Totalt antall sidevisninger

tirsdag 28. juni 2011

En tirsdag i Danmark.

I dag var planen å padle minst 20 km, men det ble noe ampurtert da det blåser kraftig fralandsvind med dønninger inn mot land, altså en omvendt effekt. Man blir litt tankefull av å padle på denne måten for en ufrivillig tur til UK ønsker jeg ikke. Padler drøye 5 km sydover før jeg velger å sette kursen nordover igjen. Det er mye stor fisk som vaker her og noe sel. Selen oppfører seg annerledes enn den i Norge, den dukker ikke diskret akkurat, det er akkurat som en bever med et jæ.... plask.
Her er jeg på vei nordover mot klitmøller igjen.
Egentlig er Danmark kjedelig å padle langs........ (beklager Trine R)
Rett før landkjenning.
Tja....... ruster for solskinn i allefall.
Endelig inne igjen.

En morsom ting jeg observerte på denne lille tur var mengden av sommerfugle som kom inn fra vest (England?) det kom stadig sommerfugler flygende, hadde vært rart hvis de kom svømmende, jeg skjønner det.

mandag 27. juni 2011

Bare må ha det.....

Etter noen dager i Danmark, med kraftig sol fra skyfri himmel og nå også nesten vindstille så er det deilig å surfe innom lokalavisen hjemme (tb.no) og se at det regner noe alldeles forferdelig. Siden vi har hest(er) og kajakker så er det en butikk vi bestandig besøker når vi er her i Klitmøller og det er brødrene Westgård i Thisted. Dette er en kombinert jakt fiske og friluftsliv butikk med hesteutstyr også. Innkjøpt i dag var et par ting til hesten samt en refleks vest med lys og noen gode sandaler til far. Det er en ting jeeg har glemt og det er en koffert jeg fant på Superspeed, mer om den lengere ned.
Hva er det i kofferten? Innholdet kommer til slutt.
Svend Burgerfri er ei sjappe vi stadig er innom.
Her er Svend sjøl, det er en meget hyggelig mann og han kjenner meg igjen år etter år.
En litt trist historie er at for en 5- 6 år siden så var det en fattig stakkar som ikke hadde penger som så veldig sulten ut og da sier jeg til Svend gi den mannen hva han vil ha jeg betaler og det var vel anvendte penger for Svend kom bort til meg og sa det var en flott ting å gjøre, noen ganger så gnager det meg i sjelen å se folk lide..........
En herlig firfisle (Lacertidae) som kom mens vi drakk en øl i Nørre Vorupør.
Ut mot havet tra la la.
På vei sydover og her skremte jeg opp en flokk måker.
Klitmøller, her drar dem båtene opp på land, sikkert i mangel av en molo.
Innholdet i kofferten, uunnværelig på kajakktur med innlagt grilling.
Hva trodde du det var?,
Jeg har en lik koffert hjemme men den er det plass til en vinflaske i, pluss litt tilbehør for nevnte flaske.
Kanskje dårlig gjort å fortelle men nå er det ca 25 grader i solen det er stille og skyfritt og en god rødvin i glasset. Kjøpt på butikken til en meget god pris, er det rart man er glad i Danmark. ;ø)

søndag 26. juni 2011

Dejlig å være Norsk i Danmark.

Etter 2 dager i Fårup sommarland så satt vi kursen til sommerhuset i Klitmøller og her er det så fint.
Deilige lange sandstrender og flotte padleforhold. Det ble en kort tur med barna i dag men planlegger noen lengere turer de neste dager. sånn så det i alle fall ut i dag.
Fabian er i godt driv.

Her får Fabian sin første surf og lykken er fulkommen.

Klitmøller i bakgrunnen

Amber fikk også prøve seg.
Det er vel ikke drømmemannen men datter er fornøyd da.....

En god ting ved å være Norsk i Danmark er vel prisen på god drikke. Når det koster 89 Dkr for en 3 liter med god rødvin så blir det litt tankefullt eller kjipt å kjøpe en dårlig rødvin på polet for samme prisen hjemme bare at man får 0,75 liter. Vinen jeg snakker om er JP Chenet (eller åssen det staves). Sitter og nyter en Savignon blanc fra New Zealand akkurat nå og ute på grillen så ligger det mye snadder og koser seg, bl.a spare ribs, maiskolber og div kjøttspyd. Livet er herlig dere.

søndag 19. juni 2011

Storesand 2011

Årets leir er vel overstått og etter en usedvanlig lang kjøretur på fredagen............... Det var lang ventetid ved Bastø ferja og jeg valgte å kjøre under Oslo fjorden. La lystig i vei fra Horten, da er jeg bestandig lystig igrunnen når jeg forlater den byen.......... Kommer til siste rundkjøringen før tunellen og der var det bom stopp gitt, Fy f.. i innerste flate HE... da må jeg kjøre om Oslo. Ankommer Storesand ca klokken 21.00, en liten trøst er at Lavoen kan reises i oppholdsvær om ikke annet. Det går med et par lavo øl og snart er jeg nede ved de andre og hilser på nye og gamle fjes, det er koselig det. Det går med noen flere øl og et ukjent antall cider.
Tror nesten Bulle satt på den samme plassen sist jeg var på Storesand. ;ø)
Avgang Storesand, retning Strømstad.

Her ved et ufrivillig stopp i Daumannvika, vi mistet en person.
På vei igjen, nå er vi 12 stykker.
Her er vi klare til å krysse Sekken, fremdeles 12 stk.

Richard en god turleder og veldig streng.
Endelig Strømstad, nå er vi klare for shopping på systemet og klar for en pizza bit.
Når vi ankom Strømstad så var vi blitt redusert til 9 stykker, det var litt rufsete over Sekken og av sikkerhets messige årsaker så valgte en person å snu men måtte ha følge tilbake. Systemet ble raskt besøkt, kontoer tappet for kr og bæreposer med morovann ble bært tilbake i kajakkene. Så var det tid for pizza og øl og gjett om den øl`n smakte da :ø) Alle gledet seg til tilbaketuren men jaggumeg så hadde noen snørt igjen Sekken så der var det skuffende flatt......... Været var med oss og takket være Anne så fikk vi litt solkrem på og det var lurt, grilla hummer er godt men det ser ikke smart ut å se ut som en.........
Rulleshow, showruller, osv osv.
Vel inne på Storesand så veide båten mye mer enn når vi dro på morran, hva nå det kunne komme av. Det var deilig å komme seg inn i lavoen og få skiftet til tørt tøy og finne frem øl og cider og et stort stykke sparerib som skulle grilles, tilbehør øl! En meget bra kombinasjon etter en lang dag på sjøen. Fikk snakket litt om Camp RulleRolf også, tror det kan bli veldig bra. Takk for et veldig koselig treff.

torsdag 16. juni 2011

Torsdags padling

Havpadlerne Tønsberg har sine turer og torsdags turer er skikkelig koselig. At man har med noen fra nybegynnerkurset er en ren bonus og viser bare viljen og entusiasmen for denne herlige sporten. Vedkommende, la henne være anonym hadde tilogmed fått lurt med seg en slags kollega. Dag Rune så ut til å være en stabil kar med bena godt plantet i vannet. Han fikk prøvepadle en kajakk og sjelden har en innlærings kurve vært så bratt.
Ellen må være god til å overtale........
Her er gjengen som skal padle til Storesand, heldig griser......

Dag Rune og Ellen det er hun anonyme.

Dag Rune, ikke akkurat i farta ;ø)

Her har akkurat Steinar hoppet i vannet.

Dag Rune har akkurat fullført ca 9,5 km på sin livs første padletur.
Takk for en herlig padletur i dag folkens.

Camp RulleRolf

tirsdag 14. juni 2011

Ikke helt padling men.....

Nå har vi kjøpt en hest til, en Islandshest og den heter Helin eller Helir, navnet er vi litt usikre på.
Vi fant den på Finn.no og den står for øyeblikket i Aurland og vi får den i slutten av juli, gjett om offeigur gleder seg til å få en kamerat.
Det er den svarte hesten som er Helin/r


I aurland så er det fint, det går en flott elv fra et lite vann (som jeg ikke husker navnet på) og til fjorden. Desverre så tenkte jeg ikke på å ta med elvekajakken for det hadde vært så perfekt, en annen gang kanskje.


Skal tilbake hit en vakker dag,

søndag 5. juni 2011

Nybegynnerkurs 2011

I dag har jeg padlet litt på siden av et nybegynnerkurs i regi av havpadlerne Tønsberg. Det er morsomt å observere progresjonen de har. Her følger bare noen bilder.
Steinar er hjelpeinstruktør.
Flåte og klar for kryssing.
Flåtesignal. 
Første velt med spruttrekket på.

Soldekk er undervurdert på kajakk.

Alle måtte bytte båt mens de lå i flåte.  ;ø)
Stabilitets trening og innlæring av støttetak.

Makker trening eller bare baugpryd?

Det var en lystig gjeng å være litt sammen med.