Totalt antall sidevisninger

søndag 2. januar 2011

1 januar 2011 Nattpadling.

Den første turen i 2011 ble en natttur og for en fin tur det ble. Jan P. hadde et forslag og Steinar F. og Arild og Geir møtte ogå opp. Vi startet fra Kjøpmanskjær klokken 18.00 og det var helt stille og fint når vi vel kom ut og over isen. Det var nemlig blitt litt is ved bryggene. Dette med å padle i mørket på denne tiden er utrolig flott og utrolig skremmende når man plutselig råker på et isflak. Vi slo nemlig av hodelyktene og padlet under stjernene.

Arild konser på lykt og drikke (tror jeg)
Steinar og Geir med Jan helt i bakgrunnen.
Det var sånn passe mørkt.
På bildet over så parkerte vi oppå isen for ikke å drive vekk når vi hadde en "varmdrikkestopp" Koselig var det, 5 herrer under stjernene på et isflak, dette kunne vel minne om et vannutgave av Brockback moutain.....
 En annen litt rar ting var at vi så mye morild og dette trodde jeg var et sommerfenomen.

Morild er et lysfenomen i havet forårsaket av spesielle egenskaper hos noen planktonarter. Det er små encellede organismer som gir fosrorescens bioluminescens ved bevegelse i vannet. Det er særlig utover sommeren, og helst om natten, at fenomenet observeres. Hvor mye lys de avgir er avhengig av hvor mye lys de har tatt opp om dagen. I Norge er arter av gonyaulax, noctiluca og ceratium dominerende.
Sakset fra wikipedia.
Jeg hadde med gløgg i kveld og det var godt.
Arild derimot hadde med hjemmelaget kaffeblanding bestående av 5 deler kakao og 1 del kaffe, sterk kaffe,og 1 halv teskje cajenne pepper, dette var skikkelig godt. Praten gikk livlig her på flaket og snart så satte vi kursen hjemover igjen. Dette var en bra start på det nye året.

Rolf

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar