Totalt antall sidevisninger

tirsdag 29. januar 2008

Skrevet av Rolf Kristoffersen
onsdag 13. september 2006
Søndag 10 september ble kanskje årets fineste tur så langt? Hvis vi ser bort fra havkajakktreffet, turløpet på Trevann, sel og snø, Dalen ekspedisjonen, kanalturen osv osv. Søndagens tur kunne blitt en tur i forrykende vær hadde vi fulgt værmeldingen til Jan, txt tv kan ikke vær, der ble det meldt om liten kuling og regn……..
Vi derimot padlet i vindstille og sol. Vi det var, ja se til overskriften, Rino, Janne, Jan og Jeg. Oppmøtet i dag var meget bra men det kunne vært bedre, en fra Tjøme og to fra Husø manglet vi. Etter en knirkefri avgang fra Arås bestemte vi oss for en selsafari ute ved Fulehuk, jeg hadde jo observert over 40 stykker der for bare noen uker siden. I dag hadde Janne bestemt seg for å være med også, solen skinner så da kunne hun jo komme med såpekoppen sin.
Såpekoppen hadde nå blitt utstyrt med en fastteipet trutnet vindskjev liten trepinne, meget bra tiltak. Janne padlet tilnærmet rett frem i dag. Jan lånte konebåten til Rino en Seda impulse, 550 lang og 53 bred i kevlar som bare veier 19,5 kg. Ut i naturen er forhandler av disse. Og sannelig må det ha vært en fin båt for Jan, det gikk liksom litt fortere i dag.
Spøk tilside, det var en drøm å padle utover i de rådene forhold i dag, les vindstille og svake havdønninger under en sol fra skyfri himmel. Praten gikk løst og tempoet holdt seg på høyden og plutselig var vi ved Fulehuk. Vi kom inn fra syd, padlet på østsiden og gikk i land på nordsiden.
Siden været var som det var og ikke som meldt på txt tv`n til Jan så ble det felles besluttet at vi skulle ta et bad før lunsj. Nesten 18 grader i vannet på denne årstiden er meget bra. Som alle vet det er mye bedre å hoppe i det enn å vasse i det. 4 sjeler som bader her ute på denne tiden er vel heller sjeldent. At ikke flere gjør det er en annen sak, dem om det.
Etter denne kroppslige duppen var det tid for lunsj, kaffe og kake ( det er kjekt med damer på tur) Janne hadde en nydelig liten kake med, smaker bestandig fortreffelig på tur det. Hun hadde også med en pose plommer av den lille typen, tror det heter sukkerplommer, men på Dansk heter det moreller…… Nå har vi det deilig, sitter og luft tørker på et svaberg ytterst i Oslofjorden, drikker kaffe og spiser kake. Livet er herlig dere.
Fulehuks venner er ute på fyret i dag og vi får en omvisning på eiendommen og såklart en tur i tårnet. Det er jo ikke helt Færder men med den klare luften så er det helt på høyde med det beste i utlandet. Vi er ikke helt Robinson Crusoe i dag og vil gjerne padle mer. Hollenderbåen ser meget fristende ut og Jan regner ut på sin GPS at det er bare 2,4 km rett ut, vi bestemmer oss for en tur ut og det er ikke det dummeste vi har gjort. Rino ville gjerne opp i ”tårnet” og som villet så gjort. Det som følger er mer komisk, vi overtalte Rino til å hoppe uti havet…. Treg å be er han ikke…….. Det ble en ”makker” redning på Jan og Rino, artig,artig. Og for dere som tror vi er helt tullinger så er vi faktisk ikke det. Nesten vindstille, god temp i sjøen, god sikt og alt vel planlagt. Ikke prøv dette hjemme, vi er profesjonelle og vi skadet heller ingen dyr…….
Turen innover mot Fulehuk går flott på late dønninger, runder nordspissen av Fulehuk og setter kursen innover mot Ramsholmen . Her inne blir det sprell pga skjær og nevnte dønninger, gøy, gøy, gøy. Digresjon: På denne turen brukte vi shorts og t skjorte alle sammen, dagen etter sitter jeg kladder denne historien på jobben i full hovmester uniform. Man snakker om ”ups and downs”….JEG VIL UT OG PADLE IGJEN.
Det blir sikkert ikke lenge til Rolf K

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar