Totalt antall sidevisninger

søndag 1. desember 2013

1 desember en litt vindfull dag, som gikk over i kveld.

Yr er litt opp og ned, særlig når det gjelder vindstyrke og slikt noe. Fra 4 til 5 sekm med vind så ble det opp til 15-16 sekm med vind, det er egentlig litt mye å padle i det. Det var jo ikke så mye på morran da tok jeg meg en liten tur på egenhånd før oppmøte tidspunktet klokken 10.00.
Så stille og fint var det på morran.

Tok meg en tur ut under Vrengenbrua for å padle Astrid i møte, men etter 2 kilometer så tikker det inn en melding om at hun hadde sovet litt lenge i dag. Ja ja da er det bare å snu da. Er selvfølgelig spent på hvem som dukker opp idag og se det står 5 biler ved Kiwi i tillegg til min. 2 spreke damer har reist litt tidligere på en soloppgangs tur og de har reist ut til Ildverket de også, vi starter bålet for dere. Damene er Trine og Anne Marie. Vi kommer oss relativt kjapt utover og forbi Mågerø da vi har vinden i ryggen. Runder greit Mågerø og passerer Kongehytta og det er på vei over til Burø at vinden kommer i noen solide rosser, det er sjelden jeg har padlet i så sterk vind, men moro er det lell.
Kommer greit over til Ildverket og der er allerede de to nevnte damene og de kommer og tar imot oss på stranden. Rett opp i gamma for litt kaffe og pølsespising.
Pølsene ble gode de.

Litt røykfullt i gamma.
Det er jo når vi sitter i gamma at vi skjønner at noe er i gjære, det blåser så nesten taket løfter seg og når vi kikker ut så blir man jo nesten skremt. Det blåser litt i dag og kort fortalt så gjør vi det eneste fornuftige og blir i gamma et par ekstra timer, da løyer det noe og vi setter ut.
Fotografier viser ikke virkeligheten slik den var.

Det var til tider litt vondt å stå i vinden.

Det er greit å sikre verdiene.
Når vi først kom oss avgårde så blåste det fremdeles friskt, men noen av oss kom da fremover, fort gikk det ikke. Vi brukte vel totalt en time bare på å komme over mot Froungen og det er ikke akkurat langt. De to tidligere nevnte damene skulle over til Grimestad båthavn og vi fulgte dem et stykke på vei og det var da jeg kom på den geniale ideen om å gå over til Mågerø Marina da sparer vi noe kilometer i motvind.
Tror dette er en av de to nevnte damene.

Vi tusler og går med kajakker i mørket, dette er på veien til Mågerø

Endelig på vannet igjen og nå har vi gått over til nattpadling.
Sjekk den blå streken over her, der gikk vi og vi sparte ca 2 km som vil tilsvare 4 km med den motvinden.
En absolutt topp tur med store utfordringer og noe sleping. Tror alle var slitne men fornøyd med egen innsats i dag og den følelsen av mestring ved å bryte noen barrierer. Padling kan være farlig, men slik vi gjorde det i dag så har vi gjort noe riktig. Man kan ikke bare sette seg på land selv om det blåser litt. Hadde jeg trodd at vi ikke skulle komme oss hjem så hadde vi bare ventet litt til. Takk for en fabelaktig dag. Gleder meg til neste tur allerede.
Her er turen i sin helhet
Midt på bildet, der det ikke ser ut som om man kan padle, der måtte man bærer ;-)

1 kommentar:

  1. Kjekt at dere hadde et sted å vente inne! Gjør seg på bilder den grønne kajakken. (Spent på fargen på den nye som kommer...)

    SvarSlett