Totalt antall sidevisninger

søndag 3. mars 2013

Det er sååå naturstridig......

Mer om overskriften litt senere, men det er vel ikke overraskende at det var Janne som sa dette..... Søndag 3 mars er eller var vel årets varmeste dag så langt. Hele 12 søte padlere møttes på Arås i et alldeles nydelig vær. Veldig lite vind og veldig mye sol og teknisk sett veldig mange padlere. Det er tydelig at vi trenger Janne til å tromme sammen til uformelle turer, da er i allefall været og latteren på vår side. Turen gikk fra Arås og på vestsiden av Hvalø, deretter mot Østre Bolærn og så til Mellom Bolærn. Her begynte Janne og mase om matstopp, jada bare litt til så er vi der. Noen ville gjerne opp til Grevestua, men hvorfor i allverden skal vi sitte i skauen og glane på skauen? Da er det jo mye bedre å sitte på fjellet og glane på selen.


Steinkobbe, fjordsel, Phoca vitulina,selart i familien ekte seler. Lengde opptil 170 cm og vekt 120 kg, hanner er størst. Pelsen er fra mørk til lysegrå med ringformede flekker. Fosterpelsen er hvit. De fleste ungene fødes om våren. Arten lever mest av fisk, men også en del virvelløse dyr. Steinkobben er en typisk kyst- og skjærgårdssel utbredt i det nordlige Atlanterhavet og Stillehavet; i Europa fra Frankrike og Irland til Svalbard. Alminnelig langs hele norskekysten, mest tallrik i Møre og Romsdal fylke. Den kan også gå opp i elver. Sakset fra store Norske leksikon.

Så fint kan det være i begynnelsen av mars.

Dette er nesten som påske, bare ikke på fjellet.
Det er flott når 11 søte padlere klynger seg sammen på en fjellknaus i ytre Oslofjord. Vi var 12 men er nå 11, den 12te skulle i en bursdag, gratulerer med dagen. Det knaskes og spises over en lav sko, ja det må være en padlesko. Terje freser noe godt på primusen og det lukter veldig godt, så plutselig lukter det litt svidd  ;ø) Vi ser også flere sel som spruter litt men det er nok litt for tidlig med hopp og sprett ennå.
Kaffe, matpakke, sitteunderlag og sol fra skyfri himmel.

Kaffe skjenkes over en lav sko, en padlesko....

Tenk at man kan sitte sånn i begynnelsen av mars, herlig.
Det er såååååå naturstridig sier Janne og tenker da på det med å stå og tisse, jeg synes jo ikke det men skjønner godt Jannes utsagn. For de som ikke skjønner hva jeg snakker om så har Janne fått seg en shewee, dette er en slags trakt som gjør at damer/jenter kan stå og tisse med tørrdrakten på seg, under forutsetning at tørrdrakten er utstyrt med gylf da.
Ordet gylf betegner en skjult, vertikal lukning med knapper og tøyklaffer på såvel jakker, frakker som bukser. Åpninger der knapper og knappehull er skjult bak en slik tøykant, var imidlertid sjeldne før 1800-tallet. På 1700-tallets knebukser ble splitten og knapperaden foran isteden dekket av en brei klaff eller klapp, et tøystykke med to vannrette knappehull i sidene som ble knappet fast til bukselinninga. Slike buksesmekker ble avløst av gylfen i herrebuksene omkring 1850.
Nå vet dere litt om gylfens historie.

En flokk fargeglade skarver......
De er veldig søte og nyskjerrige.
 KOmmer også en video her men trenger litt tid til redigering  ;ø)

2 kommentarer:

  1. Flott innlegg. Utrolig flott å padle i disse tider...

    SvarSlett
  2. Ingen tvil om at dere var heldige med været og moro å se så mange padlere samlet :)

    SvarSlett