Totalt antall sidevisninger

søndag 29. januar 2017

Søndag 29 januar.

Eller vi kan si regn, snø, vind og vindstille, tåkete men ikke solskinn. Jeg padlet fra Kjøpmanskjær i dag og det var deilig å strekke ut litt før jeg møter de andre på Fjærholmen. Ble litt over 11 kilometer før jeg var på Fjærholmen. Når jeg kom til Steinkloss så ser jeg en padler forut og jeg klarer å snike meg litt innpå før jeg plutselig sier: For et nydelig vær, han hopper litt i båten men vi tar en kjapp prat og det ble nok et nytt medlem i FUP Norge.
Kjekk kar i kajakk, blir gjerne med på FUP turer etter dette møtet.
Kom greit inn til Fjærholmen og der var det kun 3 biler men fire fine folk. Knut, Ole, Bjørn og Astrid. Turen i dag gikk til Mellom Bolærn og en liten bukt der. Bål kom kjapt i brann og pølsene lot ikke vente på seg særlig lenge, Det begynte å snø og jaggu meg så fikk jeg en hvit vest før vi kom på land, morsomt.
Ole er bestandig blid og veldig snill.


Knut i sin nyinnkjøpte cag, kjekke greier hvis du hadde brukt den i kajakken.
Vi koser oss selv om ikke været er helt på vår side akkurat, men det blir varmere og lysere om ikke annet. Foto Knut

På vei hjemover i verdens beste kajakk. Foto Knut
Knut og deler av Bjørn sin kajakk (66) hjemmelaget multisport kajakk.

Astrid i sin flotte kajakk, hjemmekjøpt ;ø)
Føler meg trygg når denne seiler forbi, Kystvakta er grei å ha.

Litt uskarpt men helt innafor spør du meg.
Stille og deilig mellom Nordre og søndre Årø.

Svanefar eller mor.
En deilig dag er snart over og selv om det er litt ruskevær ute så er det fremdeles dørstokk mila som er værst å komme over. Kommer snart et lite innlegg om en Norsk velomobil, jeg har lagt inn en forhåndsbestilling bare så det er sagt.

torsdag 19. januar 2017

Kasting av mat.

Dette gjør vondt langt inn i sjela, onsdag 11 januar så jeg litt på FBI, forbruker inspektørene. Jeg er sterkt imot kasting av mat ikke bare i egen bolig men generellt i Norge som sådan. Det blir kastet mat i alle ledd, fra bonde til restaurant og på kjøkkenet hjemme.
Dette blir ekstra ille når man bor på en planet der store deler av planeten sulter, mens vi i Norge velter oss i usunn mat og kaster tilogmed fullgod mat som ikke ser estestisk bra ut (skjeve gulrøtter) Et ensidig kosthold bygget på Mc Donalds og BurgerKing fører bare til fedme og andre livstils sykdommer Diabetes med meget mer. Er det virkelig så vanskelig å lage litt mat hjemme? Eller er det sånn at det smaker så godt av en burgermeny? Ja jeg er ikke noen helgen jeg heller men akkurat nå så husker jeg ikke sist jeg spiste på Mc Donald eller BK.
Denne MCD burgeren er et år gammel, 1 år!!!! Hva pokker er det vi putter i kjeften når vi er på MCD?

FBI viste også hvilke hinder som ligger i veien for at verpehøna ikke blir brukt som mat men derimot så brukes den flittig som en ingrediens i betong, tenk på det du som er vegeterianer. Tenk å gasse ihjel fullgod mat bare for å bruke det i betong, tilogmed økologiske høner brukes til dette.
Hvem kan vel glemme hønsefrikasse, coq a vine og andre gode ting laget av høne.
Delvis fornøyde nå men snart kommer de i en grunnmur nær deg, utrolig men sant.
 Vi hadde høner i egen hage for noen år siden og vi hadde en hane som var litt for ivrig på å gale til alle døgnes tider, den ble middag for å si det sånn. Ungene så på når vi slaktet den og vi spiste med god samvittighet etterpå. Grusomt kan dere kanskje si men adskillig bedre enn en ingrediens i betong.
Hanen fikk et langt opphold i en kjele med selskap av mange grønnsaker og smakte alldeles fortreffelig.
Bedre med en høne i kjelen enn 10 i grunnmuren.

Bøttelista

Bucket list eller på godt Norsk så blir det vel kistelista. Før man ikler seg tredressen så er det ting man burde gjøre synes jeg.
Først må jeg bare nevne en film som heter, ja nettopp The Bucket list, den må sees. Med Jack Nicholson og Morgan Freeman i hovedrollene.
Min egen liste er vel ikke så omfangsrik, men jeg har vært på 2 Pink Floyd konserter og en 10 - 12 Roger Waters konserter inkludert 4 med The Wall.
Dykking er krysset av for.
Surfing med og uten seil.
Paragliding har ført meg høyt opp og også på sykhus.....
Strikkhopping er gjennomført også pendelhopp med tau fra en bru.
Porche museum i Stutgart er krysset av for.
Fått barn må jo ikke glemmes.
Så til listen over ting jeg gjerne vil gjøre, kommer i tilfeldig rekkefølge.

Overvære en rakett oppskytning, ikke slike pingleraketter fra Andøya i Norge men bemannede ferder, jeg har jo vokst opp med Apollo programmet.

Tur i en jetjager i litt heftige manøvre.

Padle med hval i Tromsø og særlig knølhval som er min favoritthval.

Kjøre en stivramma, langbeina chopper en god sommer.

Tur til Kyoto i Japan for å overvære kirsebærblomstingen.

Det er sikkert mye mer man kan ønske seg, men dette er jo en god start.

Kommenter gjerne i feltet under her.

 

søndag 15. januar 2017

15 januar en vakker dag.

En deilig dag som startet med minus 6 kuldegrader og vindstille og absolutt skyfritt, bortsett fra de sedvanlige skyene over Østfold. Det kan nesten ikke bli bedre spør dere meg. Som skrevet litt over her så våknet vi til kuldegrader og lokket til Geir hadde en issvull som gjorde at han ikke fikk på lokket pussig nok. Bruk kaffe sa jeg og som sagt så gjort. Noen startproblemer må man ha midt i januar.
Her pakkes det over en lav kajakk, kaldt i skyggen og Heidi ser litt betuttet ut.

Misbruk av kaffe men det funker.

Bjørn skinner i solen og solen skinner på Bjørn.

Geir og Heidi, dette er skjæra rett syd for Bukkholmen.

Så stille og fint
Så mye blåste det i dag, herlig.

Mot Vakersholmen om jeg ikke husker helt feil.

Bjørn i siget, Astrid er å leker kokk i skogen i dag......
Tang og en kvist i fra land, bildet er tatt under vann.

Solen skinner og alle er glade.
Geir var så glad at han padlet en runde til, bare litt misunnelig. Takk for en herlig dag dere.

søndag 8. januar 2017

Tur to i 2017

Ble bare en kort liten tur i dag. Krutte god for det, det må sies. Dro ut fra Grimestad stranden og der møtte jeg jaggu meg Ivar og Harriet i hver sin Whisky fra Point65, krutte gode båter. Selv padler jeg min Freya fra samme firma, altså Point65. Kanskje min beste båt ever.
Været i dag er jo helt upåklagelig, solen skinner og det blåser bare minimalt, eneste jeg har å klage på er at solen er irriterende lav.
Så fint er det i dag.

Ivar i fint driv.

Harriet også hun i fint driv.
Det er synd å si det men lav sol er irriterende, ikke sant.

Deilig å padle bak noen holmer om ikke annet.

Knut i telefonen, meg med marsipanpølse og kaffe, eneste pølsa jeg kan spise i januar.....
Så ut som om gjengen hadde hatt en fin natt.
Skal snart ha meg en overnattingstur jeg også, men først må januar gå over til februar..... Hvorfor det da? Januar er en hvit måned for meg og det betyr null vin eller øl om du vil, i tillegg så er jeg vegetar i januar, bare en test for å si det sånn. Snart skal jeg ut å padle igjen.

søndag 1. januar 2017

Godt nyttår.

Et år til er tilbakelagt men før vi er helt ferdig med 2016 så kommer en liten historie fra nyttårsaften og noen bilder fra i dag, 1 nyttårsdag for dere som ikke skjønte det.
I anledning min galskap som har resultert i påmelding på Tripp Trapp Triathlon så kjøpte jeg meg en Surfski, en Think Legend Elite, kun 12 kilo tung. Den lå i Bergen men heldigvis så skulle tidligere eier på hytta si i nyttårshelgen. Da ble det litt kortere kjøretur men en veldig tidlig start.
Ti på halv sju er klokka og vi legger lystig ivei.
Copilot denne dagen er Fabian og han er vel ikke helt vant til å stå så tidlig opp men sporty som han er så blir han med. Turen går i mørket, pussig nok, snart så er vi på Norefjell og vi har allerede hatt våre første kaffestopp, stor takk til circleK eller OK som det burde hete.
Litt grått, men en morsom ting på taket.
Nå skulle jeg sende en melding når det var 30 minutter igjen til en avtalt møteplass på Ål, sender melding og vi ankommer Kiwi Ål men der ser vi ingen surfski så vi stopper for en kaffekopp på Circle K. Da ser jeg at meldingen ligger i kø for å bli sendt...... Ringer og forteller fadesen og sier at vi kan kjøre opp til hytta, Det ble en del ekstra mil å kjøre og ca 30 kilometer inn på Riksvei 50 mot Aurland før vi fant hytta og Surfskien, her oppe var det pent ingen tvil om det. Møter en hyggelig Torbjørn og vi blir innvitert inn på en kaffekopp og julekake med brunost. Ble en hyggelig prat og han er jo instruktør han også så vi traff hverandre godt kan man si. Han har padlet med hval og jeg så et par flotte videoer av Spekkhogger og Knølhval. Vi har en lang vei foran oss og sier høflig takk for oss og legger i vei sydover igjen, via Geilo på hjemturen.
Deilig med transport trekk, men det må syes om litt, var fantastisk stramt å få på og av ikke minst.

Her var det fint, det var her vi fotograferte bil og kajakk.
På vei hjemover så hadde vi en nyttårsmiddag hos svigers og det var mitt siste kjøttmåltid i 2016, skal være veggis i januar og jeg gleder meg til det. Et tøffere tak er at jeg skal ha en hvit måned i januar men det går sikkert bra det å. Vel hjemme igjen ved halv åtte tiden og bare 58 mils kjøring så var det bare å vente på selve nyttårsaften. Vi har jo tre bikkjer og lurte litt på åssen vi skulle angripe dette. Enkelt vi lar veranda døra stå oppe og så går vi ut og inn fra midnatt og prater rolig til dem, dette gikk forbløffende bra og var null stress for bikkjene.
1 nyttårsdag så gleder jeg meg til en test av surfskien og den følger her.
Fine båten.

Fine båten del 2

649 lang, 43 bred og 12 kilo tung (lett)
Nå har jeg ikke padlet en Think siden 2012 og den skal bare padles litt inn så blir dette veldig bra. Jeg har jo vært utro en gang og hadde en Seabird surfski wave 6,1 men det var som å sitte på en våt spagetti makan til myk båt har jeg ikke vært borti, denne derimot er stiv og fin. Super fin liten tur i dag og mer blir det. Padlet i long john og en flecce genser bare, men det ble varmt nok.