Totalt antall sidevisninger

søndag 23. november 2014

Borti natta

Ja det er mer sant enn usant denne tittelen her. Sitter en stille lørdagskveld og det er bare dritt på glanekassa til tross for "umti" kanaler å velge mellom. Tar en kjapp titt på yr.no og ser at det skal være rolige vindforhold i natt, noe nedbør men ikke noe vind å snakke om. Da bestemmer jeg meg for en liten padletur, en liten tur rundt Nøtterøy.  Lager en god kanne med litt ekstra søtet te og binder en kopp, den trofaste turkoppen i en liten taustump og fester den i sprut trekket. Termosen blir lagt på dekket og en dobbel Snickers blir lagt i vestlommen, alt lett tilgjengelig. Klokken er 21.20 når jeg skyver i fra bryggen ved Kiwi Kjøpmanskjær. Det er et lett nordlig drag i luften, yr.no meldte østlig vind...... Velger da å padle østover og får da nordavinden i trynet men her er det forsåvidt mange øyer som demper vinden. Morild, jeg har padlet mye i morild før men denne natten tar kaka, jeg har aldri opplevd en sånn massiv mengde morild før. Det var simpelthen som å padle i en tykk grøt av selvlysende morild. At ikke fler gjør dette er meg ganske uforståelig igrunnen.
Første te stopp, det smaker i mørket etter en ca 6,5 kilometer og det gjør godt.
På mange måter så blir jeg litt lei meg når jeg padler i mørket på denne måten, det er som Lars Verket en gang har sagt, det er et dødt kapital landskap i steden for et aktivt kystlandskap. Med dette så mener jeg at det er jævlig mørkt på de flotteste tomtene og de brukes kanskje 4-6 uker i året........
Kanalbrua i Tønsberg, her er det litt mer lys om ikke annet, klokka har passert 23.30
 Padler gjennom byen og gleder meg over julebords tiden som er over oss og til fredagen så er det min tur, tro om jeg blir noe bedre enn disse halvapene som slenger kommentarer om padlingen jeg driver med. Jeg er jo ikke akkurat diskret der jeg padler med et hvitt blinkende lys bak ryggen.
Lysløypa i Tønsberg, brygga er vel landskjent på godt og vondt, men det er veldig koselig her.
Kommer meg vel forbi dette lystige laget på brygga, det må da være godt over 500 meter langt. Ut i Vestfjorden så har jeg beregnet veldig riktig da denne fjorden er lang og trang og nå padler jeg rett sørover og får da følgelig et hyggelig dytt i ryggen, nordavinden er min venn i natt. Det blir noen korte testopp og sjokolade spising og jeg virkelig koser meg alene i mørket, og her i denne fjorden er det mørkt da det er lite bebyggelse på begge sider. Ved Verjø så padler jeg i mine egne tanker og plutselig så ser jeg en to meter høy gubbe/monster/troll, kall det hva du vil men jeg holdt på å hoppe ut av kajakken på grunn av en rød stake..... Tror nesten jeg padlet i to kilometer før pulsen var nede på et normalt nivå igjen, mørket gjør ting med sinnet ditt det er nå helt klart. Det er jo når man padler og tanken flyr at man kommer på at man kanskje skal telle antall åretak på en kilometer? Som tenkt så gjort, det ble 450 åretak på en kilometer og det mine venner tilsvarer 14625 åretak som vi igjen kan gange opp med 760 gram som åra veier, det blir i overkant av 11 tonn 11 tonn og 115 kilo har jeg da løftet eller pumpet om dere vil. Bedre enn det dyreste trenings senteret og så deilig da gitt. Regn ut selv hvor mye du løfter, basert på ca 450 åretak på en kilometer, da er det verdt å tenke på at en billig åre som veier "bare" 2-300 gram mer, gjør at du løfter veldig mye mer enn det du trenger. I mitt tilfelle ville en åre som veier 300 gram mer resultere i et mer løft på 4385 kg Tenk på dette når du står på ksf.as og vurdere å kjøpe en billig åre eller legg i litt kroner og kjøp en som veier mindre.
Nærmer meg Tenvik og snart så vil jeg være fremme igjen i Kjøpmanskjær. Det er nå jeg vurderer om jeg skal ta en runde til for da har jeg planlagt en stopp på Esso kanalen og en god "nattburger" Det har regnet en del og jeg skal opp til svigers og legge gulv og tenker at dette får holde i natt, klokken blir ca 02.00 når jeg legger til i Kjøpmanskjær igjen, for en deilig tur og for en deilig stund på vannet.
Ikke lett å se kanskje men dette er Vrengen brua, midt om natten.

Nattens runde ser da slik ut.
Jeg padler mot klokken og det er lett å skjønne at nordavinden gir meg et flott dytt i denne fjorden til venstre.

9 kommentarer:

 1. Fantastisk historie, du er flink til å beskrive det du opplever. Jeg har hatt mange nattdykk utenfor Tjøme. Slukket lyktene og hatt en fantastisk opplevelse med morilden som gnistrer rundt kroppen. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er flott med morild ingen tvil om det. Vi burde jo padle litt her nede sammen en gang.

   Slett
  2. Ja det er egentlig en skam at jeg ikke har kommet meg ned for å padle, det være seg på Camp Rullerolf eller andre turer. Får bare skylde på den spesielle jobben min.... Jaja, men nå har jeg og min søster arvet hytta til min mor på Falkensten. Er desverre bare en sommerhytte, men kommer helt klart til å tilbringe mye tid der fra neste år, og da er ikke veien lang ned til Tønsberg. :)

   Slett
 2. Jeg tok oppfordringen fra forumet og klikket meg inn på bloggen, og angret ikke på det. Et bra og underholdende innlegg som ga både mersmak og inspirasjon til å gjøre en tilsvarende tur selv.
  Kanskje allerede til neste helg :)

  SvarSlett
 3. Skreiv mye her men alt ble borte.-
  Men Rolf god lesing og nattpadling kan være spennende å gjøre.
  Nå er det vell bare ca 27,3 % padlere på sjøen og der omkring på denne tiden av året.
  vi padles og prekas

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper å se deg på vinter treffet kanskje?

   Slett
 4. Paddling at night is different especially by yourself. Looks like you did not even have the moon. The night pictures are cool!

  Tony :-)

  SvarSlett