Totalt antall sidevisninger

onsdag 8. august 2018

Nordic Velomobil Tour 2018.


Dette er noe jeg har gledet meg til, dessverre så blir det bare 1 overnatting og 2 dager med sykling. Uansett jeg sykler til Åsrumvannet på lørdagen ca klokken 12.00, de andre setter seg på fergen fra Hirtshals kl 12.15 Først litt om NVT det er rett og slett et tur prosjekt med velomobiler og liggesykler i god skandinavisk forbrødrings ånd, dessverre ingen søstre. Jeg har til nå bare vært med en annen med velomobil og det var flott men det er liksom ikke helt nok om dere skjønner. Derfor hoppet jeg på dette opplegget og jeg gleder meg til å sykle med så mange andre velonauter.
Som sagt så var mitt første mål Åsrumvannet og se der hadde allerede en annen nordmann dukket opp og det var Ole Fredrik, han har muligens Norges første velomobil, fra 20 år tilbake. Hyggelig kar med en gadget entusiasme av de helt sjeldne. Han hadde noe jeg ikke har sett før og det var en liten "projektor" til å feste på brilla fra Garmin, hmmm kjekke greier.

Lite bildet til lite liggeunderlag.
Dette skal ligge inne i soveposen og det er best hvis man ligger på ryggen.
Tror nok ikke jeg bytter bort expeden min i et slikt et, men det var skikkelig kult det må sies.
Jeg på min side har ikke dratt på tur med så lite utstyr før, vanligvis på en overnatting med kajakken så er det to fulle Ikea poser som slepes ned i bilen, nå fikk jeg med meg hengekøye, underlag og stolen + litt mat og noen klær og to tepper (ikke sovepose) alt fikk jeg med meg i henda mine.
Drona klarte jeg også å ta med, alt i en vending.
Hadde helt glemt hvordan det er å dra på tur uten alt den "skiten" man må ha i kajakken, selvfølgelig så tok jeg med meg en 1,5 liters pose med rødvin og glasset mitt.
Vi ble velsignet med litt regnvær og hva er vel en velomobil uten regntrekk.
 Forøvrig min drømme velomobil, denne blå og hvite. Har 4 hjul og er rett og slett dritkul og har mye bagasjeplass. Den som lever for se for å si det sånn.
RulleRolf med stol og vin i velomobilen sin. Foto Stranna Foto

RulleRolf med vin og godt mot. Foto Stranna Foto

Alve med drømme velo`n og Ole Fredrik. Foto Stranna Foto

Her kommer de. Foto Stranna Foto

Livet er ikke det værste man har og snart skal det bøttes mer rødvin. Foto Stranna Foto
Søk opp Stranna foto på Facebook eller her 
Det er nok greit å gjerde inn sånne gærninger som oss, men et fint syn da. Foto Stranna Foto
Etter regn kommer rødvin, tror jeg. Foto RulleRolf
Det ble ikke så veldig sent men en god burger på kiosken med andre velonauter hører med og når man er sammen med Dansker så ble det jo en øl også, tusen takk Søren for gode øller ;ø)
Søndagen kommer og man skal sykle til Holmestrand for en lunsj der og det er også der jeg forlater gruppen, jeg må jo på jobb på mandagen......, Neste år skal der planlegges litt bedre.
Søndagen kommer og vi reiser vel omtrent klokken 09.30, men gruppen deles opp så vi ikke lager noe trafikk kork, det er både smart og høflig tenker jeg, del veien folkens.

Drone over camping plassen, veldig flott når vi får en plass for oss selv.
Gruppe to og tre underveis.

Nordover på Andebuveien, morsomt med fire i følge.


Kjekk kar og flott velomobil. Foto Søren Flensted Møller
Var rett og slett veldig hyggelig å følge dere på vei til Holmestrand og med dette været som vi har om dagen så gjør ikke det saken dårligere. Det å dele opp gruppen er jo en kjempeide og veldig bra ide, del veien folkens. Etter Holmestrand dro gjengen mot Svelvik og Oslo og til Ramton camping, jeg syklet hjem til Nøtterøy på gamle E18, det ble en fin tur i dag på ganske nøyaktig 99 kilometer, kjenner glatt at jeg kan doble den distansen på en dag. Blir spennende å se hvor neste tur tar meg.

1 kommentar:

  1. Hyggeligt at møde dig(og Bjørn`s "gamle Quest", og flotte billeder fra luften. Har du noget video fra drone?

    SvarSlett