Totalt antall sidevisninger

søndag 19. mai 2013

Knoll og Tott og en badeand.


Hva i alle dager er dette kan du kanskje tenke?
Det er i sannhet to unge herrer som har bestemt seg for å reise hele Norskekysten i kajakk og i forhold til de fleste andre så padler de helt inn til Oslo. De tar altså ikke snarveien over ved Færder til Torbjørnskjær som de fleste gjør. Må gjøre oppmerksom på at de startet ved Svenskegrensen og padler til Grense Jakobs elv, det er en drøy bit å padle. Etter å ha padlet med disse noen timer i går så er jeg helt overbevist om at de klarer dette.
Hvem er så disse ambisiøse herrer med store planer?

Kristian Reinskau Knudsen 
Kristian er 21 år gammel, født og oppvokst i Stavanger og studerer i Sogndal.  Ved siden av dette er han freelancer og påtar seg reportasjeoppdrag, filmoppdrag og foredrag.  Kristian er utdannet aktivitetsleder Hav og har holdt flere kurs for nybegynnere. Han tar for tiden kurset videregående HAV.


Eilif Ullestad Rosnæs 
Eilif er 26 år gammel, oppvokst på Nordre Otterstad Gård i Rygge
Studerer nå fornybar energi i Sogndal sammen med Kristian.
Eilif arbeider for tiden som avløser på England Gård i Sogn, med
melkekyr og sau. Han har tjenestegjort i Hæren i 4 år med flere
perioder i utlandet. 2009-10 studerte Eilif friluftsliv ved Norges
Idrettshøyskole og fulgte her kursstigen til Padleforbundet, og er
i dag Aktivitetsleder Hav. Han tar for tiden kurset videregående HAV.

Disse bildene og teksten er fra deres blogg, vel verdt å bokmerke og følge gutta på deres vei.

Her følger noen ord fra meg og det er klart når man padler i Vestfold så er været på vår side, lett nordlig vind og varmt, veldig varmt. Det er første dagen de padler uten tørrdrakt blir jeg fortalt, men er jeg overrasket? Nææ ikke i det hele tatt, selv padler jeg i shorts og t-skjorte og det var årets første i nevnte bekledning. Var det deilig, så absolutt. 
Ikke veldig lett å se men her bader det en hel masse folk.

Her er Knoll og Tott og ei badeand..... Neida det er Kathrine, en kjæreste som blir med et lite stykke på vei.
 Petter Edderkopp er også med et lite stykke på vei, pokker noen må jobbe også, men jeg er veldig glad jeg fikk dele deres eventyr et lite stykke, veldig lite stykke, på deres vei.
Et nødvendig tissestopp og strekke på bena stopp.
Jeg padlet fra Kjøpmanskjær og hadde avtale om å møte dem langs kysten av Nøtterøy så jeg bare padlet nordover til jeg møtte dem, veldig enkelt i grunnen. Morsomt å se og hilse på noen man bare har lest om og som sagt jeg kommer til å følge bloggen til Knoll og Tott og en badeand fremover. Været i kveld er helt vidunderlig, det er varmt, vinden er på vei ned og i det fjerne kan man høre sølvtrompetenes klare klang..... Næ det er vel heller veien, Kirkeveien, jeg drømmer som vanlig ;ø)
Det er sånn langdistanse padlere parkerer.

Denne hørte vi lenge før vi så den og hastigheten vil jeg ikke snakke om, tsk tsk.
Den båten som er avbildet over fikk en russebuss til å høres ut som en gammel Sony walkman via ørepluggene. Makan til bråk, jeg snakker bråk som i infernalsk støy, hva er vitsen med at en mellomfeit mann/gubbe skal bruke så mye fossilt brensel på sitt eget ego, der sa jeg det visst. Dette er bare to tonn teknikk og 95 kilo uten logikk. Som det også fremgår av bildet så ligger straks sjøen som et speil, en liten digresjon klokken 00.30 i natt var det 23 grader ute.
Knoll og Tott og en badeand skal ut på Hvasser, men de skal ikke padle ut så jeg foreslår å legge båtene på Roper`n og bli hentet derifra. Det høres ut som en plan og vi setter kursen vestover mot Roper`n/Kjøpmanskjær. Der blir man møtt av famile og en venn, kaffe, te og vaffel med syltetøy i kveldsolen på en liten strand. Det er visst ikke første vaffelstopp, blir jeg fortalt.
Årets første vannscooter i 5 knops sonen, går dette i 5 knop?

Kaffe, vafler, syltetøy på en flytebrygge, på land!!
Her sa jeg takk for meg og ønsket de lykke til på ferden nordover, veldig morsomt å få hilst på Knoll og Tott og en badeand. De har også en Facebook side. Kontakt de gjerne på e-post for litt følgepadling, tror de setter pris på det.

1 kommentar:

  1. Ser de har tenkt seg forbi her, de tar den kuleste veien. :) Da heier jeg på dem! :D

    SvarSlett