Totalt antall sidevisninger

søndag 19. februar 2023

Flammen i Århus.

 Freya`n er solgt, mer om det i et annet innlegg. Hun som kjøpte den bor i Danmark og vi bestemte oss for en Danmarks tur. Hotell og et lite besøk på byen hører med. Vi dro en tidlig fredagsmorgen, fergen skulle gått klokken 08.00 men ble fremskyndet til klokken 07.00 grunnet farevarsel på vind i Skagerak. Jaja da står vi opp klokken 04.00 da og gjør oss klare for en tidlig avgang.

Nå er det god plass i garasjen om ikke annet.

På vei til Århus og en natt med kajakken på taket midt i denne byen føles ikke helt sikkert så min gode venn og kollega ga meg et par låsbare lastestropper. Det ble en slags ekstra sikring kan man si. Etter en god og mettende frokost buffet på Superspeed så kom vi oss vel i land i Hirtshals. De neste ferge avgangene ble kansellert grunnet vind med storm styrke og orkan i kastene. Jaja vi er å trygt på land om ikke annet. Så feil kan man ta gitt, det er 19 mil og kjøre og i underkant av to timer. Jeg kan love dere at med storm styrke og orkan i kastene så ble dette alt annet enn en hyggelig tur. Vi kjørte ganske raskt av motorveien E39 og inn på småveier..... Kjørte da i 50-60 kilometer i timen og bilen vandret over store deler av veien, kajakken flyttet seg på taket i de værste kastene og det var ikke trivelig i det hele tatt. Dessuten var det tett tåke og det gjorde ikke saken bedre. Vi kom oss omsider til Århus og fant greit hotellet, Scandic city Århus, kan anbefales på det groveste. Tok noen anker øl på hotellet og vi venter på at klokken skal nærme seg 18.00 for da har vi en reservasjon på Flammen. Vi gikk all in og bestilte all inklusive, med velkomst drink og fri bar. Sjekk selv all inclusive med cocktails 
Var vel sikkert ca 600 meter å gå fra hotellet og vi måtte holde oss fast til noen stolper i de værste kastene......


To etasjer med mat, åpen flamme oppe og nede, dette blir bra.


Litt forrett må vi jo ha, tett fulgt av bobler i glasset og en veldig god gin & tonic, bra start.

Spareribs og en ny GT, legg særlig merke til at jeg har forsynt meg av salat buffeten også.

Dansk pølse og Argentinsk pølse med indrefilet og litt mer salat, nå med rødvin.

Villsvin og kenguru og litt potet, sopp og bearnaise, snadder for å si det mildt.

Det ble noe mer vin og flere Aperol spritz, som var veldig frisk og god.

Det hele kom på 925 NOK pr person og det må sies og være billig, sett med norske øyne så drakk jeg for mer enn 900 kroner. Buffeten var helt innafor og litt til, så her kan jeg gjerne spise en gang til. Det må nevnes at det var 15 forskjellige typer kjøtt, ca 50 forskjellige salat retter, tre forskjellige sauser og veldig mye annet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar