Totalt antall sidevisninger

søndag 8. desember 2013

En tidsreise til 2006

Den første langturen min i kajakk gikk sammen med Jan P og vi padlet hele Telemarkskanalen på 3 dager, ikke det at det var noe særlig til prestasjon men 113,7 km på tre dager er jo greit.
For et vær.
 Jeg padler her i en Reval RS en etter min mening i dag en helt håpløs kajakk, Jan padler i en plastbalje og jeg føler at jeg padler langt raskere enn han, men vi koser oss på tur altså.

y
Første etappe gikk fra Dalen til Litveit en strekning på  hele 30,8 km, ikke spesiellt langt med andre ord. Men for en natur og for et vær, her er det skikkelig Lars Monsen forhold og vi prater mye om det. Fordelen med å padle i ferskvann er jo åpenbart at man slipper å ha med seg vann (pussig nok)
Ekspedisjonens første frokost, ikke noe feil med været.

Mmmm Dansk morgenmad.
Første dag og første camp, man kan bare slå fast at det er kjedelig å padle i ferskvann, det er liksom ikke noe liv der. Råtne døde trestokker under vann, lite planter, ikke maneter. Med andre ord lite liv, om det ikke var for en og annen bever.
Ekspedisjonens andre camp.
På Lunde kanalcamping så tok det litt av, etter en herlig middag på stormkjøkken med helt sikkert for mange øl så gikk vi bort til Lunde slusekro hvor i allefall jeg gjorde et stort innhogg i reisekassa på nevnte kro. Gårsdagens padling førte oss ytterligere 43,2 km nærmere Skien og det som etterhvert utspant seg på slusekroa.... Kort fortalt jeg tralla i seng klokken 03.30 på morran etter å ha frekventert diverse mc treff og andre grillfester i nærområdet og langt utenfor, ble med noen lokale.....
Når alarmen går klokken 08.00 på morran og jeg står opp, er da ikke helt i vater og Jan foreslår å padle alene ned til Skien, hente bilen og så hente meg..... Nei nei nei vi padler sier jeg, litt frokost og kaldt vann i trynet så er jeg klar. ps note to self, å padle i bakfylla er ikke godt men det er effektivt.
Jan i godt driv

En av mange sluser vi måtte passere.
Vi padler jo greit vidre nedover dette vakre vassdraget og kommer snart til Vrangfoss sluse, den høyeste og peneste slusen vi ikke padler i, vi får rett og slett ikke lov. De har da en ekstra service her og det er grstis utlån av kajakk traller, flott da får vi prøvet det også. Det jeg husker mest av denne delen av turen er mye sang og godt humør og jeg er rimelig trøtt.
Snål statue ved Skien.
En lang dag går mot kveld og dagens lunsj stopp er ved en eller annen strand langs Nordsjø og her blir vi overrasket av et vannvittig tordenvær, vi sitter han av og bestemmer oss for ekspedisjonens siste lunsj. Et eller annet sted i båtene har vi noe ferdig grilla kylling og det er såklart nå vi skjønner hvor den stanken kommer fra! Note to self, aldri, aldri ha ferdig grilla lylling i båten på gode sommerdager opp mot 30 grader. Nesten tre dager i et tett skott i en plastpose gjøre noe med kyllingkjøtt. Det lukter lik og fordervelse over hele stranden og vi takker en eller annen for dette tordenværet som jaget alle badegjester fra stranden, de siste drar nå...... Pussig nok når vi pakket opp kyllingen. Selv søplebøtta som vi kastet denne i begynte å brekke seg.
Vi er i Skien etter dagens padling  som ble på 40,6 km og klokken er straks 20.00. Vi finner raskt bilen til jan og begynner å kjøre opp til Dalen igjen, der er jo bilen min. Først måtte vi ha en real drivers dog på en Shellstasjon, den kylling lukta ville egentlig ikke forsvinne men det hjalp med en pølse gitt. Vi er på Dalen ved 23.30 tiden og jeg vil kjøre hjem men Jan vil legge seg på hotell for han er sliten. Det er smart i grunnen for etter noen timer med kjøring ser jeg rumpetroll så store som sauer som kryper over veien, det er jo ikke smart, heldigvis så er jeg da på Bispeveien og er snart hjemme. Så jeg lar det stå til og kommer trygt hjem. En fabelaktig tur er over og noen grenser ble sprengt men ikke alle.

1 kommentar:

  1. Den kyllingen er det nesten så jeg kjenner lukten av helt hit. Kylling kan virkelig stinke! Jæk! Ellers morsomt innlegg, selv om det ikke var helt "ferskt". Artig mimring. :)

    SvarSlett