Totalt antall sidevisninger

lørdag 10. juli 2010

Torsdagstur 8 juli

Ny torsdag og nye muligheter, takket være nybegynnerkurset
Det skal jo egentlig være sommerferie i juli men som de gode samaritanere vi er så arrangerers det torsdagspadling i hele juli også. Via en hestebutikk på Nøtterøy hvor jeg møtte Ole Jacob så overtalte jeg han til å bli med, han trengte ikke mye overtaling da..........                     Vi skal padle på fra Fjærholmen så bare kom dit klokken 18.00 så kan du også få prøve en surfski. Jeg padlet fra Kjøpmanskjær for jeg samler jo km og ilandstigninger så da er jo mulighetene tilstede.

08.07.2010_002
Møtte denne på vei inn Vrengensundet, det stusset jeg litt på...Det blåser litt idag og det regner men skam dem som gir seg for dette. Det går relativt hastig innover eller nedover mot Fjærholmen ved Bjerkøy så er det passe store bølger og surfskien fyller seg med vann, men det renner også greit ut igjen i denne hastigheten jeg holder nå, selvlensende kajakker er gøyalt. Hastigheten bikker over 16kmt og dette er gøy og vått ;o) Plutselig så er jeg på Fjærholmen og der er det ingen bortsett fra en i kajakk og det er Ole Jacob. Det er ingen turledere her en gang og det er jo litt dårlig ( så gæli var det ikke mere om dette om litt)
08.07.2010_004 08.07.2010_005


08.07.2010_011

Ole Jacob fikk teste båten og var, tror jeg veldig fornøyd, med ytelsene til denne stokken. For å gjenta meg selv til det kjedsommelige så er surfskien 6,5 meter lang og 43 cm bred 15 kg tung og utrolig morsom å padle, det er ikke målbart, det må oppleves.

Alle dager har jo en ende så også denne og nå gleder jeg meg til 8 km i motvind. Ole Jacob padler med meg et lite stykke og han snur ved Bjerkøy for som han sier han må hjem og lage mat til konemor som er ute og rir Islandshest. En liten digresjon på denne hestebutikken som jeg møtte han så har dem svamper i mange forskjellige farger, jeg kjøpte ne rosa til min kajakk. Hvorfor skal alle kajakker ha gule svamper, her kan vi virkelig fornye oss dere.
Det morsomme gjenstår, når jeg padler hjemover så padler torsdagsgjengen som slett ikke startet fra Fjærholmen denne dagen, men Arås, de padler på utsiden av Bjerkøy mens jeg padler på innsiden, altså motsatt av i sted. Vi har da padlet forbi hverandre. Det som gjorde denne grå dagen enda lysere var da jeg passerte Torødstranda og her var det hyggelig med bølger og refleks sjø. Har tunga rett i munnen og parerer bølger så godt jeg kan og samtidig holder jeg en relativt høy hastighet ( ca 8,5kmt) Da hører jeg noe umiskjennelig klapring av en båt i fart, den passerer meg med ca 5-6 meters klaring og en mellomfeit guttunge gir meg fingern. Skikkelig hyggelig igrunnen, de kjører relativt fort og jeg tenker ikke så mye på denne klumpens oppdragelse, bortsett fra at jeg skulle likt å sende han ut i kajakken på dypt vann godt surret fast. Jaggu meg så kommer det en båt til i nogenlunde samme hastighet og jeg lurer på hva som er vitsen med å snitte en stakkars kajakkpadler. Det er først når båt nummer to passerer meg at jeg smiler fra øre til nese og tilbake, det er jo onkel politi med blålys og greier. Jeg håper den boten er på størrelse med en ny kajakk. Jeg padler forbi dem og politimannen gir meg tommelen opp og jeg gliser bredt tilbake og jeg ser smilet i fjeset hans, før han entrer denne båten de stoppet. Dette gjorde en grå og trist dag utrolig lys og varm. Jeg har ca 2,5 km inn til Kjøpmanskjær igjen og er fremme før denne båten, de tuslet sakte innover ja.

Rolf

3 kommentarer:

 1. Kan du endre skriftfargen din? Var litt vanskeleg å lese svart på brunt..

  SvarSlett
 2. Klapp klapp til onkel poleti!

  Nå i sjutida har nok de fleste båtrånerne hivd innpå de første pjolterne. Det er bra, for vannet holder på å legge seg og snart kommer surfskia fram.

  Jeg kan ikke få meg til å like båtbølger. Det er noe kantete med dem.

  Hilsen Uno

  SvarSlett
 3. Hvor får dere kjøpt fancy svamper? Jeg vil ha en blå.

  SvarSlett