Totalt antall sidevisninger

mandag 29. februar 2016

22 padlere en vakker dag i februar.

I november 2006 begynte jeg å leke med tanken om å starte en kajakk klubb, spesiellt for havpadlere siden Tønsberg kajakk klubb hadde og har allergi for slike som oss. (Nei det er ikke noe jeg har funnet på det er også selvopplevd) derfor ville jeg gjerne ha et samlende sted for havpadlere. Nå nesten 10 år etter så føler jeg nesten at jeg har kommet dit, 22 padlere i slutten av februar dette må vel kunne kalles en suksess.
Man kan ikke klage på været i dag.

Fulehuk litt til venstre i bildet.
Vi padlet ut fra et isfritt Fjærholmen men møtte is ca 1 kilometer ut, det ble litt slalom padling og litt isbryting før vi kom til Ramsholmen, da var vi utenfor isens rekkevidde og godt er det. Venner meg aldri til den skjærende lyden av is mot carbon eller glassfiber.
Ved Skarvesete, her ute er det også veldig fint.

Fulehuk fyr, nå Fulehuk kystledhytte.

Som fargerike skarver klynger vi oss sammen. Legg merke til hvor flatt hav det er her ute i dag, det er sjeldent.
Dette er rot satt i system, men for et deilig rot da gitt.

Geir en blid gubbe.

Søstrene på gæli side av fjorden og Hollenderbåen helt til høyre i bildet, ut til Hollenderbåen er det 2,3 kilometer.
Sommeren 2014 padlet min datter(den gang 14 år) og jeg fra Daftø feriesenter ca 7 kilometer syd for Strømstad og til Østre Bolærn på en dag. Vi stoppet innom Søndre søster og tok på oss long john, for liksom å være litt på den trygge siden hvis noe skulle skje. Så la vi i vei på en skråkryssing av Oslofjorden, helt uten vhf, uten å ha sjekket båtradar, værvarsel, lostjeneste, trafikktjeneste og alt mulig annet rart. Rart med det gitt vi bruker hue så går det som regel bra. Vi hadde en kryssing på litt over 14 kilometer og når vi kom til Fulehuk så var det så store bølger at vi ikke klarte å komme iland, da var det bare å padle bort til Østre Bolærn, der viste gps`n 55,6 kilometer med padling, det er sprekt av ei på 14 år, stoltere pappa fant du ikke på Østre Bolærn den kvelden. Gjett om vi sov godt den natta.
Fremdeles langt til havs og sjekk så stille.

Anita er en solstråle av de sjeldne, alltid blid hu.

Geir demonstrer riktig åretak og da skal spruten se slik ut.

Her viser spruten at han glipper litt i "frasparket" dette er ikke like effektivt som det foregående.
Slik padling krever årelang trening og det går egentlig så fort at man ikke klarer å se dette "live" Takket være et ultrahøyhastighets kamera så klarte jeg endelig å fange dette fenomenet på minnebrikke, ha det var i gamle dager vi sa fanget på film, men det var i de gode gamle dagene det. Nå i våre gode dager så skal vi si fanget på minnebrikke. Takk for en utrolig god tur alle sammen, gleder meg allerede til neste tur jeg.
Dagens rute, vi padlet mot klokken og lengden ble vel ca 23 kilometer, altså ikke spesielt langt, men veldig koselig.

2 kommentarer:

  1. "Minnebrikke" er noen stavelser lengre enn "film", så jeg kommer nok til å fortsette å si film ja. Så får heller ungdommen bare lure på hva jeg mener.

    SvarSlett
    Svar
    1. Du får lov til å si hva du vil, men jeg synes det var kult med minnebrikke. Jeg skal nordover til sommeren og jeg tror vel ikke det er så langt fra Kjøpsvik til deg/dere, kanskje vi kan padle en tur?

      Slett