Totalt antall sidevisninger

onsdag 26. desember 2012

Onsdag 26 desember

Eller andre juledag om dere vil og for en flott dag det var. Kom en kar helt fra Kongsberg for å padle, Jan Stokseth en grepa kar som jeg har padlet med før. Måtte ha litt saltvann var omkvedet i dag. Jeg er veldig enig med han såklart, saltvann er bra. Vi møttes på Fjærholmen og satte kursen ut mot Mellom Bolærn, ikke et vindpust når vi var her klokken 12.30, det er litt deilig det å.

Stille og fint, dette er Fjærholmen.
Jan i motlys og tåke.
Jeg valgta at vi skulle padle ut mot Bolærne og det gjorde vi også, havet ligger som et speil og tåken henger lavt over hodet på oss, da plutselig et skrik i tåken..... Selvfølgelig ikke, ble bare revet litt med. Praten går om hvor heldige vi er som kan oppleve dette på en dag som det her, døden, livet, padling og alt mulig annet er emner når vi padler i dag. Når vi nærmer oss Vestre Bolærn så kommer første selen tilsyne, jeg liker seler de er kule. Kommer greit i land på Mellom Bolærn til tross for veldig tett tåke. Herlig med kaffe og litt julekake, marsipan sjokolade og mandarin. Jeg har sagt det før men livet leker når man kan ha det sånn i desember.
Ut mot Huikjæla.

Jan titter på tåka.

Dette er ca 30 meters avstand.
Trykk på bildet for å se svanene.
Som skrevet så kom vi vel i land på Mellom Bolærn og vi gikk en tur opp til Grevestua, den var veldig fotogen i tåka gitt. Vi danset og vinket litt til kamerat så forhåpenligvis noen fikk seg en god latter. Tilbake til båtene så så vi en død skarv, men den var dratt i land og sannsynligvis så er den tatt av en havørn.

Grevestua.

Grevestua.
Dette er sannsynligvis en Kontinental storskarv (P. c. sinensis)

Dette er meget sannsynlig Havørn (Haliaeetus albicilla) avtrykk
Vi som lekte CSI her ute hadde mange fine teorier, et er sikkert nakken var knekt og den var dratt i land på snøen. Som skrevet til det kjedsommelige vi hadde det flott i dag og bare det å se sporene etter et slikt drama er verdt hele turen. Takk for en flott tur Jan.
Kommer garantert en video her fra dagen.

3 kommentarer:

 1. Takk for magisk tur Rolf! Gode minner i tekst og bilde gjør at turen blir liiit lenger. Mange har oppdaget at vinterpadling gir fine opplevelser - og er trygge når man har forberedt seg... Flott blogg!

  SvarSlett
 2. Uff, en skarv i minus. Skarv er kule. Kult med sporbilder også. Selv sitter jeg mest på land for tiden, her er svinkaldt. I dag er det ti minus og østavind i tillegg. Flott at dere kommer dere ut!!! Imponert!
  (Jeg mistet nok litt piffen da jeg passerte målet. Litt flaut, men. Straks nytt år, da kommer den vel tilbake. Forhåpentligvis.)

  SvarSlett
 3. Vinterpadling er utrolig flott. Imponert at du klarer og finne alle de stille flotte dagene. Jeg føler det er få av de om dagen. Liker meg ikke på vintersjøen når det blåser...
  Mye bra stoff som vanlig.
  Godt nyttår

  SvarSlett