Litt smågodt i romjula eller andre tider, bacalao er supergodt.
Det tar en time sånn ca og lage dette til, men husk å vanne klippfisken minst et døgn eller 24 timer hvis du må ha det inn med ei spiseskje.
Dette trenger du til ca 4 personer, ta gjerne og lag en dobbel porsjon og inviter meg med på laget.
Ca 400 gram med klippfisk
1 dl olivenolje
1 gul løk, men det er sikkert ikke noe i veien med å bruke 1 rødløk heller.
4 hvitløksfedd
1 rød chilli eller grønn om du vil, men med frø
1 laurbær blad
ca 400 gram med småpotet, morene potet passer bra her
Et glass med sylta paprika, synes det blir bedre enn fersk paprika
2 dl fiskekraft eller fond om du vil
2 dl hvitvin og minst to dl til kokken mens han holder på (hvis ikke du skal kjøre)
1 dl fløte
1 klype safran
1/2 sitron
salt og pepper etter smak og humør
200 gram grønne oliven
persille til topping
Sånn gjør du det.
Dagen før må fisken vannes ut, skift vannet ca 3 ganger i løpet av denne tiden eller følg anvisningen på pakken. Du kan også kjøpe ferdig utvannet klippfisk, men det koster skjorta og litt til så det driter vi i. Du kan gjerne smake på vinen når fisken er lagt i vann, bare husk å spar litt til å ha i gryta i morgen.
Bruk gjerne en jerngryte, tilsett olivenolje og skjær løken i passe tykke skiver som du deler i to (halvmåneformet) Hakk hvitløk og chilli og fres lett i oljen med laurbærbladet fres i ca 5 minutter ta ut laurbærbladet.
Del potetene i to og skjær paprikaen i store biter ha i gryta.
Tilsett fløte, fiskekraft og hvitvin, ikke glem deg selv. Gi dette et rolig oppkok før du reduserer varmen til det bare småputrer. Legg nå i fisken som du har delt i passe småstykker. Tilsett saften av den halve sitronen og safran, salt og pepper etter smak. Nå skal det stå slik og små putre en ca 30 minutters tid, ta deg et glass vin og kjenn duften spre seg i kjøkkenet.
Mot slutten tilsettes oliven og eventuelle mer salt og pepper. Sett gryta på bordet og dryss over rikelige mengder med hakket persille, da får du kred som en god hjemmekokk.
Serveres med øl og akevitt, bon apetit.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar