Totalt antall sidevisninger

mandag 9. april 2012

Test av Zegul Multisport.

Har fått et morsomt oppdrag av en snart nyåpnet butikk i Sandefjord, nemlig kajakk sport og fritid. De åpner medio april og har da klare en rekke merker av kajakker, årer, klær og diverse samt løpesko og utstyr og ikke å forglemme teknisk skallbekledning for seiling. For de som har interesse av løping så har de kjøpt inn en meget avansert løpemaskin for å teste pronasjonen din Løping er en svært monoton aktivitet. Hver gang du setter ned foten i et løpesteg, påføres foten et trykk på 3-4 ganger kroppsvekten. 300 kgs trykk om du veier 75 kg. 1000 ganger i løpet av en km. Dette hadde ikke beina dine tålt om de skulle tatt i mot hele trykket i en smell. Derfor møter foten underlaget i en så lang bevegelse som mulig og demper støtet. Denne bevegelsen kalles pronasjon. Tilbake til padling som er min interesse så var det test av en Zegul multisport som stod på programmet i dag, båten er 520 lang og 52 cm bred veier ca 20 og føles lett. Denne båten har bare en luke bak og er dermed mest egnet som en treningsbåt, en rask treningsbåt samtidig som kan dra på kortere turer med den eller ha med tørt tøy. Det blåser relativt godt i dag og sidesjø var ikke noe problem. Jeg på et personelig plan var ikke på høyden i dag da en gryende influensa verker i meg, Fikk alikevel båten greit opp i 12 km og holdt en bra hastighet på ca 8 km mot vinden. Rorutslag, pedaler og finish er meget bra på denne utgaven. En liten ting som slo meg var fraværet av løftehåndtak foran og bak, ikke noe stor deal da båten ikke veier så mye. Fikk også låne en wing åre av merke Rush, føltes veldig bra og er av typen delbar og også den veldig lett
Smekre linjer, men se den mangler bærehåndtak  ;ø)

Enkel kajakk med smarttrack rorsystem.

Merk dere årer av merke Rush.

Føler meg ikke frisk her men kajakken var frisk om ikke annet.
 En veldig ok type kajakk for den aktive fitness utøveren, for den som vil ha en enkel treningskajakk som også kan brukes til dagsturer. Kajakken føltes veldig stabil og er helt sikkert et godt valg for en førstegangs kjøper av kajakk til trening/multisport segmentet.

3 kommentarer:

 1. Dette var jo seriøst...veldig bra åre av merket RUSH...RUSH er modellen, merket er Select. Blir som om det skulle stått i en biltest. Merk dere denne bilen av merket Mondeo....;)

  SvarSlett
 2. Jeg har padlet 650 km i en Zegul Multisport denne sesongen. Det blir en del timer med hyggelige kajakkopplevelser. Den ultimate kajakken for meg - og kanskje for noen andre. jeg har brukt den som turkajakk og til trening. Kajakken tåler høyere bølger enn jeg gjør. Det skal også være mulig å rulle med Zegul multisport. Jeg klarer bare en halv eller en og en halv rulle uansett kajakktype. En enkel og fullstendig rulle blir derfor prosjektet neste sesong. Min Zegul multisport kommer nok likevel å være på vannet til om lag romjula.

  SvarSlett
 3. Høres ut som om du har fått deg en fin kajakk. Tror den er veldig lett rullet, jeg var ikke i form den dagen jeg testet den, men som sagt så tror jeg rulla er enkel å utføre i den. Bor du langt unna?
  Bli eventuellt med på innepadling til Havpadlerne Tønsberg og lær deg rulla der.

  SvarSlett