Totalt antall sidevisninger

mandag 31. oktober 2016

En liten FUP tur.

Jeg hadde aldri drømt om en slik deltagelse når jeg spør om noen vil være med på tur. Det var ikke en hvilken som helst tur men jeg innviterte til en dobbelkryssing av Oslofjorden, vi må jo tilbake også ikke sant? Tenkte kanskje det ville dukke opp 4 til 5 stykker..... Hele 15 stykker stiller til start og ikke minst klokka 08.00 en søndag morgen. Noen var litt tidligere oppe og fikk med seg soloppgangen også, disse tre var Heidi, Ole R og RR. For en flott soloppgang og for et flott vær vi er tildelt i dag.
Vi tre virkelig nøt denne hendelsen ute ved Steinkloss og etter en stille stund med solen i blikket padlet vi inn igjen og var straks klar for dagens tur.
En morgenfrisk Ole.

En stille stund på havet, kan man bedre Hav(e) det?

Her har akkurat solen stått opp men tror du ikke stilte seg midt i veien for meg da........
Heidi i soloppgang er muligens bedre enn elg i solnedgang, men midre farlig såklart.

Dagens tur er fri for navne opprop, HMS, VHF, AIF og generellt tilsnakk. Sånn skal det egentlig være når man er på padletur og sånn er det når arrangøren heter FUP Norge. Opplegget var ganske enkelt, kom dere på vannet og første stopp er Østre Bolærn og nordbukta der, det ble naboøya pga av sola som skinte der. Kaffestopp er aldri feil og for de av dere som aldri har krysset før, så var det vel noe lett spenning å se i øyne deres vil jeg tro.
Beviset på at det er tidlig om morran er denne lange skyggen.

Jeg midt i en flåte..... voæææ ikke meg ikke meg.
Smak litt på ordet benstrekk Odd  ;ø)

Sjekk været da dere, er det mulig å ha sånn flaks.

Straks klare for avgang igjen og nå uten mulighet for en benstrekk de neste 8 kilometer.

Det er ikke værre å padle over her enn langs land egentlig. Nå har vi bare 8 kilometer med åpent hav foran oss før vi kommer til Søndre Misingene. Gruppen ble litt spredt og med et lite tankskip som kommer inn fra nord så stoppet hele gruppen opp og vi samlet oss i en liten klynge mens vi ventet på båten som kom sydover i 15 knops fart. Blir morsomme og store bølger av slikt noe og flere fikk en fin surf.
Nok en gang sjekk været, neste tur jeg skal arrangere må være i regnvær for å gjøre noe med likevekten eller no`.

Her samler vi oss i påvente av båten i bakgrunnen

15 knop er ganske raskt, åssen vet vi det? En liten app på telefonen såklart.
Her er vi som skrevet midt i Oslofjorden og det er ikke lett å tro egentlig.

Passert og for noen deilig bølger som kom da gitt.

Fremdeles et stykke inn til Søndre Misingen og nytt skip som kommer fra syd, dette passerte på en litt lengere avstand og hadde også mindre bølger. Havet ligger jo som et speil og da er det noen som roper se på nisene og jaggu meg der er en liten flokk med niser og noen hopper tilogmed klar av vannet, for en magisk opplevelse. Sel så vi også men det er liksom ikke noe å skrive om det etter en opplevelse med niser. Ankommer denne forgjette øya og ved innløpet så er det en liten grunne som ikke alle er helt ops på og Ole fikk en overraskende fin liten sidesurf her. Vi landsetter alle kajakkene på en steinstrand og fyrer bål da Wenche (Min Padleverden på FB) har med fårikål til de som vil ha.
En liten hyggelig gjeng som vet å kose seg på tur.

3 kjeler med fårikål på bålet pluss noen på stormkjøkken sørger for maten.

Ikke den peneste stranden men du verden så koselig til høyre i bildet har jeg en gang slått opp en lavo.....

Tenk etter hvor eksotisk er ikke dette med et fårikål lag på en øygruppe på gæli side av fjorden tilogmed og 15 stykker som har padlet dit. Smakte himmelsk og det er bare synd at jeg glemte øl`n min hjemme, det hadde jo toppet en allerede helt topp opplevelse.
Geir er fornøyd med en jomfru kyssing.... ææøø mener såklart kryssing, Oslofjordkryssing.

Straks klar for avgang igjen, vi kunne ikke bli for lenge her, 1 time er grensen.

Siste bildet er avgang Søndre Misingen og tror dere ikke vinden har dreiet litt også.
Det er egentlig for mye å tro på men vi fikk vinden inn på skrå bakfra, men det var ikke mye vind å snakke om da. Vi så også nisene igjen på returen. Det jeg vet nå som jeg ikke visste på søndagen er at det svømte en grindehval i Grimestadbukta og der skulle jeg likt å ha vært. Returen gikk helt uten problemer av noe slag, kun en liten tauing og det må jeg si at jeg er super imponert over Wenche som ble med på turen i dag, kudos til Wenche for innsatsen i dag. En liten 8 timers tur endte opppå Fjærholmen igjen. Tusen hjertelig takk for turen alle sammen. FUP Norge hverken skuffer eller avlyser sine turer.  ;ø)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar