Totalt antall sidevisninger

fredag 30. desember 2016

Øya mi, NøtterøyNøtterøy er en kommune og en øy i Vestfold. Kommunen består hovedsakelig av øyene Nøtterøy, Veierland og Føynland, i tillegg ca 175 mindre øyer. Hoveddelen av befolkningen er bosatt på Teie og resten på den nordlige delen av øya. Kommunen grenser mot Tønsberg kommune i nord, Oslofjorden i øst, Tjøme kommune i sør og Stokke kommune og Tønsbergfjorden i vest. I 2018 slår vi oss sammen med Tjøme og da vil kommunen hete Færder kommune, dette blir bra tror jeg.
Fra de dype skoger på Nøtterøy.


Vi har også fått Norges nyeste nasjonalpark her og den heter pussig nok Færder Nasjonal Park. Denne parken omfatter 340 kvadratkilometer fastland. øyer. skjær og havbunn i Nøtterøy og Tjøme kommune (snart Færder kommune) Parken strekker seg fra Ormøy i nord til Færder fyr i sør. Øyene syd for Hvasser, samt Verdens ende og Moutmarka inngår også i Nasjonalparken.
Fjærholmen.


Jeg trives veldig godt på øya mi og med denne skjærgården rett utenfor stuedøra så er mulighetene mange for noen flotte padleturer. Kom gjerne på besøk så tar vi en padletur sammen, jeg vil gjerne vise frem skjærgården her nede.
Selfie fra surfski, nå kommer det en til i stallen .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar