Hvis du først har smakt på en Bulmers cider, en slik tørr og god en da har man ikke mye lyst på Svensk sukkersøt cider. Bulmers Irsk cider er forsåvidt dyr å kjøpe, ligger på ca 55,- for en halv liter men den er virkelig verdt det.
|
Dette er den orginale. |
|
25 liter med eplejuice og 3 kg sukker og en liten pakke med cider gjær. |
|
Dette gir da pussig nok 25 liter med cider til en pris av 215,- og den smaker ganske likt som den Irske Bulmers cider, bare det at RulleRolf cideren har ca 8%, skal nå stå og gjære i ca 4 uker. Det blir nok en liten test om ca 14 dager for å sjekke utviklingen og prosenten.
|
Kjøpt på Ebay fra Polen til kun ca 16,- pr pakke. |
|
Her løses det opp 1,5 kg sukker i 3 liter med eplejuice, gjør dette i 2 omganger |
|
Største jobben er å helle opp 21 liter med juice i gjæringskaret, siste literen varmes opp til ca 30 grader med sukker og gjær. |
|
|
Gjæren er tilsatt. |
|
Nå skal den stå i ca 30 minutter før den tilsettes gjæringskaret. |
|
Straks klar. |
|
Så lite søppel og så godt det kommer til å bli. |
|
Det vil så klart kommet et innlegg om 14 dager og om en måned når det er klart. Dette er både morsomt og lærerikt og himla godt.
Spennende prosjekt!
SvarSlettDet er tredje gang jeg setter denne typen og det er kjempelett og jæskli godt ;ø)
Slett