Totalt antall sidevisninger

lørdag 30. november 2019

Tusen takk kjære bilist.

Det skal de fleste sjåfører ha som krysser min vei, eller rettere sagt jeg krysser jo deres vei.
Jeg sykler relativt defensivt og jeg stopper så absolutt ved hvert fotgjengerfelt. Sykler ikke over før jeg ser at bilen stopper eller viser tegn til å stoppe. Det er jo ikke så lett for meg å hoppe ut av velomobilen, men i motsetning til det mange tror så er det lov til å sykle over forgjenger feltet hvis det skjer på en fotgjengers premisser. Jeg ser dessverre alt for ofte syklister som bare sykler rett ut i fotgjenger feltet og det er ikke særlig bra.
Dette er heller ikke særlig kult men jeg venter tålmodig da dette er et oppdrag for Viking.
Når man ser på bildet over så er det ikke særlig lett for en velomobil å komme forbi, men jeg har det bra i velomobilen med musikk og hyggelig temperatur. Dessverre så er det mange som stopper midt på fotgjenger feltet og det er ikke lov, særlig Audi eiere er hyppige til å stoppe midt på disse stripene. Tro om det følger med et drittsekk kurs for Audi kunder. Bilen har i allefall 4 nuller i grillen og en bak rattet, det er min mening.
Sjekk denne her, midt på stripene, litt fremover så er det ikke noe problem.

Som dere ser av bildet over så står det allerede en syklist og venter på at den skal kjøre. Husker jeg pratet med vedkommende og hun var like oppgitt som meg selv.
Reis kollektivt, sykle eller gå er mantraet som gjelder om dagen og det burde gjelde så mange flere bilister. Jeg ser i de fleste biler et tonn teknikk og ca 100 kilo uten logikk. Det burde ikke være sånn at vi som sykler blir sett ned på, tenk heller at vi gjør så køen inn til byen blir mindre og vi frigjør en parkerings plass pr sykkel.
Hjem fra jobben på fredagen, tok meg 10 minutter ekstra, men gliset mitt varte hele kvelden.
Første forsøk, men dette var ikke vellykket, fikk 2 soler i ansiktet, ja refleks fra speilene mine.
Tenk litt på det dere som sykler, det er ikke mange sykler jeg ser som har speil. vel denne løsningen ble ikke gammel og det å ha på litt ekstra lys i den mørke tiden er vel viktig vil jeg tro.
Ps lys styrken på lykten over er på 1600 lumen og det var litt i overkant.
Da er denne løsningen bedre, et blinkende hvitt lys på toppen og rødt blinkende lys bakover, Gopro fester er smart.
Nå skulle dette innlegget handle om en takk til de fleste bilister og det mener jeg ganske så oppriktig, de aller fleste er særdeles hyggelige og svært oppmerksomme. Dessverre så er det noen som sitter og tekster, særlig ei dame som nesten holdt på å kjøre galt i en Fiat 500 hun så ikke meg men jeg så henne og stoppet midt i veien og hun hadde en panikk bremsing og for så det ut som om hun mistet mobilen i denne "stoppen" Hun kjørte 25 meter forbi fotgjenger feltet og stoppet på et buss stopp. Hun skal være glad jeg ikke hoppet ut av velomobilen og snakket til henne, det hadde nok endt med 2 anmeldelser, en fra henne og en fra meg. Slettes ikke umulig at hun hadde anmeldt meg for grovt språkbruk og jeg hadde nok anmeldt henne for dumskap. Jeg hevet meg over det siden jeg så situasjonen oppstå, les ikke noe i nærheten av å være farlig. Bortsett fra ting som kunne skjedd på hennes side, det ble litt sleng på bilen kan man si.
Har sagt eller skrevet det før, at ikke flere oppdager velomobilen er en liten gåte for meg.
Så til 95% av dere bilister; Tusen takk for deres oppmerksomhet, det gjør dagen min lys og trivelig.

3 kommentarer:

 1. Hei RulleRolf,

  Er meningen med den høye lampe for a bli sett, eller for å se mer selv? For synlighetsskyld har jeg montert en "lysmast" på QV'en, med 30 cm LED lys som blinker, gult lys fram, og rød lys bak. Se i linken:

  https://www.youtube.com/watch?v=hF6CZNCinKk

  Mvh, Adri.

  SvarSlett
 2. Hei Adri
  Det er for å bli sett. 😁
  Den så veldig massiv ut den masten.
  Mvh RulleRolf

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei RulleRolf, den er ikke veldig massiv, det er en avkappet Biltema barne sykkel flagmast, med selvkonstruert lys. Så ikke mye luftmotstand, og veldig bra tilbakemelding angænde synlighet.

   Slett