Totalt antall sidevisninger

mandag 14. mai 2012

Malmø24, eller sølv er ikke nederlag

Etter å ha meldt seg på dette løpet, muligens som første Nordmann ( det er bekreftet jeg var den første) Så har endelig dagen for avreisen kommet. Jeg reiser først en tur på jobben og er på plass kl 06.30 og jobber der frem til kl 12.00 (bra opplading? nææ)
Et lite tilbakeblikk først. Man var jo ganske høy og mørk når man meldte seg på dette løpet for veldig lenge siden. Nå når det er bare 1 dag til start og man skal prøve å padle over 180 km så er det hele mer påtrengende.
Var jeg bevisstløs i påmeldingsøyeblikket?
Var jeg full?
Var jeg sinnsyk?
Var jeg veldig trøtt?
Eller er jeg bare helt dust?
Mye kan tyde på alle 5 alternativer egentlig. Tenk etter, man har et mål om å padle 180 + på 24 timer. Det tilsvarer 7,5 kmt nonstop, men jeg har lagt opp et skjema på 8,5kmt og da er det rom for noen pauser også. ca 3 timer for å være nøyaktig.
Når telefonen vekker meg på fredag morgen klokken 06.00 så skjønner jeg ikke hvor jeg er eller hvilket land jeg er i, ikke hvilken dag det er heller. Er ikke det rart? Tror jeg gleder meg veldig ;ø)
Min kjære kone har spandert fergebillett og buffet på denne overfarten, det er iallefall en god opplading.
Rett før start, jeg er behørig merket som Nordmann.

Det er veldig pent her og her inne er det stille......

En del timer senere kjører jeg inn i Malmø centrum og finner såklart ikke frem. Jeg ringer da Ulf Johansson og han spør hvor jeg er, jeg svarer da; Jeg ser Tvisting Torso.... Da repliserer Ulf veldig raskt at den ser alle i Malmø. Litt kortfattet veibeskrivelse og jeg er på plass ved Malmø kanot klubb. For en supert anlegg, her er alle fasiliteter. Skulle i grunnen likt å vært medlem her.
Klokken er nå 23,15 og jeg er vel installert i gymsalen og er klar til å køye.
Natten blir som den blir i en sovsal med snorking og promping ;ø)
Under en av 19 broer, dette er ved roklubben.

Koselig rød hytte rimelig tilsalgs, noe vannskadet,,,,,,,,

Mitt opplegg for morgendagen er å padle 2 runder og så ha 5 minutters pause  etter den sjette runden skal jeg ha 10 minutter og så blir det 2 5 minnuter og på den 12 runden 20 minutter. Så skal dette gjentas på nytt igjen hele døgnet, det er i allefall planen. Etter 4 runder så ligger jeg 2 minutter foran skjema. Det må sies at det blåser noe helt for jævelig mye her og det er et slitt når man får denne motvinden i trynet, det gjør vondt i øyene tilogmed.
Foto Rolf Bengtsson, han tok over 700 bilder, her en link til bildene

 Tilbake til løpet, etter vind kom regn, jeg trodde ikke det var vanlig med monsun regn så langt nord men der tok jeg skammelig feil gitt.
Deilig, nei ikke veldig.

Det jeg padler er en Kajakpro Marlin i kevlar utgave, veier kun 17,5 kg, har en medium myk wingåre fra Orca. Har med 3 padlejakker, 4 rasguard skjorter, skikkelige raggsokker og bruker "crocs" tilogfra klubbhuset, bruker en treningsbukse fra Swix og har med 2 padleshortser i neopren.
Taktikken min er som følger at jeg tar kjappe 5 minutter hver andre runde, både for å lufte rompa og strekke på bena. 2 runder er ca 9 km. hver tredje pause blir det spising. Desverre så røyk jeg på en real matsmell på første matstopp. Buffeten var rett og slett så himla god ;ø) På de seks første rundene så holder jeg en snitthastighet på 9,2 kmt. I båten har jeg bare vann og power gel. Ved alle pauser så drikker jeg kaffe med en sukkerbit i, pluss litt Snickers. Jeg har laget meg et vanntett skjema på 18 mil og et på baksiden som går på 12 mil, sølv er jo ikke nederlag her.
Twisting Torso i morgensol.

På vei inn til klubben klokken er 08,45 og jeg er lykkelig

Dette er gymsalen, det er noen som har det bra.


Det er en annen Nordbagge her og det er Sam Houlder, en trivelig kar med grønnlandsåre, eller opptenningsved som jeg sier..... han padlet lengere enn meg, men jeg gikk bare for sølv og var fornøyd med det. Så jeg gikk å la meg ca klokken 01.00 etter en god og varm dusj med en øl i den ene hånden og sjampo i den andre, sjelden har en øl smakt så godt. Må bare nevne en Skånsk ostekake som serveres varm med krem og syltetøy, smakte veldig bra med øl nr to ;ø)
Da var 15,5 timer og ca 93 km unnagjort. Neste år derimot............ Klarte ikke å sove men det ble mørkt tilslutt og klokken 04,45 var det opp igjen og padle 6 runder som jeg fordelte på 2x3 runder.
På den siste runden så hang jeg meg på en kar som padlet surfski med navn Johan Linder ( han padlet 19,3 mil) og økte med det hastigheten til ca 9,5 kmt på hele siste runden det er vel ikke så værst etter å ha padlet 115 km.
Johan Linder
Her er jeg på siste runden og henger på Johan Linder, stort takk til han.

Det skal sies at å padle på denne kanalen en morgenstund som i dag, solen skinner og det er vindstille, det var en opplevelse i seg selv. Når man så kommer inn til klubblokalet igjen og folk klapper, da er man fornøyd med egen innsats. Det er nettopp det som er det geniale med dette løpet man padler mot seg selv og tøyer sine egne grenser. Skal jeg gjenta dette her? Jeg vil ikke gå glipp av dette for alt i verden, bli med du også.
Alle som padlet til sølvmerke
En kjempestor takk til Elin som kjørte meg til Gøteborg så jeg kunne ta et par power naps mens hun kjørte, kan vi gjenta det til neste år også?

RulleRolf

3 kommentarer:

 1. Ha ha ha, takk for at du tok deg tid til å forevige den hytta, den var morsom. :) Og gratulerer med vel utført løp! Veldig bra!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med innsatsen Rolf! Du er en harding med wingåre!

  Jeg tror ikke psyken min hadde hadde orket så mange runder i samme bane etterhvert som kroppen begynte å protestere.

  Jeg padler greit 5 mil i ett fra A til B, men å padle samme distanse i samme bane en eller to ganger til ville jeg ikke klart rent psykisk - tror jeg.

  Flott reportasje og fine bilder!

  Einar, Son

  SvarSlett
 3. Takk for løpet!
  Det er vel ikke så umulig at jeg jazzer meg rundt neste år også med brøytestikken min ;)

  SvarSlett