Totalt antall sidevisninger

mandag 29. august 2011

Oslo Surfski Challenge

Det er første gang dette arrangeres og det var 2 spente deltagere fra Horten, 1 fra Nøtterøy og en fra Melsomvik som lurte på om det ville være store bølger så langt inn i Oslofjorden. Det kan jeg love dere at det var, de største var mellom 1,5 og 2 meter og vi hadde et rodeoritt i ca 14 km i en 17 km lang løype. Dette kan beskrives med et ord nemlig Yihaaaa. Det var så gøy og surfe og leke i bølger i ca 15 km uten tanke for å måtte snu og padle motsjø hjemover igjen. Alle foto Christin Aronsen

Det var en strandstart og det var jo hektisk, de med havkajakk og toere fikk ikke padle før førstemann satt i båten.
Det var oppmøte på Oslo kajakk klubb sine lokaler i Bestumkilen for briefing og utdeling av startnummer og slikt. Møtte en del kjente og det er jo koselig.
Rino ikke så langt etter start.
Det så ikke så "gæli" ute på sjøen når vi stod inne på stranden men fy inn i heite for noen bølger og surfer det ble der ute, innerst i Oslofjorden, det hadde jeg ikke trodd gitt.
Jeg minner om at kajakken er 6,5 meter lang så det er lange bølger, starten ser vi i bakgrunnen.
Kort etter starten så er ikke bølgene av de største men det bygger seg etterhvert skikkelig opp.

Tunga rett i munnen her, det er bare ca 14 km igjen ;ø)
Det var ikke mange jeg så underveis for det var fritt valg av løype, jeg valgte å padle relativt langt ut for så å ha vinden og bølgene mest mulig i ryggen. Dette var ganske greit men hvor pokker er det vi skal etter ca 10 km padling så er jeg helt på jordet, eller midt i sjøen. Jeg aner ikke hvor jeg skal og det er jo litt flaut, treffer en annen og vi blir vel sånn ca enig om hvor vi ikke skal, om ikke annet.Så ser jeg plutselig en padler langt foran meg og det hjelper, regner ut sånn ca at det stemmer og følger etter han.
Gleb Greben i godt driv, han fikk første plassen på 1.06.13
Regn ut snitthastigheten på det dere 17 km på 1 time og seks minutter.............. Dette var så gøy å være med på at jeg savner ord, gleder meg allerede til neste år og med litt bedre følgebåt oppfølging så blir dette en klassiker, det ble litt dramatikk da noen ikke dukket opp osv.
Følgebåter er greit å ha.
Kom etterhvert i mål, ikke noen kanon tid men jeg er fornøyd med vel gjennomført og en tid på 1.36.36 jeg veltet ikke tross de rådene forhold. Hadde til tider mer vann i båten enn det som godt var ;ø) Da er det godt man har en selvdrenerede båt, bare det at hver gang han var nesten tom så kom det en stor bølge og fyllte han opp igjen ;ø(
Redningstjensten, detter før det ble bruk for den.
Oppsummering av dagen en stor takk til Oslo kajakk klubb som steller i stand slikt noe for oss. Kjempegod mat når vi kom i mål, bra dusj/garderobeforhold. Det som var litt negativt var vel at en følgebåt eller to lå fortøyd før alle var inne og litt usikker på veivalg underveis gjorde sitt med hensyn til navigeringen.

søndag 21. august 2011

Bare en søndag i august....

En liten og glad gjeng som padlet i bølgene i dag ute på Verdens Ende. Det var Steffen, det var Eivin, det var Geir og det var Steinar F og jeg da. ;ø)
Geir er klar som en kubjelle.
Steffen in action, legg spesiellt merke til den hudfarga hjelmen.

Steinar F er nesten borte...

Gutta på tur.
Steffen er borte vekk.
Det er ikke så mye mer å si om denne dagen, ikke blåste det veldig mye ikke var bølgene så veldig store heller. Gøyalt var det lell.

søndag 14. august 2011

Dalsland 2011

Atter et løp er over og i år så ble det tungt..... Nytt for meg i år var at vi reiste nedover allerede torsdagen med fargelinje fra Sandefjord til Strømstad. Aldri feil å starte med en god middags buffet etterfulgt av en tur i taxfree shoppen. Jeg har f.eks aldri tenkt på at Finsbury gin har 60% og i tillegg er billig, dette er jo bra hvis man liker en Dry martini eller en god GT :ø) Vel fremme på Laxsjøen camping etter bare å ha kjørt 13,8 mil fra vår egen garasje har vi da parkert utenfor en hytte som vi allerede booket forrige DKM. Blir det hytte booking i år også?
Mer om det litt senere. Fredagen kom med et fabelaktig vær og et besøk i en elgpark hvor min kone kysset skogens konge, så unektelig noe rart ut når hun stod der med en haug blad/kvister i munnen.
Skogens konge kyss.
Ellers ble fredagen brukt til matshopping og litt etterfylling på det lokale systemet, samt en liten kajakktur med Fabian. Veltilbake på hytta så ble det grilling og litt cider drikking, fredag ble til lørdag og for en gangs skyld så var jeg ikke nervøs før denne års start.
Klokken 06.00 så ringer det i ikke mindre enn 3 mobiltelefoner, det er da alt for tidlig men opp må man da hvis man skal delta i dette flotte løpet. Etter å ha tømt kroppen litt så er man klar for en god frokost og dugelig med kaffe, tåka ligger sjeldent tjukk her i dag men det letter vel. Et kjapt kles skift så er jeg klar og rusler barbent ned til stranda hvor båten ligger, det er en padletur på ca 2 km bort til start og det er en deilig liten oppvarming men skremmendes vanskelig i tåka, man må padle etter speaker lyden ;ø)  Kommer vel frem til start og der er konemor og barna som nå er hundepassere også, Nanok er dyrets navn og eier er Gro karlsson fra Drammen. Stikker en kjapp tur i land for å late vannet eller hva det heter. 10 min til start og jaggu der kommer sola også tittende frem.
Etter litt "vannlating" ved starten.
Einar fra Fredrikstad alltid like blid.
Tror det var over 600 på startstreken i år.
Arnt fra utinaturen, beste padlesjappa i Norge,
RulleRolf bakifra legg merke til at de legger ut teppe ;ø)
På gang igjen etter andre overbæring.
Gustavfors, nå er det bare 20,7 km igjen jada.........
Målfoto. Foto alle (bortsett fra elgen RR) Fabian Kristoffersen.
Da er som sagt nok et DKM gjennomført og jeg er vel fornøyd med egen innsats, første år 117 plass, andre år 77 plass og i år 58 plass i min klasse vel å merke. Jada hytta er allerede booket for 2012 ;ø) gleder meg til 2012 kjenner jeg. Kommer du?

søndag 7. august 2011

Camp`n er gjennomført ;ø)

Etter en regnfull og forblåst fredag kom lørdagen med sol fra skyfri himmel og noe vind men ikke mer enn vi kan klare. Øya vi camperte på denne gangen var Lindholmen vest og her ute så er det fint, det er sikkert.
Jeg padlet ut lavoen og noen soveposer på fredag ettermiddag og møtte der Trond G, det er koselig det.
Satte opp lavoen i øspøs regvær og installerte soveposer og liggeunderlag, samt slo av en prat med Trond.
Dette gjorde jeg jo fordi det var en del mat og ting og tang som skulle ut på lørdagen, det ble en fin og full lastet kajakk for å si det sånn.
Nesten 10 kg med grillkull pluss grillristen, gps`n fikk stå i le om ikke annet.

Fabian var treffets yngste deltager og her i godt driv mot Lindholmen.
En spesiell stor takk til Ole Kristian som kjører helt fra Fosen for å padle her på Østlandet, neste gang vi møtes skal han få en vanntett diplom.




Maten samler glade deltagere.
Nesten 3 meter mat i fat ;ø)

Ole Kristian og Kjell mistenkelig plassert nær grillen hmmmm......

Her er man på andre og tredje bordsetting.

Det ble stille en god stund.

Oversikts bilde fra serveringen, det er nå livet leker.

Forhåpenligvis mat nok.
Praten gikk livelig rundt bålet ut i de små timer.
Steinar inntar horisontalen..
Desverre så gikk det nye vanntette kameraet dukken for å si det mildt, når det kommer vann inn i displayet da er det kjørt, dette er andre Pentax kamerat det skjer med og jeg håper Japanfoto bytter igjen..... Summering av helgen er vel at det er en herlig gjeng å lage treff for. Jeg fikk desverre ikke pratet med alle så mye som jeg ville men jeg regner med at alle hadde det helt topp. Som på vinter campen så ble det også på sommercampen seriesjenket Irish med ekte fløtelokk.(og brunt sukker). Desverre så regnet det godt når vi våknet søndag morgen, men sånn er det bare. Og hvis noen savnet overraskelsene så dukket de ikke opp, jeg hadde avtale med et band som skulle spille musikk og underholde litt men de dukket ikke opp. Fikk også mange hyggelig tilbakemeldinger om dette initiativet og når flere sier at de melder seg på før det har kommet noe treff igjen da er jeg fornøyd. Takk for en superhyggelig helg alle sammen.
RulleRolf
ps, det var også veldig hyggelig å møte de som ikke var med på treffet, en hyggelig herremann og tre gutter som padlet i denne vakre skjærgården vår.

fredag 5. august 2011

Camp RulleRolf Surf`nturf siste oppdateringer

For de som ikke ønsker å padle alene så blir det avgang fra Torødstranden på Nøtterøy klokken 12.00 lørdag.
Her er Eivin Bjørnstad en turleder og kan nåes på tlf 48255956.
Jeg kommer til å padle ut fra Langviken på Tjøme, ta til høyre rett før du kommer ut til Tjøme sentrum, det er godt skiltet og kjør helt ned til båthavnen, legg fra dere utstyret og parker ved p-plass for badestrand.

Og her er Lindholmen vest plassert.

Fra Torød stranden er det ca 12 km lett padling og fra Langviken er det ca 2,5 km.
Velkommen skal dere være.

RR