Totalt antall sidevisninger

mandag 12. mars 2012

Camp RulleRolf del 2


Etter middagen og "erstatningsirishe`n" ble det servert en nydelig gulrotkake laget og padlet ut av Liv Kristin og med et himmelsk fyldig lokk eller topping om dere vil. Jeg laget dobbel porsjon kvitret Liv Kristin i mørket. Når man snakker om mørket så er jo Oluf en stemme i mørket, han synger og forteller på en fenomenal måte og jeg håper han ikke har noe i mot dette klippet her,
Olufs versjon av O`helga natt
Jeg husker ikke helt om han kom før eller etter min kones kåseri men her er det til glede for nye og gamle lesere.

Padling i (konas) perspektiv

En kajakk er et langt, hult redskap. Hvis redskapet brukes sammen med en slags pinne som kalles åre, kan personer bruke det til å komme seg avgårde fra hjemmet og bli borte lenge. Veldig lenge.
En kajakk har høy rang og en spesiell plass i husholdningen, får den sår eller skraper i lakken, kan kajakken få lov til å være inne i stua. Det får ikke hesten. 

Inne i en kajakk, er det plass til veldig mye. En gang Rolf kom hjem fra en ukes padletur, måtte jeg kjøre 2 turer med stasjonsvogna for å tømme båten. Hvis man padler over til Strømstad, kan man få plass til 30 liter vin, litt Cognac og mye sider, dette har jeg selv bevitnet. Men uansett, hesten får ikke plass i en kajakk. Selv om han er liten. 

I følge Wiki er kajakk et lite fartøy med dekk som padles med en dobbel padleåre. Padleren sitter i en åpning i dekket, kalt sittebrønn, og har ofte et spruttrekk over sittebrønnen som hindrer at vann kommer inn i kajakken. Wiki sier videre at kajakk betyr mannebåt, og at kvinnebåten heter umiak. I følge sikre kilder skal man aldri stole på Wiki, man bør ta det som står der med en klype saltvann. Men Google kan bekrefte at dette er en båt for kvinner, eldre og barn. Jeg tror jeg skal skaffe meg en umiak. Den virker veldig allsidig, og kan sikkert brukes av hesten også. En kajakk skal brukes av menn, eller jegere. Dette er nyttig. Hvis du bor på Grønland. (Ikke Grønland i Oslo, her menes en øy i havet hvor det er veldig kaldt og få Rema-butikker).

Det arrangeres konkurranser i kajakk. Hvem kan padle fortest lengst, eller hvem kan padle fortest kortest. Denne konkurranseformen er eldgammel, tror den oppsto den gangen kajakker ble bygget ved å tenne bål i en trestamme. En gang for veldig lenge siden fikk brødrene Moa og Hoa hver sin kajakk av far. Bålet hadde brent hele natta, og hulrommet, eller sittebrønnen, var stort med god plass til bena. Moa og Hoa måtte selvfølgelig øyeblikkelig prøve båtene. Men.. De glemte dessverre å følge den lokale 24-timers regelen, (side 20 i Uhaenes padle HMS), hvor fare for varmgang i skinkepartiet var beskrevet. Moa og Hoa satte seg i båtene, de padlet fortere og fortere ettersom skinkene brant, og konkurransepadling var et begrep. 

Dere som er samlet her i dag er vel kanskje ikke så veldig opptatt av hvem som padler fortest, det kan virke som om god mat, drikke og livsglede er viktigere. Selv skulle jeg gjerne ha vært til stede på camp RulleRolf denne helgen, jeg elsker rødvin, jeg elsker Irish og jeg elsker både RulleRolf og maten hans. Det spiller ingen rolle at jeg er for tjukk til å få plass i en kajakk, at jeg har vannskrekk og hater vinter og kulde eller at jeg har jobbehelg denne helgen. Selv om veldig gjerne ville ha vært til stede, blir jeg nødt til å være hjemme.
Hos hesten.
Hilsen Kona.
Kona til venstre.......


Siden gikk det slag i slag eller skål i skål og det ble sent for noen av oss, Klokka bikket nesten 02.30 før jeg køya, men jeg var opp igjen klokken 08.30 til et nydelig vær og mange, veldig mange blide mennesker.
Morgenstund er tull i grunn, men for et herlig vær da gitt.

Snart avreise, vi må bare møte gjengen fra Paradis bukta på nordspissen av Ildverket.

En god opprydding i gamma og brenning av søppel samt koking av kaffe, da leker livet rundt frokostbenkene for å si det sånn. Det blir pakking i et sedat tempo og etterhvert også avreise. Til neste år så tror jeg vi alle skal legge oss i Paradisbukta, for der var det vindstille og fint i dag.
Vindretningen var meldt syd sydvest og det passer veldig bra når vi padler over Lindholmkjæla og vi surfer og koser oss på passe store bølger, feltet blir litt spredt men Liv Kristin og Tine har sagt seg villige til å danne baktropp og da kan jo noen av oss dra på litt og det gjorde vi også. Det var ekstremt morsomt å se på Anne Wahl, flere ganger Olympisk deltager i padling. Der ser man altså hva en god teknikk har å si.
Avgang Ildverket.

Liv Kristin, ser man godt etter så ligger det jaggu meg en slepeline med noen på slep....

Anne Wahl i godt driv.
Vi hadde en planlagt stopp på Mellom Bolærn for å se selen hoppe men ikke i dag gitt. Det ble en deilig stopp i skogen ved Grevestua.
Det blåste en del men 10 meter inn i skogen så er det stille og fint.

Marianne synes gulrotkaken til Liv Kristin var smaskens.

Det ser kaldt ut men det er det ikke.

Per Christian vil se hvor vi er, selv om han står der vi er.......

Avgang Mellom Bolærn nå er det bare en liten time igjen så er vi på Fjærholmen igjen.
En stor takk til alle deltagere, takk for en vidunderlig flott helg. Håper vi sees igjen til Camp RulleRolf surf`turf i august, da med litt nyheter på menyen blant annet sushi.

5 kommentarer:

 1. En stor takk til Rolf som tar jobben medå skape hygge og trivsel for så mange mennesker. Det står det respekt av :-)
  Selv hadde jeg flere avtaler på samme helg så jeg fikk ikke gleden av å padle sammen med der tilbake, men jeg gleder meg til vi ses på sommersamlingen :-D

  Mvh Trond G

  SvarSlett
 2. Godt det finnes mennesker som Rolf slik at vi andre får oppleve så mye glede og moro :_) TAKK til ildsjelen for en fantastisk flott helg (igjen...!)

  SvarSlett
 3. Takk Rolf! Jeg storkoste meg!
  Richard

  SvarSlett
 4. Takk igjen for fantastisk helg!Jeg fant Kite-videoen din. Et spørsmål: Har du prøvd å kite med kajakk uten ror? Antar du ikke får ned en kite i vind om du må bruker årene for å håndtere kajakken?

  SvarSlett
 5. Takk for veldig hyggelige tilbakemeldinger. Jeg gleder meg allerede til Surf`nturf i august.
  Jan det er ikke noeproblem å kite uten ror, du kanter og bruker åra som vanlig. Hvis ikke det blåser for mye så er det ikke noe problem å få ned kiten i vind opp til 12-14 msek går helt greit og da blåser det mye.

  SvarSlett