Totalt antall sidevisninger

mandag 22. oktober 2012

Aktivitets leder kurs, Risør.

Ja hva skal man si om dette? Yr har noe å si og det var ikke fritt for at jeg gledet meg stort, værmessig sett, til denne helgen. Tidlig i uken så var det 2 store soler over det glade Sørland, 2 soler så tenker jeg da på lørdag og søndag. Jo nærmere helgen man kom jo mere regn ble det meldt........ Kort fortalt var værmeldingen veldig mørk da jeg sist sjekket yr. Man skal jo bade mye så det gjør sikkert ikke noe med litt nedbør heller. Jeg reiser nedover på fredagskveld i regnvær, pussig nok, kommer vel frem til Havpadleren i Risør og blir møtt av Sjur som tar meg i mot på en slik måte at man glemmer nedbøren. Dette lover bra for helgen. Hilser på Roar Laugerud som driver Wannado et firma som tilbyr klatrepark og kajakkturer mm. Sjur og Roar deler på kurset da det er 15 påmeldte deltagere. Jeg installerer et feltseng i butikken til Sjur og regner med at her skal jeg sove godt. Tenk det da dere, å sove i en kajakk butikk. Det blir mørkt og man våkner lørdag morgen til vertikalt regn, jippi. Det er bare å sele på, pakke kajakk (som gjøres innendørs) og komme seg på vannet. Vi blir delt i to grupper fordelt på fargen på tørrdraktene, et farget lag og et gult/orange lag.
Lavt skydekke og regn i motvind.

Sjur ber om oppmerksomhet og det får han  ;ø)
Det er veldig morsomt uansett vær å padle på nye steder, når man vel har kommet seg i båtene så gjør det ikke så mye om det regner litt, blåser litt, er kaldt osv osv.

Roar samler troppene og forklarer hva vi skal gjøre.

Glade og våte padlere og en heller våt teltleir.
Vått over vått under.
Så var det diverse redninger i urolig sjø, dette var gøy.
Her var det som skulle reddes, men det ble to ;ø)
Sjur er en alsidig kar som går med en mini vannpumpe tang i lomma......
Så flott ble det etterhvert.
Klar for ny økt på vannet, i vannet, under vannet osv osv

 Jeg som alle andre hang jo opp tørrdrakten til "tørk" men glemte å vrenge den så når jeg var god og tørr på morran, med nytt sett undertøy og lange undikker og jeg tar på meg drakta så setter jeg bena, med tørre sokker på, i to dammer. Altså i hver sin fot, vel mye kondens vann fra gårsdagen. Da er man våt på bena den dagen........
En demostrasjon på høyt støttetak med lekk tørrdrakt.
 Finnes det egentlig noe verre enn en våt tørrdrakt? Regner med at dere skjønner hva jeg mener.
Demo av egenvelt.... En superflott eksempel på egenreding er underveis.
En annen ting som er verdt å nevne, øv på egenredning med turlastet kajakk, det er en helt annen opplevelse. Jeg fikk en liten aha opplevelse av dette da jeg skulle dra en båt opp på dekket mitt for å tømme den (vanlig prosedyre, dere vet) Det var jaggu meg tungt gitt.
Skulle så gjerne tatt langt flere bilder, men man var jo med som deltager og ikke fotograf. En superflott helg nærmer seg slutt og vi padler gjennom diverse pene og trange sund ved retur Risør. Hmmm veldig pent her nede burde kanskje tatt noen dager her til sommeren?
Vi samles alle sammen tørre, men litt uflidd rundt et langbord hos havpadleren og får tilbakemeldinger i plenum og det var jo ganske nyttig. Takk for et superflott kurs. Litt ekstra opplysninger. Jeg kjørte fraktet to unge og håpfulle herremenn til Larvik med båter så klart og vi ble enige om å stoppe og spise en burger, Statoil burger er jo ikke det værste man kan dytte i seg etter en slik helg. Det er mens vi står og putter denne burgeren i kjeften at en av de unge kommer med følgende kommentar: Det er så deilig å være naken under trenings buksa......... At ikke mer av burgeren kom opp igjen er utrolig.

Nå kan jeg trygt si, aktivitets leder Rolf

Til dere som var med denne helgen, tusen takk for en herlig helg.
Kart over område
Her er ruten vi padlet, altså det gule/orange laget.
Gps`n synkroniserer ikke helt med google earth, men dette gir et inntrykk av kaos.

2 kommentarer:

  1. Flott innlegg, takk! Hva slags kajakk brukte du på kurset? Virker som det sto til forventningene, det kurset. :)

    SvarSlett
  2. Valley aquanaut.
    Kurset eller kurslederne var helt topp. Alle som deltok var også helt på øverste hylle.

    SvarSlett