Totalt antall sidevisninger

søndag 7. april 2019

På tur med gutta krutt.

Jeg er sjelden vond å be når det gjelder kajakkturer, har vært litt sløv i det siste, men det har sine naturlige årsaker. Uansett Thomas inviterte meg med som pauseklovn for noen kjekke karer i fra Sunnmøre, det i seg selv høres jo ikke bra ut og Valldal er sikkert et fint sted.... Kort om Valldal:
Valldal er et dalføre som løper om lag 30 km fra Storfjorden på Sunnmøre og ender på toppen av Trollstigen. Store deler av dalføret består av en flat og lavtliggende dalbunn med gode muligheter for jordbruk. Dalbunnen stiger jevnt og rolig fra havnivå til om lag 450 moh. ved Langdal (den siste gården 23 km fra fjorden), og videre til 850 moh. ved vannskillet mot Rauma kommune (Alnesreset). Valldal har om lag 1000 innbyggere konsentrert til de 10 km nærmest fjorden. 
Sylte ved Storfjorden er sentrum i Valldal og kommunesenter for Norddal kommune, og er nærmeste nabo til to viktige reiselivs destinasjoner i Norge: Geirangerfjorden og Trollstigen. Sylte ligger midtveis mellom Geiranger og Åndalsnes. Fra Sylte går fylkesveien gjennom tunnel til Fjørå (med sideveg til fjellgårdene Selboskar og Hauge) og videre til Tafjord. Vegen til Tafjord passerer i tunnel under stedet der en fjellhammer raste ut og skapte Tafjord ulykka, flodbølgen nådde helt til Valldal. Fylkesvei 63 går fra Linge, langs hele dalføret og over Trollstigen til Åndalsnes. Fra fergestedet Linge ved Sylte går riksveg 650 vestover mot Stordal, Sjøholt og Ålesund, om vinteren er dette eneste veg ut av bygda.
Visstnok så produserer de en del jordbær der, helt opptil 900 tonn i året og det er jo ganske bra det.
Padling var vel det dette skulle handle om, og padle det gjorde vi, spreke karer til tross for en del timer med stisykling på fredagen. Disse kara virket forsåvidt robuste så vi bare fikk tilpasset båtene og på vannet vi dro eller padlet om dere vil. Ruten gikk fra Grimestad stranda og med retning mot Brøtsø.
6 stykker på vannet, en sitter på land og justerer båten... ;ø)
Ser riktig så bra ut dette her.


Litt mer innbitt her mr parkour man, en ekte traceur in motion ;ø)

De fleste tok det litt roligere.
Blide fjes og det er viktig på tur

Brøtsø på høyre hånd og Lille Skagen langt der fremme.

Ankomst Ildverket her ble det bål og lunsj og en liten gåtur. Det er deilig å strekke litt på rumpa.

Avgang Ildverket.

Dette er rett ved Kongehytta og vi hadde en rask ryggstrekk her.
Takk til Thomas og takk til dere for en hyggelig tur, måtte det komme mange slike dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar