Totalt antall sidevisninger

onsdag 1. januar 2014

1 januar 2014

Årets første tur i 2014 er vel overstått og det er jo i og for seg nyttårs aften også. Vi har to hester i hagen vår, ja ja rett på utsiden da. Det og holde de i ro siden de går på utegangsbeite er ikke bare bare fra klokken 23.45 til 00.15. Det har sin sjarm å stå oppi skauen og prate med hestene, men det smeller som om det skulle være det siste vi gjør i denne verden. Det ble jo sjenket litt fyldig i glassene før og etter hestepasset og klokka var vel langt over legoland da jeg gikk å kveila beinhaugen.
Våkner til et stille og pent vær, overskyet men stille. Kommer ned i stua og der sitter min kone og ønsker meg et godt nytt år og tett etterfulgt av et "Kom deg i kajakken"
Jeg er sjelden vond å be og 2 brødskiver og en kaffekopp senere så står jeg å laster på kajakken.

Her ligger jeg i le og rett forut så går sjøen hvit.
Jeg skal ikke padle særlig langt i dag, for konemor skal på jobb kl 14.00. Tradisjonen tro så skal jeg ha en tur første nyttårsdag, så også i år. Padler ut til Grindholmene og der skremmer jeg opp over 40 hegrer. Lurer litt på åssen hegre smaker for det har blitt utrolig mange av dem her i området
Her er en oppskrift på hegre som jeg fant.
Padler rundt disse Grindholmene og under Vrengen brua, bare for å få litt kilometer. Padler langs Tjømelandet på vei tilbake igjen og blir oppmerksom på flotte palasser som ligger tomme, det er såklart ferieboliger som tar opp den flotteste plassen i skjærgården. Da tenker jeg på det som Lars Verket så fint har uttalt: Det er et dødt kapital landskap i steden for et aktivt kystlandskap.
Padler du for nærme her om sommeren så får du kjeft (dette er et illustrasjonsfoto)
Det er ikke sikkert at det utsagnet gjelder for eiendommen på bildet, men det gjelder for flere plasser rundt Tjøme. Legg også da merke til at det ikke gjelder fastboende....
Har veldig lyst til å samle en gjeng og padle tett på rundt Tjøme til sommeren i fellesferien.

Vrengenbrua. 
6,5 kilometer senere er jeg på land igjen og det var deilig å padle en tur i dag, i skibukse og tørrtopp.
Jeg fikk en slik i julegave ( jeg ønsket meg det)
I 2014 tenkte jeg at jeg skal være litt "grønnere". Denne sykkelvognen skal bygges om, plastboksen er allerede brukt til drikkekar til hestene. Så skal denne "øvre" rammen kuttes av, draget skal forlenges med ca 3 meter og så skal det monteres et kajakk stativ mellom hjulene.
Morsomt med hengerfeste på sykkelen, slarkefritt.
Det skal bli morsomt å kunne sykle ned til Kjøpmanskjær med kajakken på slep.
Turen i dag var nummer 1 i 2014 og det er mulig det blir en tur til i løpet av året.
Dagens korte rute ser da slik ut.

Godt nyttår alle sammen.

2 kommentarer:

  1. Happy New Year Rolf!

    I hope that 2014 is a great year for you and your family :o)

    Kind Regards

    SvarSlett
  2. Sykkelhenger for kajakk, så smart! Blir spennende med turrapport fra den Tjømeturen, gleder meg. ;) (Er jeg i området kan jeg bli med, og servere dem noen nordnorske gloser når de kjefter.)

    SvarSlett