Totalt antall sidevisninger

onsdag 22. februar 2023

Randers regnskov.

 Randers regnskov består av tre ganske så store "kupler" hvor de fleste dyr lever fritt på innsiden. Det er innredet med temaer fra Asia, Sør Amerika og Afrika. Her opplever du dyrene på nært hold og det er virkelig en opplevelse å gå rundt her inne. Jeg tror den innvendige plassen er på 4450 kvadrat meter og det er en tilstøtende uteplass på 22.000 kvadrat meter så her har dyrene det relativt godt.

Arapaima er en fisk som må opp til overflaten for å puste.

De holder pusten i ca 10 til 20 minutter og er ikke veldig kresne i matveien.

Dette bildet viser litt av miljøet i Syd Amerika kuppelen.

I dette bassenget så gikk det en hel masse med guppy fisk, disse søte små man har i akvariet som parrer seg som kaniner på syre, de føder levende unger og de var et utmerket byttedyr(fisk) for noen av fuglene her inne. På denne måten så blir det en viss økologisk balanse.

Halen på en sjøku eller dugong, utrolig kule dyr, her lever det to stykker.

Dovendyr, et veldig merkelig dyr men det så ut til å trives her.

Usikker på åssen ape dette er med de går helt fritt her inne.

En 4 meter lang anaconda, den var i bur, men fler lever fritt og noen er skikkelig store også.

Randers regnskog anbefales på det groveste, bare så det er sagt. Dessverre så gikk telefonen tom for strøm, men vi var også innom en flaggermus hule hvor det var fritt flygende flaggermus og de var litt større en de norske. Må si at jeg synes det var litt ekkelt når de snittet hode der inne i mørket. Ute i kuppelen hadde de også flygende hunder og de var seriøst store. Dra dit selv og opplev regnskogen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar