Totalt antall sidevisninger

tirsdag 19. oktober 2010

Fantastisk søndag 17 oktober

Denne søndagen skulle Havpadlerne Tønsberg møtes på Engø på Tjøme kl 10.00. Jeg ville det litt anderledes og bestemte meg for en tidlig start for deretter å padle Tjøme rundt mot klokka. Konemor var nok litt skeptisk når jeg satt alarmen på 05.45 søndag morgen, hun trodde nok ikke at jeg kom til å stå opp. Har jeg bestemt meg for noe så pleier jeg å gjennomføre det jeg har sagt. Værmeldingen lød som følger med 4 minus grader og helt stille, null skyer og null nedbør. Lørdagskvelden ble delvis brukt til å lage mat, jeg skulle ha "wokka" scampi med ris og friske grønnsaker pluss en god østers saus. Reker og grønnsaker fikk ligge i en sweet chilli marinade med masse mynthe fra egen hage. Tilbake til denne søndagen det er skikkelig mørkt ute og så fort kaffen har trekt ferdig (jeg bruker kun kokekaffe) så var det å hive seg rundt. Jeg hadde allerede tatt på meg tørrdrakten og var vel rimelig klar. På med kajakken og så gikk ferden raskt ned til Kjøpmanskjær. Det var slik en fabelaktig flott morgen, stjerneskinn og lite trafikk på veien. La i vei fra brygga kl 06.45 i noe som må betegnes som et speil av et hav og under en funklende stjernehimmel, kan man egentlig bedre ha det?

Her har jeg padlet i noen minutter, det er så stille og deilig.

En liten digresjon følger og det er at jeg spurte noen andre som jeg hadde litt kontakt med på lørdagskvelden om de ville være med på en tidlig start, men de skulle drekka, ja men det skal jeg også sa jeg. Vi skal sove av oss rusen, men da svarer jeg at det er bedre å padle den av seg. Både geir og Arild skal få lov til å være anonyme......
Det lysner, dette er ved Svelvik stranden på Tjøme.
Her runder jeg snart Verdens Ende.
Jeg padler og filosoferer over hvor utrolig heldig vi er vi som driver med denne sporten. Når jeg padler langs Tjømelandet på vestsiden så er det en utrolig flott symfoni av fuglelyder så tidlig på morgenen, det er nesten så jeg får en liten klump i halsen. Det letter stadig vekk noen flotte hegrer og det tar av til stadighet en flokk med ærfugl, jeg er jo litt usikker på åssen de liker å bli vekket på denne måten.

Etter en herlig liten frokost stopp i båten, jeg hadde lagt opp til en slik stopp når jeg lagde maten min. En dobbel brødskive med litt snadder på og en termos med kaffe lett tilgjengelig. Det å sitte i båten på denne måten og bare la strømmen drive seg litt avgårde er helt topp. Det var også en annen som hadde stått tidlig opp og han fikk vel noen fine bilder av meg i soloppgangen, da er jeg i allefall ikke helt alene om å stå tidlig opp. Kaffe og mat gjorde susen, jeg hadde nå padlet 22 km og morgenen var fremdeles ung.
Så stille og fint var det, nå har klokka blitt ca 09.30 og livet leker, snart skal jeg møte de andre.
Engø er i sikte og jeg må ringe for jeg finner ikke helt veien fra sjøen og se der er det hele 8 stykker som er klare å gå i båtene, de får nok litt hakeslepp når jeg forteller at jeg startet kl 06.45 i dag tidlig. Steinar M er turleder og han ønsker alle velkommen til en flott dag og en flott dag er det jo allerede. Vi setter så kursen ut mot Fjærskjær og der har jeg aldri vært før og det var jo på tide med en ilandstigning der også.
Steinar M er turlederen i dag.
Tove, villy,Terje, Hilde og Eva er klare.
Eva og Terje, legg merke til hvor stille det er er.
På Fjærskjær. Foto Hilde Ahlsen
Mat må man ha. Foto Hilde Ahlsen
Tove og Villy spiser rundstykke men med ønske om å "wokke" litt neste gang Foto Hilde Ahlsen
Så er lunsj stoppen over og ferden går videre i opprørt hav.
 
Det ble en helt fantastisk dag med mange hyggelige mennesker og som om det ikke er nevnt før et utrolig godt vær, Jeg kom inn til kaia igjen etter en tur på 41,6 km og det må jo være passelig på en vanlig søndag.

3 kommentarer:

 1. Hei, fin blogg og flotte bilder! Spesielt det bildet av brua. :)

  Du skrev på padleforumet at du ville lære hvordan man legger inn et ord som aktiv link... Vel, her er oppskriften:

  [url=http://rullerolf.blogspot.com/2010/10/fantastisk-sndag-17-oktober.html]ORDET DU VIL BRUKE[/url]

  Der jeg skrev 'ordet du vil bruke' kan du fylle inn hva du vil. F.eks. 'bloggen'... :o)

  SvarSlett
 2. Hei, de stille morgentimene er herlige. Det vanskelige er å fatte beslutningen - det å komme seg opp går bra når det er bestemt. Blir inspirert til en tidlig start i morgenskumringen. Truls

  SvarSlett
 3. Hegrene er flotte fugler ja. Ærfuglene og, men her ser de litt kjedelige ut for tiden, hannene og. Flotte bilder du har lagt ut fra en flott tur - det brubildet er jo så man bare MÅ stille seg på hodet, he he he.

  SvarSlett