Totalt antall sidevisninger

mandag 1. august 2016

Dag 2 og 3 og noen bøljer følger gjerne med.

Natten i den innovative opphenget på bare stein ble helt innafor selv om jeg sov ute. Var såklart litt usikker sånn helt med engang men det var jo ingenting å bekymre seg for. At det regnet om natten skulle bli mer normalen, jeg hadde vel ikke en eneste natt uten regn. Morran kom som den pleier og en god frokost med havregryn og kaffe så var jeg igrunnen klar for litt padling igjen. Det er deilig å komme seg på vannet igjen og strekke ut litt etter en god natts søvn i Amoken.
Gjør jo ingenting om det er litt overskyet når dagen starter som dette.

Her ble kiten tatt av en båtbølge, type Princess 50, ikke moro å padle med denne på siden.
 Ikke veldig lett å finne steder å gå iland sånn umiddelbart og det ble sikkert en liten kilometer med denne på slep langs siden. Man kan si det sånn at kiten ble bundet fast på åra etter denne lille insidenten, samtidig var det deilig å få strekt litt på bena.Kan også få si at kiten ble liggende urørt på hele turen, enten blåste det for lite eller så blåste det for mye til å balle med denne.
På vei inn mot Kristiansand, type en litt annerledes vei.
Denne har vel ligget en god stund, dette var i nærheten av Møvik.

Kristiansand kulturhus som også ble kåret til årets trehus, veldig flott var det.

Litt av interiøret, bildet er lånt fra Venneslatidene.no
For alle gutter som har lekt med Marklin togsett, her er kranen som du kunne få fjernstyrt
Jeg humret og lo for meg selv når jeg så denne, men det er kanskje bare meg...... Dette var iallefall min store drøm en gang i tiden. Jeg padlet nå mot en kanal som jeg hadde sett meg ut på kartet og den skiller Odderøya fra sentrum, liker trange ting jeg, ææ kanaler mener jeg.
Svinger innom denne klubben men her var det ingen hjemme, da ble det en lunsj på benken i regnværet.
 Etter lunsj som består av to skiver Polarbrød og chilli tunfisk fra King Oscar og noen streker majones så er jeg klar for litt padling igjen. Forlater sentrum og krysser over mot Sjursøya og Reveholmane før jeg passerer stokken der jeg har ligget de to forgående år, men altså ikke i år.
Padler vidre gjennom Randøysund og Stanggapet før jeg starter på kryssing av Kvåsefjorden, padler innover i ca 3 kilometer før jeg krysser over til Tjørnholmen. Det er litt bølger her så velger da denne ruten litt lengere inn og samtidig så tar jeg en strekk på Tjørnholmen, sånn for å luftet rompa og en liten 10 minutters pause.
Her finner jeg masse bringebær og jeg er ikke sen om å plukke noen never, dette gir energi.
 Padler videre gjennom Indre Ulvøysund og kommer ganske snart til Blindleia, her er det vakkert og jeg har satt mål på komme til Nilen for der er det om mulig ennå penere. Jeg kommer til Nilen etter ca 55 kilometer med padling og finner et egnet sted etter litt "fomling" Hengekøye gjør at man kan finne flere steder å ligge så lenge det er trær i nærheten.
Her sov jeg også veldig godt, men det regnet både på kvelden og natten.

God frokost og kaffe såklart

Exit Nilen

Kunne det bare holdt seg sånn.

Ikke så lett å se kanskje men disse skyene var litt fine synes nå jeg.


Lillesand, her var det veldig pent.
 
Ved siden av Skjærgårdstjenesten ligger en skøyte med en gummijolle, her fikk jeg ligge mens jeg handlet litt.
 Lillesand var en stor overraskelse har bestandig padlet forbi men du verden for en flott idyll dette var. Var inne på en Kiwi og skjønte ikke hvorfor det stod så mange mennesker i gangen, jippi det var det skybruddet og det virkelig høljet ned, været var varmt og jeg luktet vel ikke akkurat sommereng og timotei så jeg gikk ut og fikk meg en velfortjent god dusj. Før jeg kom til båten så hadde det gitt seg og solen dukket frem igjen, livet er herlig dere.
Bare et pent lite sund, stille og deilig her foreløpig. Tror dette er ved Auesøya rett utenfor Lillesand.

Her er jeg foreløpig i le men utenfor dette sundet rett forut er det litt andre forhold, dette er Homborøya til Høyre.

Tottelitter. Men et svært behagelig sparkebrett da.

Her har jeg passert Grimestad og er nå på vei inn Hesneskanalen.

En liten stopp på Arendal kajakk klubb også men heller ikke her var det noen hjemme, hvor er alle hen?

Ankommet Buøya og kveldsmaten er snart klar, sommerkotelett og løk, ingefær og ris.

Her er jeg veldig fornøyd, øl og vin og god mat.

Snart natta nå og været ser jo bra ut for morgendagen, men jaggu så regnet det på natten igjen.
Totalt padlet i dag var 76 kilometer, egentlig en veldig fin dag men mye bølger og skikkelig rodeo padling utenfor Fevik og nordover mot Arendal. Kommer snart mer.

2 kommentarer:

 1. Åja, du har ekstra stol selv om du har hammock med stolfunksjon. Jaja, så lenge den står i stil… Det gjør jo ikke min. Helt feil farge, skjønner jeg nå, he he he.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo litt vanskilig å koke mat i køya, derav ekstra stol og det er deilig å kunne sette seg i sola, selv om det nesten aldri var sol når jeg landet.....
   Skal kikke etter en blå stol også så jeg har til Amok 1.0 ;ø)

   Slett