Totalt antall sidevisninger

onsdag 23. januar 2013

Liten oppjustering på nybåten

Liner som i tau, er noe ordentlig herk hvis man ikke får tak i dem. Jeg tenker da på liner foran cockpit, de er ofte stramme og har lite slakk. Med andre ord man får ikke fingerne under dem og særlig ikke hvis man har handsker på. Se bildet.
Dette er passe stramt.


Jeg har små hender og får de nesten ikke under tauet.
Dette er selvfølgelig veldig aktuellt ved en kamerat redning, med handsker glem det.
Dette har jeg lært av min gode venn Steinar F (steinar spranget, eller Oter på forumet) flett et tauverk mellom disse punktene. Gikk til innkjøp av line i passende farge (på marine.no) og kluret med knuter før og etter hvert festepunkt. Hvorfor før og etter hvert festepunkt? Da strekker man ikke tauet unødig langt når man drar i det. Det er veldig rart at det ikke er gjort på kajakken orginalt.
Etter litt jobbing ser det da slik ut. Legg merke til knute helt til høyre.
Ikke noe problem å få handa under her, i tilegg er hånda vridd ganske mye.
Siden det er kaldt om dagen så har jeg tatt båten inn i stua for denne "heklejobben" og jeg skal støpe et nytt stativ foran på båten til Gopro kameraet. Det er nå deilig å holde på med dette innendørs når gradestokken kryper under minus 12.
I morgen skal det støpes på fronten.
Ta det med ro, det blir avtagbart og på denne båten så kommer jeg til å slippe å teipe det fast da fronten er tynn og spiss. Kommer mer om litt.

1 kommentar:

  1. Smart måte å gjøre det på, har sett et par slike eksempler før og tror det virker. Jeg skal prøve en annen løsning på dette, kommer snart :)

    SvarSlett