet yter ikke været rettferdighet, det blåser noe helt jæv..

Rett forut er Tønsberg, men det regner så tett et man ikke ser byen.

Her bygger de flere blokker i vannet.

Som sagt Nøtterøy utvider arealet med flere kvadratmeter.
Det værste av alt er at jeg nesten kunne tenkt meg å bo her, men det får bli noen år til tror jeg. Er jeg egentlig misfornøyd med dagens etappe? Nei å velge det sikre er vel best, jeg har ikke så veldig lyst til å bade i dag, bortsett fra i badekaret da.

mandag 12. desember 2011

Luke 12 i padlventkalenderen.

Det regner, blåser og er mørkt ute når jeg åpner luke 12 i padlventkalenderen i dag. Under luke 12 så står det skrevet padle minst 10 km. Jeg er jo ikke vond å be så jeg ikler meg tørrdrakt og sydvest pakker kajakken på taket og drar avsted. Det var riktig så ufyselig nede på Kjøpmanskjær, selv om klokka bare var litt over 4 så var det skikkelig mørkt pga av skyer og nedbør og regn midt i trynet så må man myse i tillegg, føles trygt og godt..... not  ;ø) Vinde tar skikkelig tak så jeg padler over til Tjøme siden for så å padle i le. Padler fra Vrengen brua mot Mågerø tur retur to ganger før jeg avslutter med en tur ut mot Veierland og nå har det helt sluttet å blåse og jeg koser meg skikkelig nå. Hadde det ikke vært for at det kommer en kar og skal kjøpe noe av meg så hadde jeg padlet et godt stykke lenger i kveld.
Det er mørkt, dette er Vrengen brua.

Dette irriterer meg big time, skal du jakte eller fiske så et det du tar.
2 flotte ender og en ærfugl hann lå slengt i vannkanten, det er akkurat slike jegere jeg ville stappet hagla godt opp i toer`n og muligens dratt av et skudd eller to. Jeg ser bare ikke vitsen med å gjøre noe sånt som dette. Idioter.