Totalt antall sidevisninger

lørdag 31. januar 2015

Ikke akkurat padling, men til stor del padle relatert.

Øl, øl er godt og øl er en god tørstedrikk og øl gjør seg godt i en kajakk. Når man er heldig og har venner som Sam H som driver sitt eget lille bryggeri (privat) Jeg fikk 4 flasker med 2 x lyst øl og 2 x mørkt, veldig mørkt øl for testing.
Testing ble gjort på fredagskveld og spenningen var stor da de første dråpene forlot modeskipet, ææ jeg mener flaska, moderskipet kom noe senere på kvelden.
Aahh de første dråpene.

Veldig god.
Den første flaska var veldig lett å drikke, sprudlende og rund i kroppen. Pirret smaksløkene hele veien ned.
Den lyseste er en Lager, satt på typisk pilsmalt men humlet som om den skulle være en pale ale. Humlen i den er Chinook og Cascade. Dette har jeg fått opplyst av bryggerimester SH.
Som skrevet så hadde denne Lageren komplekse dufter av brød, nøtter, einebær og anis. Frisk med god tekstur. Tydelig maltpreg og en helt nydelig bitterhet i avslutningen eller sagt på godt Norsk jæskli godt.
Så over til Flaske tre som er ganske så mørkt øl og det kan jeg like.
Dette ser jo meget bra ut.

Og den smakte helt himmelsk også.
Den mørke er egen oppskrift med formål og lage en seriøst svart en.. Men typemessig er det vel noe i retning av Stout, selv om den er kraftig mye mer humlet. Humletypene i den er Warrior for bitterhet og Mosaic for aroma. Dette er hva SH skriver selv og jeg er mer enn enig, dette var seriøst godt øl og min bedømming er vel ca sånn som dette. Brunsvart. Sammensatte aromaer av kaffe, solbær, sigarboks og einer. Smaken er en kraftbombe og en flott overdrivelse fra begynnelse til slutt. Masse deilige smaker. En fin bitterhet balanserer sødmen. Terningkast 6.
Etter flaske nummer fire så begynner jeg å komme på en liten snurr og jeg avslutter kvelden med et par glass rødvin, fått av naboen for litt hundepass. Molly er egentlig en god hund.
Rødvin er godt, men etter såpass mengder med godt øl så datt det litt igjennom.
 Hadde sikkert vært mer morsomt hvis jeg hadde skrevet denne testen i går, men er da ikke sikker på om det hadde vært leselig, er jo ikke sikkert bokstavene hadde kommet frem i den rekkefølgen jeg hadde sett for meg. Moderskipet er moderskipet og jeg kveila beinhaugen ca klokken 01.30 med et fårete smil om munnen og drømmer om eget bryggeri.  Schåååålll.....

2 kommentarer:

 1. Looks great beer Rolf!

  Slainte Mhath! (Good health in the Gaelic language)

  Kind Regards

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks Ian, it was great and I got no hangover ;ø)

   Slett