Totalt antall sidevisninger

søndag 3. februar 2019

Dagens sykkeltur og retur.

Siste torsdagen i januar ble litt overraskende sånn sykkel messig sett, ikke egne sykkel ferdigheter eller andres, men antall syklister på morran. Vanligvis så ser jeg 4 til 5 andre som sykler om morran, før jeg kommer til Teie, blir selvfølgelig langt flere når jeg er i sentrum av Tønsberg.

I dag så jeg 20 pluss og hva er egentlig årsaken til det? Det er fremdeles mørkt og kaldt og nok snø. Så hvorfor så mange i dag tidlig? Jeg har ikke peiling, men gleder meg over antallet så klart. Underlaget er fremdeles veldig sugende om dere skjønner, så tidsbruken er fremdeles høy. Ligger på et snitt på ca 40 minutter hver vei. Det blir gjerne noen minutter lenger når jeg sykler hjemover.
På sommeren er tiden nede i 25 minutter på en god dag, bruker omtrent samme tid i velomobilen, men det er så klart langt koseligere og ekstremt mye mer komfortabelt. Jeg må bare si at jeg håper at snøen snart forsvinner.
Det er sånn jeg føler meg i dag når jeg sykler.

Hvilket tar meg tilbake til fredagen, på vei til jobben så brukte jeg de sedvanlige 40 minuttene, 41minutter og 30 sekunder. Det var en del nysnø men sykkelstiene i Færder kommune var strøkent brøytet, det var ikke tilfellet i Tønsberg på noen som helst måte....... Dette er for dårlig. Noen av dere husker sikkert været på fredagen, det snødde ganske så tett hele dagen og jeg så med spenning frem til å sykle hjemover. For å si det sånn så tror jeg ikke det var brøytet på sykkelstiene som jeg bruker siden torsdag kveld. Fra rundkjøringen på Heimdal (Kilen) og oppover Slagen veien gikk det trått, velger da å ta av inn Tjølling gaten, det var dumt..... Måte gå og skyve sykkelen, for det var nytteløst å sykle. Kommer etterhvert over kanalbrua og det er ikke det spøtt bedre på fortauet. Bruk sykkel sier politikerne, jaja så sørg for at det er brøytet da tenker jeg. Så når jeg passerer kommune grensen mellom Tønsberg og Færder så skjer det noe, der er det iallfall forsøkt brøytet og det er noe lettere å sykle, men ikke perfekt. Kommer etterhvert hjem og ser på Sportstrackeren at jeg har brukt 1 time og 7 minutter, det er en slags omvendt rekord i dag. Da skal det bli godt med en rask dusj og noe rødt i glasset umiddelbart etterpå.
Før jeg kom så langt så ruslet jeg en tur med hundene og det må jo sies at det er vakkert i dag.
De er så søte på rekke og rad.
Avtalte med konemor at vi drøyer snøfresingen til lørdag morgen da det etter sigende skal slutte å snø.
På langt nær noen rekord men jeg synes det er nok snø nå.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar