Totalt antall sidevisninger

søndag 6. januar 2013

Natt tur

Som annonsert på bloggen så ble det en natt tur på meg, Steinar F sa han skulle være med men han trakk seg. Jeg trakk det bare litt ut i tid for jeg reiste hjemmenfra etter at "Hver gang vi møtes"  var ferdig. Som Helge skrev i en kommentar i bloggen min så var det stål is i Vrengen sundet, jeg gikk ut på brygga for å sjekke og det tok mange og harde tråkk før jeg kom gjennom isen. Sjelden har jeg vel hatt så stor lyst til å reise hjem igjen...... Jeg valgte da å kjøre ut til Svelvikstranden for der må det være isfritt. Det var det og tåkefullt så det virkelig holdt. Fyret på Vakersholmen var så vidt synelig og med noe nedbør og en hodelykt så var sikten minimal. Jeg padler da gjennom natten og jeg ser ingenting, absolutt ingenting, da smeller baugen inn i et stort isflak og jeg hopper nesten ut av kajakken, det hadde jo vært jæv... dumt så jeg lot akkurat det være. Kommer vel over til andre siden men det blåser nordavind og store isflak blir presset mot nordsiden av Vakersholmen. Dette lager en veldig koselig lyd, når jeg ligger i hengekøya......
Søndag morgen

Søndag morgen og en annen vinkel.
Tror nok ikke Ole Brum eller hva han heter kom på besøk før etter kl 00.30 en gang. Det var kald hjemmmelaget pizza og en liten skarp en til kvelds før jeg krøp opp i redet mitt. Hadde kaffe, pølser og brød i en bag under tarpen, gleder meg til frokost og et lite frokost bål i solrenninga.
Det ble en grei natt til tross for litt bråk fra isen, planen er jo å stå opp tidlig å padle rundt rundt Verdens Ende. Problemet er jo at jeg våknet alt for sent, sover for godt i hengekøya, våkner halv ti og da er det meste glassert av underkjølt regn. Plan b iverksettes og frokostbålet tennes, tissing unnagjort og så er det bare å finne frem pølsene. Fy faa.. i innerste steike helv.. her har musa vært og spist seg gjennom matbagen min og selvfølgelig tatt for seg av pølsene. Da ble det brødskive til frokost for jeg ville ikke ta risken på å spise noe som en mus har vært borti. Brød er godt det særlig når man forventet seg bålstekte pølser...... Reduserer campen så den får plass i båten og padler hele 400 meter inn til land setter meg i bilen og kjører ut til Verdens Ende.
Ååå Vigdis da, det var nesten det gitt.

Vi ble hele 15 stykker i dag.

Hjemmelaga julekake, veldig god Tove ;ø)

Nordnorske utgaven av KKK (Koselige Kajakk Kamerater)

Vakkert en ettermiddag i januar.
Siden hele helgen ble litt forkortet og jeg ble lurt av Yr så stopper også bloggingen her.
Planen var å padle minst 40 km denne helgen, men det ble med 18 km, men i et veldig hyggelig selskap på slutten da. Kommer nok fler muligheter for overnatting.

4 kommentarer:

 1. 18 km er vel greit nok, det er innholdet på turen som er viktigst :)

  SvarSlett
 2. Brukte du noen form for underlag i hengekøya? Har ikke fått testet min vinterstid enda, men det står for tur!

  SvarSlett
 3. Ja det gjorde jeg, husk at dette er Exped sin hengekøye og den har et eget rom for liggeunderlaget. Det hele er helt perfekt og som jeg skriver så forsov jeg meg ganske godt ;ø)

  SvarSlett
 4. Min har også rom for underlag, men jeg har kun prøvd i høst med en skumunderlag.
  Tenkte å få prøvd med exped matta nedi der (9 cm), så får vi se...

  SvarSlett