Totalt antall sidevisninger

søndag 31. oktober 2010

Nok en tidlig søndag

Jeg er vel sikker på at det finnes en diagnose på folk som står opp når andre går og legger seg etter en fuktig lørdagskveld, men fy flate så fint jeg hadde det i dag selv om jeg sto opp kl 04.50 og var klar på vannet kl 05.30 med Rino Jeg er heldigvis ikke alene om å ha en slik diagnose.
Ja dere klokka er 04.54 her og det gjenståt litt lett pakking.
Litt lett pakking alt var pakket klart på kvelden og det var bare å ta på seg tørrdrakten og legge båten på taket. Det hørtes litt ut som supermann, bare legge båten på taket, men dere skjønner hva jeg mener. Rino og jeg skulle padle rundt Tjøme i dag før vi møtte resten av klubben for en tur i kanalen og litt seriøs eting.
Så mørkt var det ca kl 05.35.
Vi padlet lystig i vei med klokka rundt Tjøme i dag men etter ca 10 minutter så begynte det å regne noe helt forferdelig, men det er stor skam å snu derfor forsatte vi i oppsatt retning. Runder fyret ved Mågerø og nå går kursen sørover og forbi Kongehytta. Det blåser greit her og det er meldt om en bølgehøyde på Verdens ende på 1 meter og da kan vi trygt legge til 1 meter til, men vi er jo ikke der enda. Etter ca 2 timers padling tar vi en kjapp strekk og litt balanseøvelse i båten, det er jo noe å drive med kl 07.30 en søndags morgen....
Tunga rett imunnen.
Veien går videre og under en liten bru som deler Hvasser i to, nå er vi snart på Verdens ende og se her blåser det noe mer ja.
Det høyvann i dag og da padler vi under brua her på Verdens ende.
Litt lengere ut enn dette brubildet så er forholdene helt anderledes, det er ca 2 meter høye bølger med en del refleks sjø, vi velger å padle rett ut og på denne måten så roer det seg litt, men det var jo ganske huskete en stund da. Vi har nå padlet i ca 2,5 time i motvind og det er deilig å snu og få vinden i ryggen, hu hei hvor det går nordover igjen. Vi går i land rett nord for Dirhue for en rask frokost brødskive og litt å drikke på.
Vulgær banan spising.
Vi kommer oss på vannet igjen bare for å innse at vi taper tid med tanke på å møte de andre på Kjøpmanskjær igjen kl 10.00. Jeg ringer konemor og ber henne om å kjøre ned og si i fra om at de kan padle mot Veierland så møtes vi der, konemor er snill.
Hvem pokker gjør sånt som dette?
På denne kanalen må vi bære båtene over en bru.
Snart klare igjen.
Her er det trangt og flott.
Her det rett før vi kommer til Nattholmen og snart er det mat.
Det ble ikke noen ekstreme matbilder i dag da jeg var ganske sulten etter ca 8 timer i kajakken, pussig nok.
Vi måtte en tur ut til Silvestre også, dette er en sementbåt som gikk på grunn i 1924.
En lang dag nærmer seg fullført og jaggu meg har det vært en lang dag men jeg skulle gjerne ha padlet litt til hadde det ikke vært for at jeg måtte hjem og lage en førjulsmiddag, mmmmm ribbe, medister pølse, surkål og tyttebær, det passet etter en flott dag i kajakken. Bare et siste bilde.....
Et herlig skumbad etter en lang dag, det er ikke mye som slår dette.
Liten epilog. På lørdagen så lagde jeg et skap til min kone ( noe vi skal ha på badet) da boret jeg hull i tommelen min med et bits, trodde egentlig ikke at den hadde gått gjennom men jaggu meg det gjorde den.
Hva pokker er moralen her? Det skal mye til for at jeg ikke padler helt enkelt  ;ø)
Sånn så turen ut, padlet med klokken.

1 kommentar:

  1. Du milde, dere står tidlig opp! Dere var antagelig på land igjen når jeg dro ut. :)

    SvarSlett