Totalt antall sidevisninger

lørdag 28. april 2012

På tur med Fabian.

Lørdag kveld da finner vi ut at vi må prøve å fiske fra kajakken. Det vil vel egentlig si at Fabian har veldig lyst til å fiske. Vi kan bruke kajakkene sier jeg så tar du elvekajakken og jeg kan eventuelt slepe deg hvis nødvendig og så bare binder vi deg fast til en stake. Kjempeide og vi kjører ut til Grimestad båthavn på Tjøme. Derifra padler vi mot Ildverket. Så ser vi to kajakker foran oss og det er et hyggelig ektepar som har kjøpt seg to båter og skal på overnattingstur. Vet du om et bra sted spør de, jeg er ikke treg å be og anbefaler Ildverket, paradisbukta på Ildverket lever opp til navnet sitt. Jeg parker Fabian på en holme så han kan fiske litt mens jeg guider disse to til nevnte Paradisbukt-
På vei inn Paradisbukta 1

På vei inn Paradisbukta 2

Ååå her var det fint og tenk den soloppgangen i morgen da  ;ø)
Desverre så fikk jeg ikke med meg navnene, men kanskje dere kan legge de igjen i kommentar feltet?
Jeg sa hastig farvel for jeg har jo en pode som er alene på en holme et lite stykke unna og jeg vil jo sjekke om han har fått noe fisk.
Storfiskeren men desverre uten fisk.......

Liten seal launch  ;ø)
Så vakkert var det i kveld.

Havet ligger som et stuebord, vakkert.

Passe lang lukkertid og blitz, kult.

Samme som over Fabian padler nå i ca 9 kmt i en elvebåt og det går rett frem.

Her er det nesten planing  ;ø)
Vi hadde en super tur og dette må vi gjenta, men da håper jeg vi får fisk.

Ukens bilde ;ø)

Fra en deilig tur i mars måned, skjærgården i Nøtterøy er flott.

tirsdag 24. april 2012

Mandag og tirsdags padling på kajakk klubben Tønsberg

Det blir litt klubb padling når bror og søster padler. I forrige uke så badet Fabian og i dag så badet Amber, det så litt kaldt ut  ;ø)
Mandagens padling med Oseberg skipet i bakgrunnen.

Magnus i ny båt.

Balazs er siste medlem i klubben han kommer fra Ungaren

Gjengen på vei ut Vestfjorden.

Legg til bildetekst

Her bader Amber, det er nok ikke veldig varmt.

Her blir hun plukket opp  ;ø)

Fabian er klar som et egg.

søndag 22. april 2012

Aktivitetsleder kurs

Morsomt med kurs og vel overstått sådan  ;ø)

En liten del av kurset var viet kameratredning, her Øystein.

Magnus på vei til undergangen

Magnus og Joakim.

Kamerater?

Så ble Magnus forelsket.

torsdag 19. april 2012

Noen bilder fra Negelspretten Tønsberg kajakk klubb

 Eilif
Siste nytt. Nå ligger alle bildene fra neglespretten ute på rullerolf.com se under fotogalleri.
Magnus

Øystein

Håkon
Eilif igjen.

søndag 15. april 2012

Vårslepp på Drammenselva.

Det årlige vårsleppet er igjen overstått, i år så var det noe fuktig, les regn og det var til tider veldig overskyet. I år som i fjor valgte jeg å parkere i Drammen og padle opp før jeg padlet ned igjen, det er liksom mest naturlig det ;ø) Brukte 2, 5 timer opp inkludert en liten pause. Det regner noe helt inn i granskauen mye til tider, men når jeg nærmer meg Hokksund så blir det helt magisk litt opphold i nedbøren, det er fint. Tror det ble 20 sjeler fordelt på 19 båter i dag og det er veldig bra, den smarte av dere skjønner da at det var med en dobbel kajakk. Mange flotte mennesker og mange fine båter. Det er egentlig helt hærlig å padle nedover elva i flokk og følge. Stein Hoff er en kar jeg kommer i prat med og praten penses over på seiling, han har hytte på Veierland og jeg husker jeg leste en god bok om en familie som reiste fra Veierland og jeg forteller om at de seilte på et skjær etter bare 50 meter, for noen tullinger sier jeg. Det var meg det sier Stein........ Det er typisk meg å tråkke sånn i salaten.
Ved Ypsilon.

Moderne nøkken.

Luftrøtter.

Nesten pent

Deler av gjengen

MMM surfski.

Fra pauseplassen, deilig ertesuppe og kaffe.
Det smaker helt himmelsk med varm ertesuppe og kaffe etter (for noen halvgått løp) jeg glemte matpakken hjemme og har ikke fått noe å spise på, på lang tid. Giggi er flink til å organisere og det er en fotograf/journalist til stede ved start, lunsjplassen og målgangen skal bli spennende å se hva han har å skrive om.
Dagens dobbel

Ved Elvebredden (et spisested) så får alle et aquaplom laget av Giggi. Godt med et bevis på gjennomført tur.

onsdag 11. april 2012

Ikke helt padling men....

I tillegg til å padle ganske mye så leser jeg egentlig svært lite, bortsett fra Ringenes herre og Hobbiten da. Da jeg fikk denne boken av min kone (hun med hestene) til jul så var dette en bok jeg så frem til å lese. Pink Floyd er kanskje myteomspunnet osv osv. Etter å ha vært blodfan siden slutten på syttitallet og opplevd alle konsertene PF har holdt i Norge. Alle Roger Waters sine konserter i Norge og Danmark samt The Wall som han turnerer med nå, både i Telenor arena og i Dublin, så blir jeg på ingen måte lei.Har også et par billedbøker med gutta men det står jo ikke så mye "sladder" der. Denne boken var en glede å lese, humor på et meget høyt plan. Jeg fikk mange aha opplevelser av å lese denne boken. Nick Mason har en skarp og vittig penn som han kan svinge meget godt.. Løp og kjøp ingen tvil om at denne blir en bok å vende tilbake til med ujavne mellomrom.

mandag 9. april 2012

Test av Zegul Multisport.

Har fått et morsomt oppdrag av en snart nyåpnet butikk i Sandefjord, nemlig kajakk sport og fritid. De åpner medio april og har da klare en rekke merker av kajakker, årer, klær og diverse samt løpesko og utstyr og ikke å forglemme teknisk skallbekledning for seiling. For de som har interesse av løping så har de kjøpt inn en meget avansert løpemaskin for å teste pronasjonen din Løping er en svært monoton aktivitet. Hver gang du setter ned foten i et løpesteg, påføres foten et trykk på 3-4 ganger kroppsvekten. 300 kgs trykk om du veier 75 kg. 1000 ganger i løpet av en km. Dette hadde ikke beina dine tålt om de skulle tatt i mot hele trykket i en smell. Derfor møter foten underlaget i en så lang bevegelse som mulig og demper støtet. Denne bevegelsen kalles pronasjon. Tilbake til padling som er min interesse så var det test av en Zegul multisport som stod på programmet i dag, båten er 520 lang og 52 cm bred veier ca 20 og føles lett. Denne båten har bare en luke bak og er dermed mest egnet som en treningsbåt, en rask treningsbåt samtidig som kan dra på kortere turer med den eller ha med tørt tøy. Det blåser relativt godt i dag og sidesjø var ikke noe problem. Jeg på et personelig plan var ikke på høyden i dag da en gryende influensa verker i meg, Fikk alikevel båten greit opp i 12 km og holdt en bra hastighet på ca 8 km mot vinden. Rorutslag, pedaler og finish er meget bra på denne utgaven. En liten ting som slo meg var fraværet av løftehåndtak foran og bak, ikke noe stor deal da båten ikke veier så mye. Fikk også låne en wing åre av merke Rush, føltes veldig bra og er av typen delbar og også den veldig lett
Smekre linjer, men se den mangler bærehåndtak  ;ø)

Enkel kajakk med smarttrack rorsystem.

Merk dere årer av merke Rush.

Føler meg ikke frisk her men kajakken var frisk om ikke annet.
 En veldig ok type kajakk for den aktive fitness utøveren, for den som vil ha en enkel treningskajakk som også kan brukes til dagsturer. Kajakken føltes veldig stabil og er helt sikkert et godt valg for en førstegangs kjøper av kajakk til trening/multisport segmentet.

torsdag 5. april 2012

Siste økt i Flekkefjord.

En fabelaktig påskesamling er snart over og vi gleder oss til å komme hjem igjen, i våre egne senger.
Men først skal det trenes på vannet en siste gang og i dag så kommer det store mengder med is nedover kanalen. Ser ikke veldig fristende ut, men for ungdommen så gjør dette ingenting, mer om akkurat det litt senere.
Kles skift i morgensol, ser kaldt ut synes jeg....

Påskeværet er upåklagelig.

Magnus i godt driv er på vei til gruppen sin.

Fabian titter på bunnen mens han venter på sin gruppe.

Sander i morgensolen.


Caroline stadig omsvermet.......

Mathias, en av gutta med kosebukse  ;ø)

Håkon er i kjempehumør

Etter siste trening så tar vi et bad dere? Her prøver Petter å stå på vannet.

Her er Oliver på vei ned, Fabian fulgte etter.
En meget god påskesamling er vel overstått og jeg tror alle var veldig fornøyd med oppholdet. Vi har hatt det mye gøy, mye latter og litt "gråt" Det er jo til tider hardt å trene. Det å "måtte" padle er jo bare styrkende for kropp og sjel også er det så deilig etterpå.
Et siste bilde.
Karoline Kvande 1 plass senior damer, Fabian Kristoffersen beste forbedring og Tiril Marie Thodesen Sande 1 plass junior damer. Tønsberg gjorde det bra i Grisen rundt.
TKK gjorde det også ellers bra i Grisen rundt, Jeg personlig padlet Grisen rundt på nøyaktig 1 minutt og 30 sekunder og er fornøyd med egen innsats, mulig min løype var litt kortere men jeg padlet jo helt rundt..........
Det ligger et fotoalbum som heter Flekkefjord 2012 på RulleRolf.com med alle bildene fra påskesamlingen, bruk dem som dere vil  ;ø)
Takk til dere alle sammen, takk for en veldig koselig påskesamling.
Rolf