Totalt antall sidevisninger

søndag 17. februar 2013

Lørdagstur 16 februar.

Etter en liten FB annonse så dukket det opp 6 padleglade  eller var det padlegale, går bestandig litt surr i denne benevnelsen jeg, Janne kom og da er det definitivt padlegale.... Altså 6 padlegale Homo Sapiens (artsnavnet på det moderne menneske, primatart i menneskefamilien) Hvor moderne er vi egentlig, utviklingen har gått så langt at det finnes små båter med do og varme ombord og en liten ting som heter motor. Men nei da vi skal padle, bli kalde, være sure og sitte sammenklumpet på en øy i tett snødrev og spise matpakke, drikke kaffe. Etterpå skal vi bare padle tilbake dit vi kom fra. Ja jeg nevnte det med do, når 6 stk av oss er påkledd en vanntett beholder, også kalt tørrdrakt, skal gjøre noe alle må så er det relativt greit for hann apene, men for Janne derimot..... Hun står å tisser hun også.
Med hjelpemiddel, altså det moderne mennesket, hvilken utvikling, damer kan stå og tisse i våre dager, lurer på hva Homo erectus, (utdødd primatart i menneskefamilien. Levde i kvartær fra ca. 1,8 millioner år siden til for ca. 250 000 år siden) hadde sagt om denne utviklingen?
Fy pokker jeg gleder meg til sommeren og det å kunne sitte i badebukse, eller padleshorts og t skjorte og barbeint. Barbeint finnes det noe herligere enn å gå ut av kajakken, barbeint og kjenne vannet mellom tærne. Dette ble visst en alvorlig lang avsporing, men skitt au dere tåler det.
Thomas fant en veldig rar manet.
Ved Langeskjæra, her ute må man bade litt til sommeren.

Thomas

Hadde noe vannsøl på linsa, veldig mange bilder gikk rett til hel...
Utrolig nok så ble Janne klar.
Desverre så var det noe gris på linsa og veldig mange bilder havnet i søppelkurven. Takk for en flott tur alle sammen.
                                                                  VIDEO

5 kommentarer:

 1. Alltid like morsomt å se bilder og film fra et område jeg var godt kjent for nesten 30 år siden. Vi brukte Svelvikstranda som utgangspunkt for flere type dykkerkurs, både grunnkurs og redningskurs. Dette spesiellt når vinden og bølgene ble for voldsomt for å ta dykkebåten vår ut fra Havna Hotell og utover mot Gloskjær og Jonskjær der vi som oftest reiste. Vi var også mange turer utenfor Tønsberg tønne og dykket på vraket av hurtigruteskipet som ligger der, Bjørgvin. Jeg har vel 1000vis av bilder fra tiden min som dykker, men det er dias, har prøvd å digitalisere noe men det blir ikke helt bra og tar fryktelig lang tid. Syns den maneten der ligner på en type ribbemanet, men er ikke helt sikker, litt vanskelig å se.

  SvarSlett
 2. Da må jo du komme hit og padle litt da. Ligger Bjørgvin dypt?

  SvarSlett
 3. Det er store muligheter for at jeg kommer nedover for å padle litt snart. Har fri til midten av Mai så noe må jeg jo finne på. :) Jeg skulle gjerne sett på det kamerafestet du har støpt til Zegulen, evt fått litt tips/hjelp til å lage noe sånt til min også. Har bestillt et teleskopisk stativ til kameraet. Syns kameravinkelen blir knallbra slik du har gjort det. Bjørgvin ligger vel på ca 20 meters dyp. Den var vel det de kalte et kystruteskip. Går flere historier om forliset. En av dem var at de hadde los ombord, men at losen tok feil av en tretopp og et kirkespir...... var visst tåke så han er kanskje undskyldt... Har også dykket endel ute på Kløvningboen. Der ligger det en båt som heter Capella. Ligger på ca 17 meters dyp. Tror det var en lastebåt hvis jeg ikke husker feil.

  SvarSlett
 4. Ta en tur i april så tar vi Tjøme rundt med overnatting og mange historier og annet tull. Samt padleturer mot disse vrakene, hadde vært veldig interessant.
  Tips til støping, nema problema ;ø)

  SvarSlett