Totalt antall sidevisninger

søndag 4. november 2012

En regntung søndag i november.

Livet er herlig dere, det regner som et lite helv.. og det er vel ikke særlig varmt heller. Men ut på tur aldri sur er et ordspill jeg kan like egentlig. Det finnes ikke dårlig vær bare våte klær er også relativt selvopplevd. Nok ordkløveri, turen i dag går fra Kjøpmanskjær og jeg hadde planer om å padle rundt Tjøme i dag men dårlig vær utpå sydspissen gjorde at jeg la om ruta litt. Better safe than sorry er noe man burde leve etter, kanskje man lever lengere da?
Stille og fint her inne.

Kul formasjon her.
Turen i dag går ut til Dirhue og område nord for Mostranda. Utrolig mange små og flotte øyer her ute og mange trange passasjer, det liker jeg.
Fant også veien inn til denne "kilen" som man så vidt kan se når man kjører bil ut til Verdens Ende. Fulgte land på denne hele veien og padlet vel ca 3 km i et for meg meget jomfruelig landskap. Her ut må jeg flere ganger.
Her burde noen rydde opp litt.

Her tror jeg ikke mange har padlet før.Flott og grunt her men veldig pent selv om det regner.

Tror dette har noe med Eidene Røde kors å gjøre.
En passe lang tur på litt over 26 km er over og det er vel ikke så værst på en regnfull søndag i november. En ting til når jeg nærmer meg Vrengen sundet så kommer denne båten frem.
Jeg regner med at denne båten vil gi litt gass når han kommer ut av 5 knop sonen.
Og gjett om han gjør, denne redningsskøyta graver godt ved gasspådrag og bølgene blir helt perfekte når jeg snur og får tatt dem igjen. Det er sykt morsomt og hastigheten går lett opp i 14 km. Jeg ligger da i 14 kmt og så skjer det noe, hastigheten øker til over 18 kmt og jeg ligger slik i ca 30 til 40 meter før jeg må ta en unnamanøver for å unngå og gå på land. Det er en liten grunne før land og her reiser bølgene seg til 1 meter og de er brytende. Det ble å padle litt med hjertet i halsen etter den nevnte unnamanøver. Moro var det lell (hmm lurer på om man kan leie redningsskøyta til bølgeoppdrag)
18,4 kmt som maks fart og en snitt på bare 7 kmt pga fotografering osv osv.
Dagens tur ser da slik ut, helt i syd er denne "kilen" sabla fint sted.

1 kommentar: