Totalt antall sidevisninger

onsdag 23. oktober 2013

En onsdags tur i regn og tåke.

Jeg burde nesten skrevet en tidlig onsdags tur i regn og tåke. Jeg skjønte ingenting når en Nokia alarm gikk av klokken 06.30 i dag tidlig, jeg har jo en Sony..... Hadde en Sony, det er sant, den ligger med knust glass i stua. Ja ja jeg skal padle så da er det bare å sprette opp og sette over kaffen, god kokekaffe i en dertil egnet termos. Matpakke med egg og kaviar samt en boks med gaffelbiter i sherry. Det spiller liksom ingen rolle om det er litt mørkt og trist da. Er på vannet ved Fjærholmen klokken 07.35 og padler lystig i vei, men jeg holder meg langs land nå som det er forsåvidt mørkt. Har tenkt meg en tur ut til Ramsholmen for å se om jeg finner kniven min, mistet visst den også når jeg knuste Sony`n.
Man er sikkert ikke rekti navla når man må ut å padle klokken halv åtte om morran.

Barneskjær i blåtimen.

Dette er øst på Bjerkøy en ca halvtime senere, det lysner.
En ting jeg observerer når jeg kommer på vannet er en flokk måker og en annen stor fugl, kan det være, ja jeg tror det var havørna igjen men jeg er ikke helt sikker for det var ganske tåkete. Jeg tenker i allefall for meg selv at jeg er meget heldig som opplever dette.
Husker ikke helt hvor dette er men det er grått i allefall.

Stranden mot syd på Ramsholmen, her leter jeg etter en kniv...... Ikke i sjøen.

Derimot så leter jeg her, men den er nok skyllt bort.

Evnetyrsopp, hvorfor? jo du ser eventyr hvis du spiser den, ikke gjør det.

Dette er på Mellom Bolærn, her fant jeg flere blåser. Jeg samler på slike.

Så kan man jo spørre hvorfor man skal samle på blåser til garn og ruser? Da har man en mening med kajakkturer og så er det ganske skremmende å se hvor mange bruk som fisker blindt. Er båt folk eller såkalte fiskere virkelig så kjipe med tauet at de risikerer å miste bruket sitt ved å kjipe på tau. Ja spør du meg for det ligger så mye blåser rundt forbi. En annen ting er det virkelig ikke hummerfredning ved Bolærne? Det ligger jo teiner bare 5 til 10 meter i fra disse øyene. Er det rart det ikke er hummer igjen snart. En annen ting som også er selvopplevd og andre har jo opplevd det samme. Hvis man sitter og kikker på noen teiner så vil man fort se at det er flere forskjellige båter som kikker i de samme teinene, hmm merkelig. Nei egentlig ikke for det finnes rasshøl som ikke kan la annen manns eiendom få stå i fred, det er sikkert de samme som går igjen på land.
Denne morgenstunden er over og jeg er veldig fornøyd med å ha tilbakelagt over 20 kilometer på morran i regn og tåke, det ble så tett tåke at jeg måtte stikke ut en kurs på kompasset, så ikke land noen steder og det er jo litt spennende.
Dagens rute ser da slik ut, ute ved Ramsholmen var det opptil 1,5 meter med dønninger, morsomt.

1 kommentar:

  1. Ja, viss det er ein sjukdom å stå opp grytidleg for å padle, så lir eg av det same. Berre ein medisin også-- padle meir!

    SvarSlett