Totalt antall sidevisninger

onsdag 10. april 2013

Helside i Tønsberg blad.

Lørdag 6 april så var det duket for litt kajakk relatert stoff i Tønsberg blad, riktig nok som et annonsebilag for Z-eiendom, men det må jo da være en veldig fornuftig eiendomsmegler.
Teksten følger under, det var et telefon interviju.


Kom deg i kajakken!
-Det er bare en ting jeg angrer på når det gjelder padling, sier Rolf Kristoffersen.  – Jeg startet for sent.  Etter 9 år med kajakk er han stadig like entusiastisk.  – Nøtterøy og Tjøme-skjærgården byr på de flotteste forholdene, fastslår han  ettertrykkelig.
En samtale med Kristoffersen er nesten som å få en overdose styrkedrikk.  Med smittende entusiasme skildrer han gledene med padling.  – Å gli gjennom stille vann en tidlig morgen, eller bryte 3 meter høye bølger, få sel på nært hold, se havørnen stupe mot havflaten, - det er så mange gleder som venter den som entrer kajakken.   I tillegg til naturopplevelsene er det jo også god trening, prediker han.  – Nesten alle kan padle,  du bruker ikke beina, men må ha god rørlighet i armer og overkropp.   Prisen for det som trengs til sommerpadling er høyst overkommelig for de fleste.  Mye bra utstyr finnes også i bruktmarkedet, så  kom i gang, oppfordrer Kristoffersen.
Våttkort
Norges Padleforbund har utformet et sertifiseringsprogram innen ulike grener padling; elv, hav, flattvann, kano og polo.  Selv om alle i utgangspunktet kan sjøsette en farkost og starte å padle, anbefaler Kristoffersen å ta et kurs.    - Mange som leier ut utstyr vil også kreve at du kan fremvise et våttkort, som er sertifikatet du får etter endt kurs, forklarer Kristoffersen.  – Det er viktig å kunne bruke utstyret og ha en grei teknikk, men ikke minst er det viktig å ha trent på å gå rundt med kajakken, fortsetter han. 

Helårsgleder
Kristoffersen avsluttet 2012-sesongen 31. desember, og innledet årets sesong 1. januar. Å padle om vinteren krever mer utstyr, men gir så mye, i følge entusiasten.  – Naturopplevelsene i kajakken er helt ubeskrivelige.  Komme inn i trange, grunne viker der ingen større farkoster kan komme inn.  Å møte en sel på nært hold, se ærfuglene, se lyset, se fisk som spretter.  Det gjør noe med deg, fastslår han med ettertrykk.

I årets 2 første måneder har han tilbakelagt mer enn 200 kilometer i sin kajakk, så selv om han angrer på at han ikke startet før med padling, har han sikkert  padlet 18 normalsesonger i løpet av sine 9 år i kajakken.

-Her i Vestfold har vi en fantastisk skjærgård som har plass til mange flere padlere.  Ikke bare skjærgård, vi har jo mange fine innsjøer og vann som egner seg for padling, sier Kristoffersen.

Det er mange gleder og få bekymringer i en kajakk.  Det eneste som truer idyllen er uvettige båtførere.  – Jeg elsker selvfølgelig å padle om sommeren.  De entreprenørskapte bølgene som båtfolket byr på, er morsomme utfordringer.  Men, vill båtkjøring er en uting.  Jeg har en venn som to ganger har blitt påkjørt av rusede båtførere.   Heldigvis gikk det bra med ham.  Det er plass til oss alle, men vis hensyn, avslutter Kristoffersen, med klar adresse til motorbåtførerne.

Helt på tampen slår han et slag for de lengre turene.  -På fottur må du begrense vekten på sekken, men i kajakken er det bare å fylle på.  Den flytter seg like raskt selv om du har med både telt, primus og matforråd for noen dager.

Rolf Kristoffersen har sin egen blogg hvor du kan følge hans padlegleder i ord og bilder.  Du finner den på http:\\rullerolf.blogspot.no
                                                              Arne Aashildrød

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar