Totalt antall sidevisninger

søndag 26. februar 2012

En langtur i februar.

Søndag 26 februar er en veldig fin søndag med tanke på været og vinden. Det var meldt nordavind på morran an med dreining mot sør fra ca 12.00 og utover. Praten gikk litt om dette været når vi forlot Kjøpmanskjær på morran, for 100 år siden og enda lengere siden så hadde de ikke YR.NO og andre ting. I dag ble været som meldt og vi hadde vinden i ryggen når vi padlet sydover og vi fikk vinden i ryggen når vi padlet nordover igjen. Hvor padlet vi kan du jo spørre. Vi startet i Kjøpmanskjær og valgte en rute rundt Tjøme, og Store Færder og når vi først var i gang og været var så fint så tok vi likegodt å padlet rundt Færder fyr med. Det ble en frokost på Ildverket og man kan jo bare si at gamma ligger der klar til Camp RulleRolf om ca 14 dager ;ø)
Dette er mellom Østre og Vestre Mostein, her er det pent.

Syd for Færder fyr, her ute var det noen små stående bølger i dag, mye strøm her i dag.
Etter at vi hadde vært ute på Færder fyr, vi gadd ikke gå iland så satte vi kursen til Kløvningen for en bedre middag i dette flotte været. Kløvningen er en flott øy med store jettegryter, så store at en av dem er sikret med et gitter.
Nydelig stekt laks og wokka grønnsaker og nudler med en mild karry sås, mmmmmm

2 deilige båter i et enda deiligere vær...... nei båtene er deiligst ;ø)

Det var denne jettegryta da........

En gammel stuntpilot, han flyr ikke mer.
Etter et vel gjennomført matinntak så gikk turen videre mot Verdens Ende og endelig kunne kursen settes nordover og hjemover igjen, men det er jo et drøyt stykke innover langs Tjømelandet da.
Allikevel så måtte vi ha et kaffestopp og en sjokoladebit før vi er helt fornøyd med dagens tur. Forøverig så startet dagens tur kl 09.00 og den ble avsluttet ca klokken 17,30 og padlet distanse ble 46,5 km, dette er man godt fornøyd med.

1 kommentar:

  1. Stilige bilder, både med jettegryta og skallen. Veldig bra.

    SvarSlett