Totalt antall sidevisninger

mandag 27. juli 2015

En lang tur som ble kort......

Planen var Kristiandsand til Farrisvannet og på papiret ser det jo greit ut, yr.no er ikke helt enig. Blir kjørt av konemor og datter ned til Kristiandsand, eller mer korrekt til Dvergnes, da slapp vi mye kø. Blir sluppet av i en liten lagune og klokken er vel ca 19.30 når jeg står med alt utstyr alene og begynner å pakke båten. Rett før klokken 20.00 er jeg på vannet og det skal ikke være særlig langt å padle før jeg er på første overnattingssted, samme som i fjor men da hadde jeg padlet 45 kilometer (fra Mandal) I kveld ble det bare 3 kilometer men det er planlagt. Kommer ut av denne lagunen eller bukta om dere vil og da får jeg kjenne på vinden, ja dette skal bli gøy. På denne turen så har jeg veid alt jeg har med i båten og vekten havnet på 60 kg!!! Pluss båten så det betyr at jeg drar på over 80 kg på hvert åretak.
Jeg måtte prøvepakke litt og Kurt så sin mulighet for en god seng.

Amok Draumr 3.0 er verdens beste hengekøye. Dette er med en uorginal tarp.
 Grunnen til at denne tarpen ble benyttet er at yr.no varslet styrtregn på tirsdagmorgen fra klokken 05.00 og da tenkte jeg at det kan være greit å ha noe å sitte under, både for pakking og frokost.
ksf.as er også en veldig god butikk med super service.
Første natt, ser helt ok ut spør dere meg.

Kvelds kos men mørek skyer truer i sør.

Morgenkaffe med regn, snart er jeg på vei igjen.
Rundt hjørnet forut svinger jeg til venstre og krysser Kvåsefjorden, bare 4 kilometer.
 Det ble lite med bilder på denne kryssingen grunnet massive bølger og tildels sterk vind på skråbakfra, gammelt svell og nye vindbølger i en salig blanding gjorde denne kryssingen tildels spennende. Kom vel over til Ulvøysund og da var det veldig deilig å padle i le av småøyer og diverse holmer, turen gikk ganske raskt langs indre lei.
En virkelig herlig blomsterkasse.
Her er det flatt men 400 meter lengere ut så sjøer det godt.

På vei inn Nilen et virkelig pent stykke av Blindleia.

På Brekkestø for eplehandel, i fjor så var det ca 25 grader varmere og nok folk her.

På vei inn Hesneskanalen, da har jeg passert Grimestad.
Her har jeg ankommet Drotningvika etter ca 56 kilometers padling, kvelden er grå og skyet.
 Maten smaker da, dette er koteletter som er kuttet opp og stekt med løk og chilli, saften fra en lime og ris. Jeg lagde små porsjonsposer med ris, potetmos og frokost som inneholdt havreggryn, sukker, kanel og rosiner. Itteno Real turmat her i gården.
Dette er ser bra ut for resten av dagen, men så feil kan man ta gitt.
 Jeg padlet ikke veldig langt forbi Fevik før jeg møtte på bølgene igjen, men det varte ikke så lenge og da kom jeg til Arendal og et møte med Kvase, tok litt tid før jeg fant han men når jeg gjorde så ble jeg glad, skal bli deilig å ha noen å prate med, ikke bare meg selv.
Kvase er mannen med mange gode kommentarer og historier.
Går dette bra da?

Under den hvite bro, dette er ved Buøya, fint her også.

Svaner med små i bakgrunnen.

Her forlater vi Buøya etter en liten lunsj. Foto Kvase

Ved Kilsund, her forlater jeg Kvase etter noe over 20 kilometer med koselig padling, veldig koselig.
Kvase går til bilen og jeg tilbake til kajakken.
Takk for denne gang, det var veldig hyggelig.
Turen ut og forbi Kilsund var bra men så kom jeg ut i Oksefjorden og der møtte jeg bølger og vind igjen, ikke så veldig mye men nok til litt rodeo padling på vei over til Hagefjorden, snart er jeg ved Lyngør. Padler lystig forbi Lyngør og utsikten bort til Sildodden og forbi ser ikke lystig ut, men jeg forsøker og padler ca en liten kilometer før jeg snur og går tilbake og inn ved Nipekilen. Her tar jeg den tunge avgjørelsen om å bli hentet. Før jeg ringer hjem så finner jeg noen lokale folk og spør om utsikten til å padle rundt på torsdagen. Da får jeg til svar at det skal blåse ennå mer på torsdagen så det burde jeg ikke prøve på. Da bestemmer jeg meg for å ringe hjem..... Hadde ikke hatt problemer med å sove over en ekstra natt og vente på været men så var det en tur på Farris da som frister litt. Det pluss et gammelt motto som heter, Better safe than sorry.
Da ligger det 60 kilo plusss egenvekt av kajakk, totalt 85 kilo.
 Jeg bestemte meg for å gå/dra dette lasset opp til Sandnesfjorden, da blir ventetiden kortere og det blir lettere å finne meg. Det er en strekning på ca 3 kilometer, men som sagt ventetiden blir kortere.
Dette var unaturlig tungt.......

Prøv å trekk 85 kg med et sånt dekk!!!!
Jeg ble stoppet av en hyggelig fyr som hadde en liten kompressor i bilen og da kunne jeg gå i ca 20 minutter før luften gikk ut igjen, da var det lett å gå for en stakket stund om ikke annet. Jeg satt på sportstracker og jeg brukte 1 time og 50 minutter på 3,2 kilometer..... Det ga et snitt på 1,8 kilometer i timen.
Lyseblått er dag 1, gult er dag to og rødt er dag 3, totalt 116 kilometer på 2 dager.

7 kommentarer:

 1. Jeg padlet fra kragerø til risør med en venn denne torsdagen og kan bekrefte at vinden ble frisk. Bølgehøyden var under meteren når vi rundet portør men vokste hele tiden. Da vi rundet gjerneslandet var nok enkelte bølger over to meter. Kameraten fikk litt vondt i skulderen i motvinden og med bekymmring kunne jeg registrere at vi til tider stod nesten stille. Vi padlet bare fire mil, men det kjentes ut som det dobbelte.

  Men bare av nysjerrighet, hadde du ikke vel mye last?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei jeg tror ikke det var for mye last egentlig, prøv å veie det dere tar med på tur neste gang så blir dere kanskje like overrasket som meg. Nå er ikke jeg noen lettvektspakker siden jeg ikke har det i en sekk på ryggen. F.eks så var det 9 kg med vann og totalt 6 kg med øl, 6 liter om du vil pluss pluss. Hyggelig at dere også hadde en god tur.
   RR

   Slett
 2. Skjønner jeg ikke skal på tur med deg. 116 km på to dager er i drøyeste laget kjenner jeg......Imponert! Ellers registrerer jeg at dere er superbortskjemte md bra vanntemperatur. Hva kan det være heromkring da? 14? 15? eller noe i den dur....

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får komme deg ned hit igjen, blir nok et havheng igjen litt senere i høst. Eller hva med Camp RulleRolf?

   Slett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett