Totalt antall sidevisninger

mandag 27. september 2010

Rulletrening

søndag 26. september 2010

En god ide.....

Det er meldt nordavind med opp til sterk kuling i kastene og det er da mine venner at dere burde holde dere inne, det burde vi også gjort. Vi det er Rino og jeg og vi skulle padle og kite fra Løvøya i Horten til egentlig Verdens Ende men timeplanen og svømmeturen gjorde at dette ikke gikk. Så vi kom til Fjærholmen istedenfor. Årsaken til timeplanen var at min kone skulle kjøre oss til Horten og hente oss der vi kom i land ( det går ikke bilvei til Bastøya akkurat.... Mer om det om litt). Som skrevet så blåser det noe helt for ille mye og den første halvtimen stamper vi i motvind og stor motsjø. Så endelig kan vi dreie av litt og få medsjø og surf, nå leker forholdene med oss og dette er deilig. Vi tar ikke sjansen på å lufte kiten her ute så vi går i land på en liten odde og får kiten i luften mens vi sitter trygt og kontrollerer før vi skyver ifra.
Her ved Løvøya, ved godt mot her.
Dette er livet med kite medsjø og medvind pluss dugelig med surf så holder vi jamt 16 kmt jeg bikker akkurat 22 kmt og gliser fra øre til øre. Vi må være litt oppmerksom på Bastø fergene men ellers så er det klar bane, det er jo ikke mange andre idioter ute på vannet i dag, vi ser noen seilbåter men de går med revet seil, som sagt det blåser godt.

På vei ut fra Bastøya etter en god svømmetur.


Surf 1

Denne snutten på oversiden er når vi nærmer oss Bastøya og livet fremdeles er lykkelig.

Surf 2

Denne snutten viser hvor fort det egentlig går, sjekk åssen han skjærer ut mot slutten ;o)

Surf 3 uten kite.....

Denne snutten viser åssen det er uten kite de måtte Rino kutte da jeg havnet i vannet, vi nærmet oss Bastøya og der var det et lite skjær som gjorde at bølgene reiste seg godt og en stor bølge vippet meg rundt mens jeg hadde åra godt nede i vannet så jeg rakk ikke å sette noe støttetak eller noe som lignet. Ikke fikk jeg rulla heller da kit`n dro og det var litt hektisk der og da. Ut og svømme og kit`n dro meg og båten i 6 kmt så cowboyentring var heller ikke så lett men jeg kom meg opp på bakdekket og Rino padlet motvind med kit på slep. Kort historie så skulle vi ta en kamerat redning men da mistet jeg båten og Rino med to båter og to kiter dro avgårde fort som bare faaen og det var ingen kul følelse å se han reise. Han kuttet derfor begge kitene og mistet samtidig åra men jeg bokstavelig talt svømte av meg støvlene (type Boundary). Etter å kommet til Rino med hjelp av en kasteline så gikk ellers en kamerat redning som om vi aldri skulle ha gjort noe annet før.
Det ble en god lunsj og tømming av båt inne på Bastøya, takk til gaffa teip for jeg lagde meg et par sko av nevnte teip. Det føltes ikke godt å gå rundt i bare latex sokkene på tørrdrakten.

Surf 4

Denne snutten viser også hvor fort det går uten kite, her kommer Rino kjapt opp på siden og sånn gikk det slag i slag sydover. På denne samme snutten så er vi utenfor Vallø omtrent. Snart gir de største bølgene seg og vi skal dreie litt sydvest og mot Fjærholmen. Fra Torgersøya og til Fjærholmen så har vi vinden nok en gang rett i ryggen og det går radig unna. Jeg sier til Rino mens vi padler at dette har vært mer slitsomt enn Dalsland.....

Det var nå litt sjø.
Her holdt vi jamt 16-17 kmt, livet er herlig dere.

fredag 24. september 2010

Fulehuk 2010

Havpadlernes årlige tur til Fulehuk fyr er gjennomført. Vi var så heldige været og vi var en lystig gjeng på hele 11 stykker som la i vei fra Fjærholmen.
Fulehuk fyr
Landingen i dag var ikke helt uproblematisk

Det er det første utepissoaret jeg har sett

Speilingen av Fulehuk
Sjøsetting på søndagen
På vei inn på Mellom Bolærn for mere eting.

søndag 12. september 2010

Nevlunghavn og Salstein

I dag hadde jeg den glupe ideen om å reise til  Nevlunghavn og Rino var ikke treg å be......
For de som er kjent, her er det trangt også var det lav vann i tillegg
Å støtte seg til mor Norge føles trygt.
Bildet yter ikke virkeligheten nok, det kom inn noen fine tre meters bølger.
På vei ut igjen, det ble noen turer
Aldri en dag her nede uten uhell, denne gangen var det min tur. Bølgens kraft er stor.
Nå er vi nok på vei hjem.
Måtte jo en tur innom havnen i Nevlunghavn.

Ja det var en herlig dag i dag søndag 12 september. Når man ser på det roret så er det kun bølgens kraft som har bøyd dette. Det skjedde på følgende måte, ble fanget i noe heftig brytende bølger og ble snudd 180 grader på ca 1 sekund og det finnes de som sier at rorkajakker ikke er lettsvingte!
Rino hadde en maks hastighet på 27 kmt, det er fort, jeg fikk kun 20,7 men er fornøyd med dette. Jeg ville ikke vært i den bølga som Rino ble fanget av og det ville iogforseg ikke Rino heller.

lørdag 11. september 2010

Hva jeg har med på tur.

Tja hva skal man si, det varierer men noe er alltid med og noe blir med når det er snakk om overnattingstur. Padler jeg surfski`n så er det et helt annet bilde, da er ingenting med ;o)

Disse to er bestandig med, jerven duken trenger vel ingen forklaring.

Deler av innholdet i bag`n, førsthjelp, båltennere, hengekøye, snacks, dasspapir teip osv osv
Fra venstre stol, bord, kjøkkenkasse og vedovn m/3 meter pipe i et stykke
Deler av kjøkkenkassa, legg spesiellt merke til presskanne.
Dette er juvelen i turutstyret. Uunværlig i lavoen når det er kaldt og alt går ned i den grønne bagen.
Dette er noe av det jeg har med på tur og jeg gleder meg allerede til noen høst turer så jeg kan fyre opp ovnen igjen, nevnte jeg at den har en tre meter lang pipe i et stykke? Tygg litt på den dere. I tillegg så er det også øks og sag i den samme bagen pluss handsker.
Kifaru finner du her

Bare et tilbakeblikk ;o)

Det er jo fremdeles meget hyggelige temperaturer ute men sånn har det ikke alltid vært i år, dette er noen bilder fra 23 januar i år, enjoy.

Rino gjør seg klar

Deler av båten til Rino og Steinar, her er det litt slush.

Det er bare en ting å si; Livet er herlig dere.

Mat må man ha også på en kald nedsnødd dag som denne, sjekk fotposen:

Dette er slush på sitt tykkeste

Så er dagen over og vi er på vei hjemover igjen.

En herlig dag er over og man føler seg så mye bedre etter en sånn utskeielse som dette. Man har liksom lov til å slenge seg i sofaen, men såklart ikke før oppvask og litt forefallende husarbeid er unnagjort.

onsdag 8. september 2010

Hyttetur med padletur som ble en fisketur

Morgenstemning
Statskog har en fenomenal løsning, du kan leie hytter over hele Norge for en billig penge. Fordelen er jo at man slipper å tenke på vedlikehold og innbrudd osv osv. Gå inn på inatur.no og velg se på kart. Når du er inne på kart så er det en meny linje nederst hvor man kan velge forskjellige ting, velg da overnatting. Vel nok reklame, denne gangen hadde vi leid hytte på Henseidvannet i Telemark.

Mer morgen stemning.

De ser så gode ut, men de får stå i fred.

Her ved et nødvendig stopp, altså tissestopp
Det går an å fiske når det ser sånn ut.

For å si det sånn så ble det ikke så mange fisk, men en ørret ble det og en stor en hadde jeg oppe ved kajakken flere ganger men så røyk snøret og da ble jeg lei meg.... Den var stor. Vi satt også garn her, litt mer reklame til Statskog, det fulgte med garn rettigheter (2 garn) og fiskerett for de som var på hytta, det er genialt. Jeg fikk padlet 22 km og herifra så er det mulig å padle nordover til Lunde og derifra kan man padle til Skien og havet via kanalene og slusene.

2 september

Bare en liten klubbtur, men i et nydelig vær og med noen nye ansikter og med min hukommelse så blir det dårlig med navn..... Vi startet på Fjærholmen og padlet lystig ut mot Tørrfest og vi hadde med oss en junior som hadde ønsket seg kajakk i konfirmasjons gave (og fått såklart)



onsdag 1. september 2010

Status for august

Det ble totalt 335,3 km for denne måneden. Da er jeg oppe i 1137 km hittil i år og det er 142,13 km i snitt pr måned. Av disse så er det 138,4 km i surfskien for august og surfskien totalt i år utgjør 457,3km.
Er fornøyd med dette da målet for august var 1000 km.