Totalt antall sidevisninger

søndag 23. februar 2014

En forblåst søndag....

Planen i dag var en lang, lang padletur. Desverre så var ikke YR.NO helt med på denne planen. Konemor skulle ha bilen og hun skulle kjøre meg ned på Kjøpmanskjær klokken 08.30 og det gjorde hun også. (bare så det er sagt) Kajakk tralle er pakket ned i kajakken for KM (konemor) skal på jobb ca klokken 14.00. Det betyr at jeg går hjem igjen når jeg kommer tilbake til Kjøpmanskjær. Det er når vi kommer ned til Kjøpmanskjær at vi ser hvor mye det blåser, men det er jo greit nok det. Særlig, jeg bruker lang tid på å komme meg i le av Tjømelandet, såpass lang tid at jeg ser at jeg vil bli noe forsinket for å møte de andre ved Fjærholmen.
Det er når jeg legger kursen nordover rett før Mågerø at farten tar seg opp, kort fortalt så har jeg en snitthastighet når jeg møter de andre på 8 kmt på en mil, men husk da at jeg sleit veldig i motvinden ut fra Kjøpmanskjær.
Jada det er meg og i en tørrdrakt for en gangs skyld (sprett ny PeakUK) Foto Eivin.
 Må også få lov til å skryte av denne tørrdrakten, svært behagelig. For dere som ikke har vært borti PeakUK sine tørrdrakter så har denne inngang i bena. Fabelaktig hvis du er jente, dame, kjerring osv osv, også veldig kjekt hvis man er herre, gutt, gubbe osv osv og må bommelibomme på tur. For dere som ikke skjønte bommelibomme så betyr det sotkanalen, hæ skjønte du ikke det heller, drite på Norsk. Liker klar tale i grunnen.
Egil og RR i motvinden. Foto Eivin

Egil havnet i fjæra når han skulle montere åresnor. Foto Eivin.
Dagens rute ser da slik ut. Bortsett fra den rette streken inn til senter av Nøtterøy.
Noen som vet hvordan jeg kan forhindre dette, det skjer noen ganger når jeg slår på gps`n hjemme at den lager en slik "beregnet" rute. Vil jo helst ikke ha det slik da. Legg samtidig merke til at streken nordover går relativt rett og streken eller sporet om man vil når jeg padler sørover igjen er lagt opp til å gå en del i le. Men det blåste litt for mye til at jeg orket å runde det sørøstre hjørnet på Nøtterøy. Trakteffekten ble påtagelig og jeg hadde en fremdrift på hele 0.8 kmt, da snudde jeg og gikk inn til Torødstranden.

2 kommentarer:

  1. Helt vanlig at den lager en slik ekstra strek, om du skrur den på hjemme etterpå. Den husker jo hvor du var sist og vil fortsette sporloggen når du kommer hjem.

    Dersom jeg har skrudd på gps'en etter at jeg har kommet hjem, så må jeg inn å fjerne di siste punktene som ikke hører med til ruten.
    I Garmin sitt kartprogram kan dette fikses lett, ved å åpne sporloggen.

    SvarSlett
  2. Det er ikke sjelden jeg enten glemmer å slette forrige spor ved start, eller å lagre med det samme jeg går i land. Da skjer det der. (Det vil si, ofte får jeg med hele bilturen hjem også…) Men det er som nevnt over her rimelig greit (heldigvis!) å slette i kartprogrammet, hvis du har det.

    SvarSlett