Totalt antall sidevisninger

søndag 18. august 2013

Søndag 18 august - kuling

Yr meldte kuling fra sør, styrke 15 og da får man jo prøve nybåten da, Levert av Kajakk sport og fritid i Sandefjord. Nå ble det litt tung marinering på lørdagskvelden og både form og husk var ikke helt tilstede. Husken bestod i at jeg glemte å lade Gopro, begge to pluss fjernkontrollen. Det ble jo ikke bedre enn litt kort hurtiglading på morran.... Det blåser og regner noe helt for jæ... men skal det padles så skal det padles. Egil Aas var allerede på plass når jeg kom ned på Kiwi og jaggu meg så kom Geir Sørlie også. Til tross for massiv markedsføring på FB så ble det bare disse to som kom, mulig været spilte en rolle.
Vi satte i allefall ufortrødent avgårde i massiv motvind og regn, det som overrasket var vann temperaturen, den er høy, veldig høy. Regn og bølgesprut gjør ingen ting når det er som i dag. Planen var Stauper men været satt en grei stopper for dette, det ble sånn ca midt på Hui og en real surf innover igjen. Egil er jo ny på å padle i slikt vær og vi ville ikke tøye strikken for langt i dag. Når vi nærmer oss Hui og går i le så ser vi store fine bølger og legg da til kraftig medvind når vi skal padle innover igjen så ser jo dette meget lovende ut. Som sagt så er Egil førstereis gutt i dag så litt piano må vi ta det, vi holder jo HMS`n i hevd. (særlig....) En kjapp lunsj og litt lating av blæra så er vi klare for å reise innover igjen, yesss der gikk jo batteriet tomt på Gopro`n omtrent når vi skulle svinge oss ut i store brytende bølger, store og store ca meteren, men husk vi har en kuling i ryggen.. Jeg fikk 17,4 kmt, litt mer enn det Geir fikk og det var en kjempefin tur med denne vinden og bølgene. Egil fikk en kjempeflott surf han også, et eller annet ble nok tent i hans hode på denne turen, kjøp av ny kajakk helt sikkert......
Må beklage vann på linsa, men det regner......

DEt regner og spruter selv inne i Kjøpmanskjær.

Omtrent det siste bildet før batteriet gikk tom, alle bildene er fra videoen.
Desverre, desverre så gikk jeg tom for strøm før vi gikk ut i de store bølgene på returen. Men alt i alt en fabelaktig deilig dag på vannet. Takk for brødskiven Geir og takk for kaffen Egil. Og takk for i dag.
Et lite etterord, Zegul 550 er utrolig stabil og herlig å padle, rask, lite vindfang, prøvde med og uten ror/skeg og den var helt utrolig herlig å padle, løp og kjøp for dere for mye kajakk for pengene.

6 kommentarer:

 1. Nope, har 520 også, den skal ikke pensjoneres. Må si jeg er overrasket over stabilitet og fart på denne 550`n gitt.

  SvarSlett
 2. Hva er forskjellen på de to, hvorfor har du begge?

  SvarSlett
 3. Den korte, altså 520 er en kurs/lekebåt. 550 er en suveren turbåt og så er det greit å ha flere kajakker når jeg har kurs (utleie). Dessuten er en Zegul Velocity i bestilling men da uten skeg/kjøl. Det betyr da flere båter til utleie. Jeg kunne jo sagt at den ene er rød og den andre er grønn......

  SvarSlett
 4. Det som ofte betegnes som dårlig vær, kan bli di beste padleturene. Vær er fascinerende i alle sine former, unntatt is som hindrer padling :)

  SvarSlett
 5. Padleglede, jeg er så enig med deg. Høst, vinter og vår er vel den beste tiden å padle på.

  SvarSlett