Totalt antall sidevisninger

onsdag 30. mai 2018

Hælle lull del 2. Tønsberg Tønne og Stauper.

Om kurset på lørdagen og været på lørdagen var bra så kom søndagen med ennå bedre vær om ikke annet. Like gøy å møte deltagerne på søndag og sjekke formen, i går padlet vi 8,2 kilometer og jeg lover de en noe lenger tur i dag. Været er som sagt upåklagelig og kursen blir satt rett sørover, retning Tønsberg Tønne. Vi padler forbi Møyern og Skjellvika praten går om løst og fast og jeg fortalte i går at padlingen i dag vil føles en del tryggere fordi vi har veltet og vi ser at vi kommer greit ut av båtene.
Blir som sedvanlig en del tørre vitser, siden vi er på sjøen så klart. Ferden går forbi Stigerholmane og her er det veldig pent og det ligger noen hus her som du nesten ikke tror er mulig, det er så pent at det er vondt. Padler forbi Captain Jacks "bar" der også ser det veldig koselig ut det må sies.
Dette understreker hvor deilig det er eller var om dere vil.
Så passerer vi Flautangen og padler gjennom Holmsund og Trubersund, passerer Truberodden og straks etter går vi inn til Tønsberg Tønne eller inn Strandvika som det også heter. Her skal vi ha lunsj, lunch eller lønsj, stryk det som ikke passer. Cathrine hadde et ønske om å plukke ramsløk og jeg er jo ikke kjent for å være slem så derfor padlet vi til Tønna i dag.  Det er sjelden at jeg tar med kurs ut hit for her kan det være veldig værhardt og på disse åra så tror jeg det er tredje gang vi har vært her ute. Vi hensetter kajakkene kjekt på stranden og tusler som noen gjess bort til et svaberg, må riktignok foreta et gjørmebad men det er sikkert bare noe tottisene liker, hælle lull så mye gjørme sier nå Cathrine, jeg er enig. Fru lund må tisse og det gjøres ved noen måke reir, kanskje ikke den lureste plassen å late vannet på men må man så må man. Et lite vers om måker.

                             Sommer sol og skjærgård, måke måke måke.
                             Vinter sne og skispor, måke måke måke.

 De siste tre måke må leses med litt "innbittthet". Maten blir spist og noen har lært å ta vare på bananen og å dele den fornuftig. Cathrine går nå på egenhånd og vil bort å plukke ramsløk og det er så klart helt i orden vi har det jo ikke travelt. Rune, Nina og jeg koser oss i sola.
Nina og Cathrine.

Cathrine og Rune, at ikke flere padler er for meg uforståelig ;ø)

Søstrene sisters, dere to var et veldig hyggelig bekjentskap og Rune såklart.
Her klarte Rune å snike seg inn på familie portrettet.

Rett bak hodet til Rune står en naken mann med løken i en fjellsprekk, trykk på bildet.......
Like etter han med løken i en bergsprekk så ser vi en annen naken mann på alle fire med kaviarkrysset rett opp, lurer på hva de driver med her ute gitt, da hører vi bare å hælle lull fra Cathrine, skjønner fremdeles ikke hvorfor ikke flere padler. Like etter dette igjen så ser vi ei sprett naken dame med dusken i været og en type som holder på å kle på seg og som bare hiver solkremen ned til denne dama, vi fabrikkerer så klart den ene historien verre enn den andre. Det skal ho ha, ho lå rolig. Vel nå skal vi padle over til Stauper og vi gleder oss.
Alle tre badet, med trykk på alle.....

Til mannen i Cathrines liv, jeg vet hva hun ønsker seg ;ø)
Her ute på Stauper så må noen tisse igjen og går litt opp i høyden og gjør det de skal så utbrytes det; her brenner det jo...... Jeg blir så ergerlig, så oppgitt og litt forbannet. Må man leke med fyrstikker her ute, her har det gått en skikkelig jordbrann og flere meter med jord og gress er svidd vekk. Vi bæret flere ikea poser med vann og fikk slukket dette. Noen skal være veldig glad for at jeg ikke var tilstede og så at det ble tent på, tomme fyrstikker og fyrstikker over alt, DRITTUNGER.
På vei mot Lahelle igjen, skjæret i bakgrunnen har silhuett som velomobilen min.
Ærfuglene koser seg også i sola og vi så veldig mange små nøster.

Nå ser vi Lahelle og snart er vi på land igjen, snart....

Snart er vi på land men fru Lund ville bade først.

Dette fikser du bra og det er en glede å se på, husk å øve mye.
En fabelaktig deilig dag er snart over og tårene sitter løst når våttkort deles ut. Spøk tilside, takk for to flotte dager, vit at jeg koser meg like mye som dere.

1 kommentar:

  1. Wow this is really interesting. I wish I could also enjoy at that place. Thanks for sharing your experience.
    Best Black Magic specialist in Goa

    SvarSlett