Totalt antall sidevisninger

lørdag 5. august 2023

Norge leverer.

 En liten kjøretur i Norge beviser at Norge leverer så det holder når det gjelder natur. Vi har planlagt en tur til Kråkenes fyr, litt på utsiden av Måløy (spoiler alert, fy flate så pent)

Dette er et hyttefelt, ikke så veldig langt fra Haukeli

Noen har en grei hytte tomt og hytte, ikke minst.

Noen som kan hjelpe meg med navn på denne?

Samme blomst men med stilk. Søterot heter den.

Molter er snadder hvis man liker det.

Veiarbeid ved Haukeli tunnelen, det er jo litt av ferieturen det også.



Odda sentrum, her var det jo ganske flott egentlig.

Helt til venstre i bildet så ser man en pick up, ja den har kapell på og vi gikk forbi en gjeng som stod der og jaggu meg så var det en som henvendte seg til meg grunnet en t skjorte jeg hadde på; Svinesund, et sted går grensen stod det på den og vedkommende sa at det var nok sant. Vet du hva Sverige har som ikke vi har spurte han videre? Ja gode naboer svarte jeg og han ble nesten litt forlegen, ikke vet jeg hva folk i Odda tenker men den vitsen er gammel for oss som bor i nærheten av grensen. Hvem var denne mannen? Jo det var jo Thord fra vinterveiens helter, kult møte.
En takkestein fra Netflix, google det opp ;ø)

Vi reiste med lavo denne gangen da vi hadde med Nala og Minnie.

Fungerte veldig bra med hunder på tur i lavo, første natten så hadde vi ikke buret med i lavoen. Første overnatting skjedde på Trolltunga camping og det er jo en fin plass men her var det veldig fullt. Dagen etter så kjørte vi gjennom Folgefonna tunnelen og den er passe lang. Tunnelen er 11 150 meter lang og er Norges fjerde lengste tunnel, siden den heter Folgefonna tunnelen så går den under Folgefonna og forbinder Eitrheim i Ullensvang kommune med Mauranger i Kvinnherad kommune og er en del av fylkesvei 49. Planleggingen av tunnelen startet på 1970 tallet. Folgefonnatunnelen AS ble stiftet 25 juni 1987 og startet arbeidet med å få med seg kommunene og staten på et spleiselag. Byggingen startet i juni 1998 og arbeidet tok tre år. Tunnelen ble åpnet 15 juni 2001. En reise som tidligere tok fire timer, tar nå ti minutter. Vi forlot Odda og Trolltunga camping på morran dagen etter og vi hadde et nydelig vær på starten av dagen.
Odda i morgenlys, smelteverket i bakgrunnen.

Kommer nok en del eller to til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar