Totalt antall sidevisninger

lørdag 18. mai 2013

17 mai og Finsk flaskepost

Aivan 17 toukokuu sain luvan hyvä melonta. Se puhaltaa hienosti Pohjoistuulet ja reitti on Tjøme ympäri vuorokauden.Suunnitelmissa on meloa takaisin "lampi" at Eidene. Matkalla etelään katettu kajakki (tietenkin), minulla on hyvä nopeus ja on keskinopeus on 9,7 kilometriä tunnissa.

Kun Lähestyn tätä "lampi" raportoitu tarvetta, minä istuin vaikkakin runkoon ennen kuin lähdin, mutta hemmetin minusta tuntuu kuin olisin tyhjä selkärangan uudelleen. Sitten se vain löytää syrjäinen paikka ja tietysti se ei toimiteta laukku tänään. Laivat laukku on yksi, joka sisältää dass paperi, båltennere, pyyhe, riippumatto, ensimmäisen mmm. (paljon enemmän)


Ta det med ro her kommer alt sammen på Norsk  ;ø)

På selveste 17 mai ble jeg gitt tillatelse til en god padletur. Det blåser greit med nordavind og ruten er Tjøme rundt mot klokka. Planen er å padle innom "dammen" ved Eidene. På min vei sydover med pyntet kajakk (såklart) har jeg god hastighet og har en snitthastighet på 9,7 kmt.
Når jeg nærmer meg denne "dammen" så melder et behov seg, jeg satt riktignok på ramma før jeg dro men jaggu meg så virker det som om jeg tømme ryggraden en gang til. Da er det jo bare å finne seg en usjenert plass og selvfølgelig så er ikke skipssekken med i dag. Skipssekken er den som inneholder dasspapir, båltennere, håndkle, hengekøye, førstehjelp mmm. (med mye mer)

Det var så mye dritt her at om det skulle bli litt til så er i hvertfall min dritt nedbrytbar. Nå kan gode råd risikere å bli grisete, man tager hva man finner og en utvasket rød mix gjør grovjobben mens noe på et fremmedartet språk tar finpussen.

Det er her jeg får øye på noe som ligner på en flaskepost og ganske så riktig, det er en flaskepost. Etter mye om og men så får jeg brevet ut og er såklart spent på hvor denne kommer fra. Fra Eidene, altså her jeg sitter og driter. Det er fra noen som har vært på Eidene og brevet er underskrevet four young vomen from Finland og det er lagt til en e-post adresse. Mer om denne litt senere.

17 mai er vi så gla i


Det var mange ærfugl unger å se i dag.

Her lå flaskeposten og jeg fant også en stor nødrakett, ubrukt. Den spares til nyttårsaften 2013
Jeg tok med flaskeposten og tippet den i sjøen når jeg rundet Verdens Ende, med det nordadraget som er i dag så er den nede på kontinentet i løpet av kort tid. Det blir litt småsurfing fra Eidene og ut til sydspissen på Verdens Ende. Runder Verdens Ende og får vinden rett i trynet, men det er som forventet.
Brevet er lagt tilbake og klar for ny reise.

Flaskepost in the air og rett sydover Danmark, England og gud vet hva.

Fra kaffe og matpakkestoppen, her koset jeg meg i solen.


For en flott 17 mai jeg har hatt og helt sikkert flere andre padlere også. Så massevis av fugl, storspove var den fineste i dag, mye hoppende fisk (ørret?) Ellers så ble det "bare 35 km" men jeg sov litt lenge i dag.
Disse har kommet tilbake i et stort antall, da blir det varmt i vannet.
Gleder meg allerede til neste tur.

1 kommentar:

  1. Ja akkurat slik hadde jeg også lyst å feire nasjonaldagen:) Kjempe spennende med flaskepost. Vi kastet mange i havet som små men fikk aldri noe svar:)) Men spennende lell:)))

    Ha en turrik langhelg:)

    SvarSlett