Totalt antall sidevisninger

lørdag 31. mars 2012

Dag 1 i Flekkefjord

Etter en altfor tidlig start i dag tidlig så er vi endelig tilbake på klasserommet etter både første treningsøkt og middag. I "min" gruppe padlet vi 5x4 minutter med 2 minutters pause mellom øktene. Totalt padlet distanse ble 7 km og siden det var første turen for en del så tror jeg dette passet godt for de fleste. kjøreturen ned i dag foregikk helt uten dramatikk av noe slag, det var rett og slett en veldig blid og lystig gjeng på tur.
Oliver og Petter spiser godt og lenge det ble en frokost/lunsj på ca 15 mil

Deler av gjengen i bilen, en munter gjeng sådan.

Leid doning med egen henger.

Nok er nok.

Første samling for gruppe 5A

Nå gjelder det å følge med  ;ø)

Sander og Fabian.

Bra gruppedynamikk og flotte fjell.

Sander og Mathias

Så badet Petter etter en dytt av Oliver, det var kaldt var kommentaren.





Flere bilder og en noe lengere historie i morgen.

torsdag 29. mars 2012

En kjekk treningstur på kajakk klubben

Moromt med kamera og intervall opptager pluss sugekopp feste og lite ett bens stativ.
Fabians første padletur i år og den ble på nesten 8 km, veldig bra.
Våtdrakten må justeres litt.

Her er Øystein parkert..... Ja jøss da..... ;ø)

Legg merke til Fabians pusteøvelser.
Det ble en veldig deilig kveld til tross for en del vind (ikke for meg men for de med racer kajakk)
Til lørdag så reiser vi til Flekkefjord og påskesamlingen der, det blir gøy.

onsdag 28. mars 2012

Siste innepadling våren 2012

HPT har avholdt rullekurs og det var sjeldent fullt i svømmehallen i kveld, mange blide fjes å se.
Det ble rullet over en lav sko i kveld.

Jonas i en stilig båt  ;ø)

Pause og kaketid

Marsipan kake og kaffe en bra kombinasjon

Bare blide fjes her.
Jeg ble jo litt overrasket da det var en liten oppmerksomhet til meg, kaken og kaffen altså, etter 5 år i styret i HPT og som grunder av denne fabelaktige klubben så ble det kake og kaffe i svømmehallen.

søndag 25. mars 2012

Det er nesten sommer.

Ja det er nesten sommer og vi har i dag satt klokken en time frem. Det er deilig for da blir det jo lyse kvelder også. Jeg vet jeg har brukt frasen før men i dag lå havet virkelig som et speil.
 Vi var førstemann på Fjærholmene i dag, klokken var bare 09.00 etter justert tid.
Været i dag gjør at man padler i treningsbukse og tørrtopp men den forsvinner etter kort tid ;ø)
25 mars og en så flott temperatur da gitt.
Her padles det baklengs.

Kamera med justerbart sugekopp feste.

Stile og fint i dag, ingen tvil om det.
Det jeg også skulle gjøre i dag var å teste en ny turmat ala Real turmat. Det er bare det at denne selges i de fleste dagligvarebutikker. Det beste er at den koster bare 41 kr og da har Real turmat en konkurent i Eldorado turmat som i motsetning til Real er produsert i Nederland, Real er Norskprodusert.(men det visste du vel)
Posene til Eldorado var litt mindre enn Real sin uten at det betyr noe vil jeg tro.

Her er den nesten klar og den var god å ha mellom bena, bedre på en kaldere dag for all del.

Relativt fargeløst, men greit nok på smak.
Hva med smaken, tja den er sikker som baken og den er som kjent delt. Det var greit nok og det er vel ikke en kjempebra omtale men som en pose med nødproviant er den bra.
Så møtte vi Steinar han var på vei til Fulehuk.

Her er stativet nesten loddrett.

Her er det ca 45 grader ut til siden, litt kulere utsnitt på bildene da.

Sam sagt eller skrevet, havet ligger virkelig som et speil i dag.

torsdag 22. mars 2012

En kveld på "ælva"

Det er kjekt når begge barna går på kajakk klubben for mens de trener barmark og styrke så kan far få padle litt. Har fått nytt sete til Marlin`n og det passer rompa mi mye bedre, veldig mye bedre. Det var ikke noe galt med det som stod i men det var nok litt stort for min smale bakdel. Ble riktignok bare 7.9 km i kveld men det var også 7,9 km totalt uten tresmak ;ø) Det kan også nevnes at på Borgheim der er det et sånt stort utetermometer og det viste 21 grader klokken 17.40 og vi snakker da 22 mars.
Stille og fint i kveld.

Var ikke så lett å fange lyset her, men pent var det.

Livet er herlig dere   ;ø)

Nesten midt i Tønsberg

søndag 18. mars 2012

Årets første surfski tur

Fantastisk deilig å padle i en langarmet rashguard igjen. Turen gikk rundt Hvalø og inn ved Bjerkø for så å gå innaskjærs tilbake til Fjærholmen. Ja jeg vet det er kaldt i vannet men med en long john så er vel det meste sagt, det vil si hvis man går rundt i en surfski så er man veldig fort oppe i båten igjen og da er det bare å padle seg varm. Dessuten så var det relativt flatt vann i dag så de fleste forholdsregler var tenkt på. Noen bilder fra dagens tur.
Ser du nøye etter så er Vannmannen på jakt etter entreprenør skapte bølger.

Han var litt sent ute men fikk litt surf på vei inn igjen.

Den ser jo litt hissig ut, nå står det bare på han som skal sitte oppi.........

Som sagt det var relativt flatt vann i dag.
Må bare si at jeg gleder meg til neste tur.

lørdag 17. mars 2012

Nybåten :ø)

Fredag 16 mars skulle jeg slutte litt tidligere på jobben, bare litt tidligere. Er på jobben som vanlig klokken 06.25 det er deilig for da kan jeg dra tidligere hjem også og jeg slipper kø til og fra jobben også. Så der sitter jeg på jobben og jobber med papirer og så ringer telefonen og det er konemor, hun med hestene. Ofeigur er ikke på beitet!!!! Rist litt med bøtta som har tørrfor, det er gjort skriker det nesten i andre enden. Ofeigur er vanligvis et skikkelig matvrak men i dag har han sikkert fått ferten av noen hopper. Uansett jeg sitter jo på jobben men er villig til å dra hjem og leter etter hesten.
Ofeigur en Islandshest som dro på hoppejakt en tidlig morgen......

Ungene, både Fabian og Amber er ute og går i sporene på den vanlige rideturen men de finner ingen hest de heller. Det går en times tid så får vi en telefon fra gamle stallen om at Ofeigur er der og han er satt inn på en boks. Jeg gikk han hjem for å si det sånn og sjelden har vel lysten på indrefilet av hest vært større enn akkurat nå. Bare tuller såklart vi eter jo ikke kjæledyra våre. Det gjelder høner, snegler, koi og marsvina våre også, men blir jeg skikkelig sulten så ryker marsvina først.
Tilbake på jobb etter dagens gode gjerning. Tiden går bare ikke fort nok når jeg skal reise til Stavanger. Jeg sa jo ifra til sjefen at jeg måtte stikke av å lete etter en hest og nå er jeg tilbake og sier at jeg stikker litt tidliger i dag siden jeg skal kjøre til Stavanger. Han repliserer ganske kvikt at jeg knapt nok har vært her i dag og da er det vel bare rett og rimelig at du slutter tidlig også. Det er sjefen sin det ;ø)
Kvart over tolv så forlater jeg Tønsberg, Kvart over ett så kommer jeg ut av Brevik porten, en time senere så passerer jeg Goderstad. 15.15 er jeg like sør for Kristiansand, kvart over fire så er jeg i rundkjøringen ved Lista, den rundkjøringen med et fyr i. kvart over fem er Uno unnagjort og kvart over seks er Kongeparken passert. Her rykere det nok en del jomfrudommer på både gutter og jenter vil jeg tro, under denne russefesten de pleier å holde her.18.45 jeg sjekker inn på hotellet i Stavanger Rica Park Stavanger er stedet. Det lønner seg med en liten ekstra jobb på Rica for jeg får en meget hyggelig pris på alle Ricas hoteller og hvis mulig så blir de oppgradert til en suite også, det skjedde også i dag. Kommer inn på rommet og der står det en flaske hvitvin i en champagne kjøler med helt fersk is, hmmm og se der er jo et kort også hvor det står: Hilsen fra kona di. Er det rart jeg er glad i kona mi?

 Den vinflasken forsvant sjelden fort ned i strupen og jeg var klar for en tur til Phileas Fogg, nydelig mat og miljø på denne restauranten, du bør prøve denne hvis du er på disse kanter. Et par øl for å skylle ned en alldeles nydelig biff som forøverig ble bestillt stekt på følgende måte når servitøren spurte åssen jeg ville ha den? Så lite at en god veterinær kan få dyret på bena igjen. Snadder mat og godt øl er stikkordet her. Gikk en tur ut og fant en annen pub for jeg ville jo gjerne ha en øl til og det ble en god dessert øl en god Guiness fra fat på The Irishman. Avslutter den og går til hotellet. På vei dit så blir jeg stopet av en vakker kvinne riktignok en litt fremmedlands ei men som sagt meget vakker. Mister, mister you want som company I give you a god massage and  a real good blow job. Tempting but no thanks! Det haglet noen fine ord når jeg gikk videre, jeg kan godt respektere at de driver med den jobben de driver men de må jo også respektere et nei for et nei.
Tok heller en stille konjakk i baren på hotellet før jeg kveila beinhagen og sovnet lenge før Pretty woman var ferdig, filmen Pretty Woman altså. (virket jo nesten suspekt sånn som det var skrevet....) Våkner litt over klokken 8 og er veldig klar for frokost og kaffe i mengder. Koser meg i frokost salen med brød og sild, kaffe og aviser. Så kommer det hyggelige frokostverter og sjenker kaffe bare man titter på dem, livet er herlig dere. Ut i naturen åpner jo ikke før klokken 10.00 så jeg har jo litt tid på meg. Sjekker ut og raser avgårde til denne nevnte butikken og der er hun, kajakken altså. så lett så smekker og så hissig hun ser ut da gitt i svart og gult. Under ti kg tung og 6,5 meter lang det er linjer det. Think Legend i carbon. Ble litt annen småhandlig også, når man først er her osv osv.
Kvart over 11 så forlater jeg Ut i naturen og med kurs hjemover og nesten ikke last på taket heller da gitt ;ø)
Flott utsikt om ikke annet.

onsdag 14. mars 2012

Camp RulleRolf fjerde og siste del ;ø)

Bare et bilde fra oppryddingen i dag onsdag 14 mars.

Det var en deilig padletur ut til Ildverket i dag, deilig vær og masse fuglelyder i dag.

tirsdag 13. mars 2012

Camp RulleRolf del 3

Jeg glemmer meg helt, send meg gjerne en link til fotoalbum så legger jeg de fortløpende ut her.
 Jan sine bilder
Liv Kristin sine bilder
Marianne sine bilder
Her kommer dine bilder ikke sant  ;ø)
Hovedsponsor for denne campen var Japan foto som stilte med 3 fotbøker og div gavekort i samme konvolutt og programvare for nevnte fotobok. Stor takk til Japan foto.
Olympiasport for flotte buffer.
G-sport for Real turmat.
MX sport for energi drikke.
Doite for termos turkopp og alu drikkeflasker
Tango frisør for snacks  ;ø)
Tupperware v/Merethe Wilhelmsen for fine gaver

mandag 12. mars 2012

Camp RulleRolf del 2


Etter middagen og "erstatningsirishe`n" ble det servert en nydelig gulrotkake laget og padlet ut av Liv Kristin og med et himmelsk fyldig lokk eller topping om dere vil. Jeg laget dobbel porsjon kvitret Liv Kristin i mørket. Når man snakker om mørket så er jo Oluf en stemme i mørket, han synger og forteller på en fenomenal måte og jeg håper han ikke har noe i mot dette klippet her,
Olufs versjon av O`helga natt
Jeg husker ikke helt om han kom før eller etter min kones kåseri men her er det til glede for nye og gamle lesere.

Padling i (konas) perspektiv

En kajakk er et langt, hult redskap. Hvis redskapet brukes sammen med en slags pinne som kalles åre, kan personer bruke det til å komme seg avgårde fra hjemmet og bli borte lenge. Veldig lenge.
En kajakk har høy rang og en spesiell plass i husholdningen, får den sår eller skraper i lakken, kan kajakken få lov til å være inne i stua. Det får ikke hesten. 

Inne i en kajakk, er det plass til veldig mye. En gang Rolf kom hjem fra en ukes padletur, måtte jeg kjøre 2 turer med stasjonsvogna for å tømme båten. Hvis man padler over til Strømstad, kan man få plass til 30 liter vin, litt Cognac og mye sider, dette har jeg selv bevitnet. Men uansett, hesten får ikke plass i en kajakk. Selv om han er liten. 

I følge Wiki er kajakk et lite fartøy med dekk som padles med en dobbel padleåre. Padleren sitter i en åpning i dekket, kalt sittebrønn, og har ofte et spruttrekk over sittebrønnen som hindrer at vann kommer inn i kajakken. Wiki sier videre at kajakk betyr mannebåt, og at kvinnebåten heter umiak. I følge sikre kilder skal man aldri stole på Wiki, man bør ta det som står der med en klype saltvann. Men Google kan bekrefte at dette er en båt for kvinner, eldre og barn. Jeg tror jeg skal skaffe meg en umiak. Den virker veldig allsidig, og kan sikkert brukes av hesten også. En kajakk skal brukes av menn, eller jegere. Dette er nyttig. Hvis du bor på Grønland. (Ikke Grønland i Oslo, her menes en øy i havet hvor det er veldig kaldt og få Rema-butikker).

Det arrangeres konkurranser i kajakk. Hvem kan padle fortest lengst, eller hvem kan padle fortest kortest. Denne konkurranseformen er eldgammel, tror den oppsto den gangen kajakker ble bygget ved å tenne bål i en trestamme. En gang for veldig lenge siden fikk brødrene Moa og Hoa hver sin kajakk av far. Bålet hadde brent hele natta, og hulrommet, eller sittebrønnen, var stort med god plass til bena. Moa og Hoa måtte selvfølgelig øyeblikkelig prøve båtene. Men.. De glemte dessverre å følge den lokale 24-timers regelen, (side 20 i Uhaenes padle HMS), hvor fare for varmgang i skinkepartiet var beskrevet. Moa og Hoa satte seg i båtene, de padlet fortere og fortere ettersom skinkene brant, og konkurransepadling var et begrep. 

Dere som er samlet her i dag er vel kanskje ikke så veldig opptatt av hvem som padler fortest, det kan virke som om god mat, drikke og livsglede er viktigere. Selv skulle jeg gjerne ha vært til stede på camp RulleRolf denne helgen, jeg elsker rødvin, jeg elsker Irish og jeg elsker både RulleRolf og maten hans. Det spiller ingen rolle at jeg er for tjukk til å få plass i en kajakk, at jeg har vannskrekk og hater vinter og kulde eller at jeg har jobbehelg denne helgen. Selv om veldig gjerne ville ha vært til stede, blir jeg nødt til å være hjemme.
Hos hesten.
Hilsen Kona.
Kona til venstre.......


Siden gikk det slag i slag eller skål i skål og det ble sent for noen av oss, Klokka bikket nesten 02.30 før jeg køya, men jeg var opp igjen klokken 08.30 til et nydelig vær og mange, veldig mange blide mennesker.
Morgenstund er tull i grunn, men for et herlig vær da gitt.

Snart avreise, vi må bare møte gjengen fra Paradis bukta på nordspissen av Ildverket.

En god opprydding i gamma og brenning av søppel samt koking av kaffe, da leker livet rundt frokostbenkene for å si det sånn. Det blir pakking i et sedat tempo og etterhvert også avreise. Til neste år så tror jeg vi alle skal legge oss i Paradisbukta, for der var det vindstille og fint i dag.
Vindretningen var meldt syd sydvest og det passer veldig bra når vi padler over Lindholmkjæla og vi surfer og koser oss på passe store bølger, feltet blir litt spredt men Liv Kristin og Tine har sagt seg villige til å danne baktropp og da kan jo noen av oss dra på litt og det gjorde vi også. Det var ekstremt morsomt å se på Anne Wahl, flere ganger Olympisk deltager i padling. Der ser man altså hva en god teknikk har å si.
Avgang Ildverket.

Liv Kristin, ser man godt etter så ligger det jaggu meg en slepeline med noen på slep....

Anne Wahl i godt driv.
Vi hadde en planlagt stopp på Mellom Bolærn for å se selen hoppe men ikke i dag gitt. Det ble en deilig stopp i skogen ved Grevestua.
Det blåste en del men 10 meter inn i skogen så er det stille og fint.

Marianne synes gulrotkaken til Liv Kristin var smaskens.

Det ser kaldt ut men det er det ikke.

Per Christian vil se hvor vi er, selv om han står der vi er.......

Avgang Mellom Bolærn nå er det bare en liten time igjen så er vi på Fjærholmen igjen.
En stor takk til alle deltagere, takk for en vidunderlig flott helg. Håper vi sees igjen til Camp RulleRolf surf`turf i august, da med litt nyheter på menyen blant annet sushi.