Totalt antall sidevisninger

søndag 22. februar 2015

Havheng del 1

Havheng er tur med hengekøye og gjerne i kombinasjon med kajakk, pussig nok. Dette innlegget skulle hatt en helt annen overskrift, men jeg er ikke i stand til å huske hva det var. Det var noe med lang ved......
En glad gjeng gale padlere.

Været er bra, her representert ved Vidar.

Halo. 
Halo, lysfenomen, ofte farget, som oppstår ved at lysstråler fra sol eller måne brytes og speiles i iskrystaller i høytliggende skyer, kald tåke el.l.
Halo kan anta en rekke ulike og til dels kompliserte former. Vanligst er en farget ring, med den røde fargen innerst, rundt sol eller måne i vinkelavstand av 22°. Ringen skyldes brytninger i sekskantede prismeformede krystaller når lysstråler går gjennom to sideflater som forlenget skjærer hverandre i en vinkel på 60°. Denne haloformen er typisk for slørskyer (cirrostratus), som ofte er et første varsel om at et nedbørområde nærmer seg. Ved sterk høydevind vil iskrystallene være tilfeldig orientert i rommet, derfor ser man en ring.
Da vet dere det.
En annen type hengekøye med tarp, ser ut som et skjærereir spør du meg  ;ø)

Amok sin Draumr med tarp, ser enkelt ut spør du meg.

Snaddermat fra Toten og Østfold.h
 Det putret i panner og kjeler og den ene gode lukten overtok etter den andre, selv hadde jeg nakkekotelett rattatatouille med søtpotet aioli, snaddermat på en god kveld. Skal heller ikke glemme pizza snurrene til Wenche, god lunsj var det.
Oi oi oi for en munter gjeng da gitt.

Mads Olav ser sinna ut når han spiser  ;ø)

HMS helvete ble vel ivaretatt av Jon Olav.

Ellers gikk jo praten rundt bålet ut i de små timer, og hvilket flott bål vi hadde, stor takk til Vigdis "langved" Askjem.
Det er ikke ved det er tømmerstokker.

Brant godt og lenge.
Dette bildet får meg til å tenke på Ringenes Herre del 3, Atter en konge.
Med dette edruelige bildet så avsluttes del 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar